Skip to content

Hur LG: s mobilavslutning kan påverka dig

23 de juni de 2021
LGWing5Ghero medium 28271fa5b45a4ce18aa7de9317c4fb35

Viktiga takeaways

  • LG stänger officiellt dörrarna för sin mobila verksamhet.
  • LG kommer att fortsätta sälja sina nuvarande enheter tills lagret är slut och kommer att erbjuda support under en ”tidsperiod.”
  • Experter varnar för att användare som köper nya LG-telefoner kan komma att betala räkningar för reparationer efter att enhetens begränsade garanti upphör att gälla.

Experter varnar för att användare inte bör lita på LG för reparationer efter att den har stängt av sin mobilverksamhet och bör hämta en ny telefon från en annan tillverkare. Med tillkännagivandet att LG stänger av sin mobila verksamhet, väntar många användare på hur framtiden för enhetsstöd för deras LG-telefoner ser ut. Experter säger att vissa användare kan se sig själva betala räkningen för reparationer när garantifasen är slut. ”LG är enligt lag skyldigt att ge teknisk support så länge garantitäckningarna är aktiva”, förklarade Stacey Kane, chef för EasyMerchant för affärsutveckling, i ett e-postmeddelande till Lifewire. ”I andra länder där företag endast är skyldiga att göra gott om sina garantitjänster upp till en viss period efter likvidationen kan LG-användare möta [with covering] sina egna kostnader för reparation av sina enheter genom att använda hjälp av oberoende tekniker. ”

Köparens ånger

LG har varit tydliga i sina löften om att ge support – inklusive uppdateringar av operativsystem – till sina enheter efter den slutgiltiga stängningen av sin smarttelefondivision. Företaget räknar med att avsluta processen i juli 2021 och planerar att fortsätta sälja sin senaste serie enheter tills lagret är slut. Medan lager kommer att finnas tillgängligt under en tid varnar experter att det är lite av ett spel att köpa en LG-enhet just nu. LG själv säger till och med att det bara kommer att ge support under en okänd tidsperiod, vilket kan påverkas kraftigt av regionen där du köpte enheten. På grund av detta kan de i USA ha längre eller kortare supporttider än användare som hämtar en enhet i ett annat land, som Indien.

närbild på en hand som reparerar en smartphone på ett bord

Dessutom säger Kane att kunder inte borde lita på LG för teknisk support och reparationer, eftersom garantierna för dessa enheter ofta kan vara begränsande. För de flesta LG-telefoner är garantiperioden ungefär ett år och gäller ofta inte för reparationer av nyckelkomponenter som antennerna i din telefon, såvida inte dessa problem orsakas av en tillverkarfel. Du kan tidigare förlänga garantin ytterligare ett år genom att registrera dig, men det är oklart om det alternativet fortfarande kommer att vara tillgängligt efter stängningen.

Framtida uppdateringar

En annan stridighet att ta hänsyn till när du bestämmer vad du ska göra med din nuvarande LG-enhet – eller om du fortfarande vill hämta en – är operativsystemets framtid. Nya uppdateringar av telefonens operativsystem är viktiga och levererar ofta nya säkerhetsuppdateringar och funktioner som du behöver för att vara säker i den digitala världen.

LGs historia med uppdateringar har aldrig varit så bra, med stora Android-uppdateringar som kommer till dess enheter långt efter att de borde ha. 2018 lanserade LG en mjukvaruuppgraderingsavdelning, utformad speciellt för att ge mer tillförlitliga uppdateringar till sina enheter. Det har dock fortsatt att släpa efter andra stora Android-telefontillverkare som Samsung. En av de mest överraskande bitarna av information att tappa under hela stängningen är dock en rapport som LG planerar att ta med Android 12 till några av sina enheter. Det verkar osannolikt, som även nu, vissa LG-enhetsägare är fortfarande oroliga för att de inte kommer att få Android 11. Om LG går igenom med Android 12-uppdateringar, skulle de troligen bara komma till företagets senaste enheter, som LG Wing och LG Velvet, och förmodligen skulle ta minst ett par år att sätta ihop. ”LG är enligt lag skyldigt att ge teknisk support så länge garantitäckningarna är aktiva.” Trots farhågorna säger Kane att hon hoppas att LG kommer att hålla sina löften och erbjuda bra stöd för användare av sina enheter långt efter att stängningen är klar. ”Eftersom de redan har gett ett uttalande som uttryckligen tillkännagav sitt fortsatta stöd för befintliga användare, kan det bara vara oansvarigt av dem att inte göra gott med sina egna ord”, sa hon.