Skip to content

Hur Logitech K830-tangentbordet kan ändra VR-typning

18 de juni de 2021
IMG 1869 bd371b155ffd4a6099b6f2cdb3620e6f

Viktiga takeaways

  • Jag hittade att Logitech K830-tangentbordet ihop med Oculus Quest 2 plötsligt gjorde virtual reality till ett kraftfullt produktivitetsverktyg.
  • En ny programuppdatering för Oculus låter dig se K830 medan du är i VR.
  • Jag skrev den här artikeln i Google Docs med hjälp av K830 i VR, och för det mesta var det en fantastisk upplevelse.

Jag fick ett plötsligt ögonblick när jag nyligen försökte använda Logitech K830-tangentbordet i virtuell verklighet: det här kan vara framtiden. Facebook, tillverkarna av Oculus Quest 2, släppte nyligen en funktion som låter dig se K830 medan du är i VR. Denna förmåga gör en otrolig skillnad i att använda tangentbordet, och plötsligt betyder det att faktiskt arbete i VR är möjligt. Min puls steg när jag först såg mina händer flyta som spöken ovanför det virtuella K830-tangentbordet. Den plötsliga sammanslagningen av fysiska föremål och den virtuella världen var fantastisk med sitt löfte. Det är inte att säga att K830 eller hela den virtuella skrivupplevelsen är perfekt. Det här kompakta tangentbordet är inte det rätta valet för hardcore touch-typister som spenderar timmar om dagen på att slå på tangenterna. I själva verket är programvaruuppdateringen märkt som en experimentell funktion, och den visas.

Snyggt utseende

K830 är ett tydligt tangentbord med en platt design och en integrerad styrplatta. Den marknadsfördes ursprungligen som ett tillbehör för en smart TV, och det är lätt att se varför. Det upplysta tangentbordet är praktiskt för användning i svaga rum. Det är tänkt att vara kompakt, och det är ett snyggt föremål att hålla runt i ditt vardagsrum. Den faktiska skrivupplevelsen är dock inte den bästa. Nycklarna på K830 är på den grunda sidan, och även om jag är en kompetent touch-typist, befann jag mig först med att fumla på fel bokstäver. Styrplattan är under tiden användbar men liten, vilket gör det svårt att navigera genom långa dokument.

Att ställa in K830 är enkelt nog men dock inte lika enkelt som andra Bluetooth-enheter. Först måste du se till att du har Oculus Quest OS V28, som rullar ut till headset nu. Gå sedan till avsnittet Experimentella funktioner och välj alternativet Bluetooth-parning, samt kopplingsknappen för att ansluta tangentbordet. Du måste också se till att handspårning är aktiverad i allmänna inställningar. Jag slutförde dessa steg och valde inställningen för spårtangentbord i Experimentella funktioner för att justera mina händernas opacitet. Det var praktiskt att kunna se tangentbordet genom mina händer i virtuell verklighet, men den här funktionen fungerade ibland inte för mig.

Jag hoppas att det kommer att bli mer tillförlitligt i framtida programuppdateringar. ”Min puls steg när jag först såg mina händer flyta som spöken över det virtuella K830-tangentbordet.” Slutligen aktiverade jag den nya virtuella skrivbordsfunktionen, som skapade en virtuell yta som efterliknade mitt riktiga skrivbord. Den virtuella skrivbordsgränsen sparas och upptäcks automatiskt, så att du snabbt kan hämta saker precis där du slutade. Mellan det faktiska tangentbordet och det virtuella skrivbordet började jag bli suddig om vad som var riktigt och vad som var virtuellt.

VR blir ett produktivitetsverktyg

När jag väl hade satt upp K830 började det riktiga roliga. Jag öppnade Oculus-webbläsaren och inom några ögonblick skrev jag in Google Docs på en gigantisk virtuell skärm. Det var fantastiskt hur snabbt Oculus hade förvandlats från leksak till verktyg med ett enkelt tillbehör. Jag har försökt använda andra Bluetooth-tangentbord tidigare med Oculus, men jag tyckte att det var extremt svårt att slå rätt tangenter i VR. Eftersom K830 visas och spåras i den virtuella världen märker jag inte mycket skillnad från min skrivhastighet utan ett VR-headset. Knapparna tänds också när du trycker på dem, vilket ger ytterligare feedback.

Med hjälp av en webbläsare och Logitech K830-tangentbordet i Oculus VR

Jag skrev den här artikeln i VR med Google Docs och K830, och för det mesta var det en fantastisk upplevelse. Cocooned i min virtuella värld kunde jag koncentrera mig som aldrig förr. Efter en timme drog jag dock Oculus Quest 2 av min svettiga panna. Problemet var inte med tangentbordet, utan headsetet i sig. Oculus är inte tillräckligt bekvämt för långa arbetspass. Förhoppningsvis kommer framtida headset att bli mindre och lättare som det ryktade Apple mixed-reality-redskapet. För $ 79,99 är K830 inte det billigaste Bluetooth-tangentbordet på marknaden. Men om du vill skriva med Oculus Quest 2 är det ett måste att köpa.