Skip to content

Hur man använder Dra och släpp över appar i iOS 15

19 de augusti de 2022
iPhone Featured Image 5d757f37469f4fc9bfa59bf16edc5ad9

Vad du ska veta

 • Uppdatera din iPhone till iOS 15 för att använda dra och släpp-funktionen.
 • Tryck länge på en text, URL, bild eller dokument för att välja den från källappen.
 • Dra och släpp det valda innehållet på lämplig plats i destinationsappen.

iOS15 låter dig dra och släppa bilder, dokument och text mellan olika appar istället för att kopiera och klistra in eller söka efter en bild eller ett dokument igen i en annan app. Så här använder du dra och släpp över appar i iPhones som körs på iOS 15.

Hur drar och släpper du på iOS 15?

iOS 15 låter dig använda en kontinuerlig gest för att släppa text, bilder eller dokument från en källapp till en målapp. Före iOS 15 kunde du bara dra och släppa i en enda app.

Dra annons Släpp text mellan appar

Du kan enkelt flytta text eller webbadresser mellan appar istället för att kopiera och klistra in dem.

 1. Öppna appen med texten du vill kopiera till en annan app.
 2. Markera texten.
 3. Tryck länge på den markerade texten och håll ned markeringen med fingret medan den svävar över skärmen.
 4. Med ett annat finger sveper du uppåt på skärmen från botten och öppnar destinationsappen från Hemskärm eller förhandsgranskningen av appen.
 5. På destinationsappen släpper du texten på en specifik plats eller ett textfält.

Dra och släpp bilder mellan appar

Bilddelning är snabbare och mer intuitivt med ett dra och släpp. På en iPhone är källan ofta appen Foton, medan destinationen kan vara vilka sociala appar som helst.

 1. Öppna källappen med bilderna du vill dra och släppa.
 2. Välj bilden och tryck länge på den med ett finger.
 3. Använd ett annat finger för att svepa uppåt från botten av skärmen för att öppna destinationsappen från Hemskärm eller förhandsgranskningen av appen.
 4. Släpp den valda bilden på önskad plats för destinationsappen.

  Dra och släpp bilder från Foton till Gmail i iOS 15

Dricks:

Du kan dra och släppa en onlinebild från din webbläsare till en meddelandeapp. Det är en snabbare bilddelningsmetod än att ladda ner bilden eller ta en skärmdump.

Dra och släpp dokument mellan appar

Följ samma steg som ovan för att dra och släppa dokument mellan appar. Filer kan vara ljud- och videofiler, PDF-filer eller andra dokumentformat. Du kan till exempel dra och släppa en PDF från appen Filer till din e-post.

Notera:

När du drar ett molndokument från en källa som Google Drive delas endast länken med destinationen och inte hela dokumentet.

Hur drar och släpper jag mellan appar?

Före iOS 15 kunde du dra och släppa i en app men inte över appar. Det krävs lite skicklighet med fingrarna för att dra och släppa. Men det är snabbare än den vanliga kopiera och klistra eller successiv nedladdning och uppladdning av ett dokument. Dra och släpp låter dig också hantera flera filer om du skickligt kan använda två eller flera fingrar. Håll helst destinationsappen och platsen för droppen öppna som en förhandsvisning i mitten av skärmen för att göra det enklare.

FAQ

Hur drar och släpper jag skärmdumpar i iOS 15?

För att dra och släppa en skärmdump på iOS direkt efter att du tagit den, tryck och håll ned skärmdumpsminiatyren. Medan du fortfarande håller ned skärmdumpsminiatyren, använd ett annat finger för att trycka på appen dit du vill dra din skärmdump.

Hur lägger jag över appar på iOS?

För att använda Bild-i-bild på iPhone, gå till inställningar > Allmän > Bild i bild och se till att växeln bredvid Starta PiP automatiskt är på. När du använder en kompatibel app går du sedan till startskärmen och växlar till en annan app.

Varför fungerar inte dra och släpp på iOS?

Alla appar stöder inte dra och släpp. Om du har problem med en specifik app, installera om den.