Skip to content

Hur man använder iPhone som ficklampa

18 de augusti de 2021
iphone flashlight 5bd32d85c9e77c00512927b0

Fastnat i mörkret och behöver ett ljus? Så länge du har din telefon mår du bra. Kamerablixten på baksidan av din iPhone kan användas som ficklampa. Normalt visas blixten bara en kort stund när du tar foton eller när du har ett meddelande, men med det inbyggda ficklampverktyget kan du behålla blixten tills du stänger av den. IPhone-ficklampan är inbyggd och tillgänglig via Control Center. Det finns också tredjepartsappar som lägger till andra alternativ till iPhone-ficklampan, som strobing. IPhone -ficklampans funktioner är tillgängliga på iOS 7 och senare. Den här artikeln hänvisar till iOS 12 och senare.

Så här använder du iPhone -ficklampan i Kontrollcenter

Följ dessa steg för att slå på iPhone -ficklampan:

 1. Öppna Kontrollcenter. På iPhone X och nyare gör du detta genom att svepa ner från det övre högra hörnet. På äldre modeller, svep uppåt från skärmens botten.

 2. Knacka på Ficklampa ikon för att slå på den.

  Ficklampa i iOS Control Center, ljusstyrka växla och anpassa skärmen

  Om du inte ser ficklampans ikon i Kontrollcenter öppnar du inställningar och gå till Kontrollcenter > Anpassa kontroller. Hitta Ficklampa och tryck på plustecknet bredvid det.

 3. Kamerablixten på baksidan av iPhone slås på och förblir tänd tills du trycker på ficklampans ikon igen för att stänga av den.

Att använda din iPhone som ficklampa kan tömma batteriet snabbt. Om din iPhone är strömlös och du inte har möjlighet att ladda snart, antingen undvika att använda ficklampan eller använd tips för batterisparande för att spara iPhone -batteriet.

Så här använder du iPhone -ficklampan från låsskärmen

Skärmdump av iPhone -låsskärmen med ficklampa aktiverad

Vill du ha ett ännu snabbare sätt att slå på iPhone -ficklampan? Du kan göra det direkt från låsskärmen. Tänd upp din iPhone -skärm genom att trycka på den, höja telefonen eller klicka på sidoknappen. Tryck sedan länge på ficklampans ikon i nedre vänstra hörnet på skärmen för att slå på ficklampan. Tryck på den igen för att stänga av den. Du kan också använda Siri för att styra iPhone -ficklampan. Aktivera bara Siri och säg något som ”sätt på min ficklampa” eller ”stäng av ficklampan”.

Så här kontrollerar du iPhone -ficklampans ljusstyrka

Om du har en iPhone X eller nyare har du ett extra alternativ för din ficklampa: du kan styra hur ljus den är. Gör så här:

 1. Öppna Kontrollcenter enligt beskrivningen i det sista avsnittet.

 2. Tryck länge på ficklampans ikon i Kontrollcenter.

 3. Skjut upp och ner på stapeln som visas på skärmen för att göra ficklampan mörkare eller ljusare.

Har du problem med din ficklampa? Kolla in iPhone -ficklampan fungerar inte? Prova dessa korrigeringar.

Andra iPhone -ficklampor

Medan ficklampa -appen inbyggd i iOS kan användas i grunden, finns det appar med fler funktioner. Det finns flera ficklampa -appar tillgängliga i App Store. Även om många är väldigt lika är det några som sticker ut:

 • Ficklampa Ⓞ: Denna gratis ficklampa -app för iPhone styr ficklampans ljusstyrka och strobe -effekter. Den har också kompass och kartintegration så att du kan se vart du ska och veta var den är på en karta.
 • Ficklampa för iPhone + iPad: Inkluderar en kompass och karta, strobe-läge, höjdspårning, musiklägen, en puls som matchar beats, en simulerad tändare och inköp i appen för visuella teman.
 • Bästa blixtljus: Detta är en gratis ficklampa -app för iOS som innehåller standardficklampa, strobe och kartor/kompassfunktioner, tillsammans med ett förstoringsglas, möjligheten att slå på och av ljuset genom att klappa och mycket mer. Inköp i appar låser upp funktioner och tar bort annonser.

Android ficklampa appar kan tillhandahålla användarinformation till okända parter, iPhone ficklampa appar påverkas inte. Apple granskar alla appar innan de gör dem tillgängliga för nedladdning.