Saltar al contenido

Hur man använder TikTok

2 de marzo de 2023
female hand holding smartphone displaying tiktok application t20 OzYoyb 89248b8319914b71886f9c9e8964ca6b

Vad du ska veta

 • Skapa ett offentligt eller privat TikTok-konto. För att göra en video, tryck länge Spela in. Lägg till filter, effekter och musik.
 • Ladda upp din video direkt, spara den eller gå live med din video.
 • Ändra ditt användarnamn och profilbild när som helst. Du kan också spara, ladda ner och lägga upp dina favorit TikTok-videor

Den här artikeln förklarar hur du kommer igång med TikTok, den populära sociala appen och plattformen för att skapa och dela korta videor.

Hur man använder TikTok

TikTok-videor är högre än Instagram eller Snapchats innehållsblock, men det är inte den enda skillnaden mellan TikTok och andra populära sociala appar. Här är vad du behöver veta för att hitta rätt i detta unika verktyg för social delning.

 1. Skapa ett TikTok-konto. När du har laddat ner TikTok-appen för iOS eller Android kan du omedelbart börja bläddra bland videor. Men för att ladda upp ditt innehåll måste du skapa ett TikTok-konto.

 2. Gör en TikTok-video. Det är enkelt att skapa en video direkt från TikTok-appen eller ladda upp videor från din telefon för att använda i en TikTok-video. Håll Spela in knappen eller använd TikTok-nedräkningsfunktionen för att göra inspelningen ännu enklare. TikTok-videor har en maximal längd på 15 sekunder, men du kan länka flera klipp tillsammans för 60 sekunders total inspelning.

 3. Lägg till filter och effekter till din TikTok-video. Lägg till roliga videofilter och specialeffekter i realtid eller efter att du har spelat in en video för att göra den mer engagerande och underhållande. Vissa effekter måste ställas in innan du spelar in videon.

 4. Lägg till musik till dina TikTok-videor. TikTok har ett stort bibliotek med ljud att använda i dina videor. Sök, upptäck, förhandsgranska och lägg direkt till musik och ljud till dina videor.

 5. Spara ett utkast av din TikTok-video. Om du inte är klar med din TikTok-video och vill arbeta med den mer senare innan du laddar upp den, är det en enkel process att spara ett utkast.

 6. Gå live på TikTok. I likhet med Facebook Live och Instagram Live-funktionen, gå live på TikTok för att strömma en video i realtid till dina följare.

 7. Skapa en TikTok-duett. Gå ihop med en vän för att skapa en TikTok-föreställning med TikTok Duet-funktionen, även om du är på olika platser. TikTok Duet-funktionen fungerar bara med videor som är 15 sekunder eller mindre, och du måste ha ett offentligt konto för att använda Duet-funktionen.

 8. Ändra din TikTok-profilbild och användarnamn. Om du känner för att skapa en ny TikTok-persona är det enkelt att byta ut din profilbild och ändra ditt användarnamn. Ditt användarnamn kan vara vad du vill, och du kan använda det även om någon annan också har det namnet.

 9. Ta bort en TikTok-video. Ångrar du TikTok? Om du bestämmer dig för att en video inte levde upp till dina standarder eller om du vill spela in den igen, är det lätt att ta bort en, många eller alla dina TikTok-videor.

 10. Spara och ladda ner en TikTok-video. På grund av TikToks sociala fokus behöver du inget speciellt verktyg från tredje part för att spara och ladda ner dina favorit TikTok-videor för att titta på när du vill eller dela med vänner.

 11. Posta om videor. Du kan också använda Repost-knappen för att lägga in videor du gillar direkt i dina följares flöden. För att använda den, tryck på Dela med sig knappen för inlägget du gillar och välj sedan Posta om. Du kan också lägga till en kommentar innan den går ut till dina vänner, ifall den behöver något sammanhang.

 12. Gör ditt TikTok-konto privat. Som standard, när du skapar ett TikTok-konto, är det inställt på offentligt, så att alla kan se dina videor. Om du föredrar det, ställ in ditt konto till privat så att endast dina godkända följare kan se dina videor.

 13. Ställ in vem som kan se din TikTok-video. Även om du har ett offentligt konto kanske du vill dela en viss video med bara ett fåtal personer. Det är lätt att ställa in en enskild video så att bara vänner som följer dig tillbaka kan se den. Eller gör en video synlig endast för dig.

 14. Gör din video ännu bättre med en app från tredje part. Om du vill ta dina TikTok-videor till nästa nivå, prova en TikTok-videoredigeringsapp med ytterligare visuella effekter, filter, musik och mer.

 15. Använd mynt på TikTok. Mynt är TikToks digitala valuta, som vanligtvis används för att stödja en annan TikTok-användare. Till exempel, om en TikTok-användare går live, skicka en panda-emoji till streamern och de får halva värdet (omvandlat till diamanter). När de samlar ihop tillräckligt med diamanter kan de konvertera dem till kontanter via PayPal.

 16. Håll din tonåring säker på TikTok. TikTok har en mängd föräldrakontrollfunktioner och resurser för att göra TikTok-upplevelsen så säker som möjligt för din tonåring. TikTok-användare måste vara 13 år eller äldre.

 17. Ta bort eller inaktivera ett TikTok-konto. Om du är över appen och vill ta bort ditt konto, ladda ner alla videor du vill spara först. När du tar bort ditt konto raderas allt innehåll också. Överväg att avaktivera ditt konto om du bara behöver en paus. Avsluta TikTok? Dessa appar är de bästa alternativen.