Skip to content

Hur man använder Trello för att hålla sig organiserad

18 de augusti de 2021
iStock 518113858 trello 58de6bec5f9b58468361f646

Trello är ett projekthanteringsverktyg i Kanban-stil som visuellt representerar de uppgifter som du eller ditt team måste utföra. Det låter dig se vad alla i laget gör vid varje given tidpunkt. Kostnadsfritt, Trello är tillgängligt för grupper och individer som driver företag eller som vill spåra personliga uppgifter. Bland de många projekthanteringsverktyg som finns är Trello ett av de enklaste att använda och implementera, men gränssnittet med tomma skiffer kan vara lite skrämmande. Här är några tips som hjälper dig och ditt team att få ut det mesta av Trello, oavsett vilken typ av uppgifter du spårar.

Vad är Kanban?

En japansk tillverkningsprocess som Toyota implementerade i slutet av 1940 -talet informerar Kanban -stilen om projektledning. Det syftade till att öka effektiviteten i sina fabriker genom att spåra lager i realtid med hjälp av kort som skickades bland arbetare på golvet. När ett visst material tog slut noterade arbetarna det för leverantören, som sedan skulle skicka den begärda varan till lagret. Dessa kort kallades ofta Kanban, vilket betyder skylt eller skylt på japanska. Programvara som Trello tar det här konceptet med att skicka kort och lägger det i ett visuellt gränssnitt. Uppgifter läggs ut på en virtuell tavla och matchas med ett teams arbetskapacitet. På sin mest grundläggande, har en styrelse tre sektioner: att göra, göra (eller på gång) och gjort. Lag kan dock använda det här verktyget på alla sätt som fungerar för dem.

Komma igång med Trello

Trello använder tavlor, listor och kort, tillsammans med etiketter, kategorier, taggar och färger för att hålla dem organiserade och deras status uppdaterad.

Styrelser är det grundläggande organisatoriska verktyget för Trello, där du fäster listor och kort. De är vanligtvis projekt (till exempel en webbplatsdesign eller en badrumsrenovering), och de innehåller listor uppgifter (t.ex. grafik och kakel), och kort (deluppgifter och alternativ, till exempel att anställa en designer eller besluta om kakelstorlekar och färger).

När du har bestämt hur du ska organisera dina listor kan du lägga till kort som kan ha checklistor och etiketter. Checklistor är ett sätt att dela upp uppgifter i deluppgifter. Om du till exempel använder Trello för att planera en semester kan du ha ett kort för en restaurang du vill prova, med en checklista som inkluderar att göra en bokning, undersöka de bästa rätterna och kontrollera om det är barnvänligt.

Lägga till en checklista till ett Trello -kort.

Du kan använda etiketter för att representera kortets status (till exempel godkänd eller inlämnad), kategori (t.ex. vetenskap, teknik eller konst) eller vilken etikett du vill. Sedan kan du göra en sökning som visar alla vetenskapsrelaterade kort eller till exempel alla godkända kort. Du behöver dock inte lägga till en titel på en etikett; du kan också använda dem för färgkodning (upp till 10 färger och ett färgblint alternativ finns tillgängliga).

Lägga till etiketter och färgkodning på ett Trello-kort.

När du arbetar med och slutför uppgifter kan du enkelt dra och släppa kort från en lista till en annan. Så småningom kanske du vill arkivera kort och listor om gränssnittet skulle bli otympligt.

Trello -aviseringar och mobilappar

Användare kan tilldela gruppmedlemmar kort och lägga till kommentarer, bilagor, färgkodade etiketter och förfallodagar. Teammedlemmar kan @ nämna andra i kommentarer för att starta konversationer. Trello accepterar filer från din dator och molntjänster som Google Drive, Dropbox, Box och OneDrive. Dessutom ingår en fin e -postintegration. Varje kort har en unik e -postadress som du kan använda för att skapa kort (uppgifter). Du kan också skicka bilagor till den e -postadressen. När du får ett e -postmeddelande kan du svara direkt på det istället för att starta Trello. Meddelanden, inklusive omnämnanden och kommentarer, är tillgängliga i mobilappar, stationära webbläsare och e -post. Trello har versioner för iOS- och Android -enheter, inklusive telefoner, surfplattor, klockor och Kindle Fire.

Gratis, Business Class och Enterprise -versioner

Trello erbjuder mer än 30 tilläggsfunktioner och integrationer, så kallade power-ups. Exempel på power-ups inkluderar en kalendervy, en kortupprepare för återkommande uppgifter och integration med andra appar som Evernote, Google Hangouts, Salesforce och mer. Gratis konton inkluderar en power-up per styrelse. Alla Trellos kärnfunktioner finns i gratisversionen. Från och med juli 2021 kostar Business Class och Enterprise $ 10 och $ 17,50 per månad, betalas årligen (något mer när de betalas månadsvis) och lägger till en lång lista med förmåner, till exempel fler power-ups per bräda, större uppladdningar av bilagor, olika visningar, och mer.