Skip to content

Hur man återställer borttagna textmeddelanden på vilken telefon som helst

10 de september de 2021
GettyImages 525956536 f1c8a23b12e2480cad7b8a4544b1c0d2

Vad man ska veta

 • iPhone: Gå till inställningar > Allmän > Återställa och tryck på Radera allt innehåll och alla inställningar. Återställ från en iCloud -säkerhetskopia.
 • Android: Det här är inte lika enkelt. Ändå kanske du kan använda en tredjepartsapp för att återställa raderade textmeddelanden.
 • Alla metoder för att återställa raderade textmeddelanden är beroende av regelbundna säkerhetskopior för att få tillbaka det raderade meddelandet.

Den här artikeln förklarar hur du återställer raderade textmeddelanden på iPhone med iCloud och iTunes (iOS 10 eller senare), plus hur du använder tredjepartsappar (och vilka) för att återställa texter på Android (2.3 eller senare).

Så här får du borttagna textmeddelanden för iPhone med iCloud

Processen innebär att du återställer din enhet med data från en ny iCloud -säkerhetskopia. Alla meddelanden som fanns på din telefon vid säkerhetskopieringstillfället kan hämtas. Var medveten om att din telefon kanske inte säkerhetskopierar till iCloud och även om det är så kanske den inte säkerhetskopierar information från appen Meddelanden. Innan du följer stegen nedan kan du behöva säkerhetskopiera dina textmeddelanden. Endast data och meddelanden som finns på din enhet när säkerhetskopian inträffade visas på din iPhone när återställningen är klar.

 1. Gå till inställningar > Allmän. Rulla sedan ner och tryck på Återställa. Denna metod är inte för svaga i hjärtat. Du raderar data som för närvarande är lagrad på din iPhone och återställer sedan din iPhone med data från en ny säkerhetskopia. Alla nya meddelanden eller annat innehåll som hände efter den senaste säkerhetskopian försvinner.

 2. Knacka Radera allt innehåll och alla inställningar.

 3. Slå på din iPhone och börja konfigurera den som om den vore ny.

 4. När du anländer till fönstret med titeln Appar och data, Välj Återställ från iCloud Backup. Alternativt kan du välja att Återställ från iTunes Backup om du har säkerhetskopierat direkt till din dator med iTunes.

 5. Din iPhone kan be dig logga in på ditt iCloud -konto med ditt Apple -ID och lösenord. Gör så för att fortsätta.

 6. En lista med senaste säkerhetskopior visas. Om det finns mer än en säkerhetskopia kan du välja den säkerhetskopia du vill använda genom att kontrollera datum och tid.

 7. Vänta ett tag när dataöverföringsprocessen är klar. När det är klart bör du ha alla meddelanden och data du hade när du valde säkerhetskopian.

Återställ raderade iPhone -textmeddelanden med iTunes

Om du regelbundet synkroniserar din iPhone med iTunes på din Mac istället för iCloud, har iTunes en säkerhetskopia tillgänglig från varje gång du synkroniserade – om du inte stängde av funktionen för att automatiskt synkronisera din iPhone med din dator. Om du vill få tillbaka det textmeddelandet och du har säkerhetskopierat din iPhone till din dator kan du troligen hämta det med en ny säkerhetskopia. Denna metod raderar data som för närvarande finns på din iPhone och ersätter den med en ögonblicksbild av data som fanns på din iPhone förra gången du säkerhetskopierade den. Om du inte känner dig bekväm med detta kanske du föredrar en annan metod.

 1. Anslut din iPhone till din dator med en lämplig kabel. Din iPhone kan be dig att låsa upp den. Om det gör det, fortsätt och gör det.

 2. Om iTunes inte öppnas automatiskt öppnar du iTunes på din dator manuellt.

 3. För att hitta din iPhone i iTunes, leta efter en liten ikon för din iPhone precis nedanför och till höger om knappen Spela. Välj det. Om du har mer än en ansluten enhet väljer du iPhone från rullgardinsmenyn.

  Välj iPhone i iTunes

 4. I Säkerhetskopior sektion på höger sida av Sammanfattning skärm, bör du se alternativ för att manuellt säkerhetskopiera och återställa din iPhone, tillsammans med datum och metod för din senaste säkerhetskopiering. Välj Återställa säkerhetskopia att fortsätta.

  Återställer iPhone -säkerhetskopia från iTunes

 5. Den senaste säkerhetskopian ersätter all data på din telefon. Processen tar ett tag. Du bör se dina saknade textmeddelanden om din senaste säkerhetskopiering ägde rum innan de raderades.

Du kan också återställa med en tredjepartsapp för iPhone

Om ingen av metoderna ovan fungerar för dig är nästa alternativ att prova en tredjepartsapp för att återställa dina raderade textmeddelanden. Det finns gott om appar där ute för att hjälpa dig att återställa raderade textmeddelanden, varav många erbjuder gratis testversioner och kan användas för att återställa andra typer av förlorade data från en iPhone också.

Enigma Recovery -app på iOS

Några av sms -återställningsapparna för iPhone som får positiva recensioner inkluderar:

 • Enigma Recovery
 • Telefonräddning
 • Dr.fone

Hur man hämtar borttagna texter på Android

Berättelsen är lite annorlunda om du hämtar borttagna texter på en Samsung Galaxy eller en annan Android -telefon. Om du inte har säkerhetskopierat textmeddelanden till Googles molntjänst är det bäst att använda en app för återställning av meddelanden för att återställa raderade texter. Vana dig sedan till att regelbundet säkerhetskopiera din Android -telefon så att du kan hämta texter och annan data i framtiden.

Tre skärmar från Android: s SMS Backup & Restore -app

Denna information gäller oavsett vem som tillverkade din Android -telefon: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi eller en annan tillverkare. Dessa appar erbjuder ofta gratis tester och inkluderar möjligheten att återställa andra typer av data från din Android, vilket kan vara till nytta. Några av tredjepartsapparna för att återställa raderade texter på Android som får positiva nick online:

 • SMS -säkerhetskopiering och återställning
 • FonePaw Android Data Recovery
 • MobiKin Doctor för Android
 • Dr.fone för Android

Det är stressande att inse att du av misstag raderade ett viktigt meddelande, men med lite tålamod och rätt verktyg kan du ofta återställa de raderade meddelandena. Genom att regelbundet säkerhetskopiera din iPhone eller Android -enhet kan du känna dig trygg med att veta att du aldrig förlorar ännu ett viktigt textmeddelande.