Skip to content

Hur man åtgärdar det när din Roku TV fortsätter att stängas av

20 de april de 2022
roku tv troubleshooting turning off on its own 7fa725167edf4af296c2a9f334ac4f1f

Roku TV-apparater kan uppleva flera olika strömproblem:

 • TV:n kan stängas av slumpmässigt under användning.
 • TV:n kan slås på slumpmässigt när du inte använder den.
 • TV:n kan fastna i en startslinga, där den stängs av och på kontinuerligt tills du kopplar ur den.

Om du upplever något av dessa problem finns det ett antal korrigeringar du kan prova.

Varför stängs min Roku TV av?

Det har inte kommit någon officiell förklaring från Roku eller TV-tillverkarna själva om varför detta kan hända. Inofficiellt verkar det dock vara knutet till någon form av drivrutinsuppdatering.

Hur stoppar jag min Roku TV från att stängas av?

Felsökningstips från Roku-communityt har gjorts, men vissa kan kräva att du helt återställer TV:n. Detta kan vara frustrerande, eftersom du måste logga in på alla dina konton igen och ställa in allt som du hade tidigare. Som sådan vill du prova de enklaste metoderna först, eftersom detta kan rädda dig från att behöva konfigurera om allt efter att ha åtgärdat problemet.

 1. Sök efter en systemuppdatering. Om du kan hålla din TV påslagen tillräckligt länge kan du göra detta genom att gå in inställningar > Systemet > Systemuppdatering och välja Sök efter uppdatering.

 2. Stäng av HDMI-CEC i menyn. Navigera till inställningar > Systemet > Styr andra enheter (CEC) och se till att du har avmarkerat alla rutorna. Starta om din TV.

 3. Koppla ur din TV och låt den vara urkopplad i flera minuter. Försök att koppla in den igen efter en kort stund. Detta kan göra att hela systemet hårdstartas, vilket kan lösa eventuella problem som TV:n kan stöta på.

 4. Prova att koppla ur alla externa anslutna enheter från din TV – ta bort alla HDMI-anslutningar, ljudanslutningar till soundbars etc. Dessa kan ibland orsaka problem med TV:n och att ta bort dem kan lösa eventuella problem. Om detta fungerar kan du försöka koppla in varje enhet en i taget för att avgöra vilken som orsakade problemet.

 5. Kontrollera eventuella tidigare eller för närvarande anslutna enheter för att se om de har möjlighet att slå på eller stänga av TV:n i sina inställningar. Spelkonsoler som Xbox låter dig stänga av TV:n när du är klar med konsolen, så överväg att inaktivera den funktionen för att se om det löser ditt problem.

 6. Om din TV fortsätter att slås på av sig själv och du använder Roku-mobilappen, se till att appen är helt stängd innan du stänger av din TV. Ibland registrerar TV:n appen som du fortfarande använder TV:n och kan slå på den igen.

 7. Återställ TV:n helt. Detta kan göras på ett av två sätt. Du kan slutföra det genom inställningarna genom att gå till Inställningar > System > Avancerade systeminställningar och sedan välja Fabriksåterställning. Detta kommer att ta bort allt från TV:ns system, och återställa det till hur det var när du tog bort det från lådan. Den andra metoden du kan använda här är att trycka ner och hålla in återställningsknappen på sidan eller baksidan av TV:n. Du måste hålla ned den i minst 15 sekunder för att slutföra processen. TV:n kommer att starta om när den har slutfört processen.

 8. Om det inte fungerar att helt återställa din TV kan du prova nästa steg, som är att placera TV:n i butiksläge istället för kundläge. Detta låter dig fortfarande ladda ner och använda appar som du normalt skulle göra, men det kan lösa problemen med att din TV stängs av slumpmässigt när den används. Om den inte gör det kan du alltid återställa och ställa in den som en konsument-TV.

Om det inte löser problemet att återställa din TV, kontakta tillverkaren av TV:n för att se vad garantin täcker, och om möjligt få den ersatt genom garantin. Om garantin har löpt ut, eller om tillverkaren inte vill byta ut den, kan du behöva undersöka andra ersättningsalternativ.

FAQ

 • Varför stängs min Hisense Roku TV av?

  Din Roku-fjärrkontroll kan behöva felsökning; ta ur batterierna och använd strömknappen på din TV istället. Om möjligt kanske du också vill sänka skärmens ljusstyrka från inställningar > TV-bildinställningar > TV:ns ljusstyrka och kontrollera att du inte har aktiverat en insomningstimer från inställningar > Systemet > Tid. Om ingenting fungerar kan din TV ha en felaktig strömförsörjning och behöva hjälp från Hisense-support.

 • Varför slås min Roku av och på hela tiden?

  Om du anslutit din Roku-spelare till en USB-port på din TV, kontrollera om det finns en lågeffektsignal på din Roku. Om du ser ett rött blinkande ljus eller en varning för låg effekt på din TV-skärm, byt till en annan port. Eller använd strömadaptern för att ansluta enheten till ett vägguttag istället.