Skip to content

Hur man åtgärdar Fire Stick-buffertproblem

7 de augusti de 2022
firestickbuffering 7c9cd2a8ab344b28b7d3de3e674a4705

När en Fire Stick fortsätter att buffra kan det bero på olika anslutningsproblem. Naturligtvis kan det vara mer än enkla anslutningsproblem. För att fixa Fire Stick-buffringsproblem måste du identifiera vilka av dessa problem du har att göra med och lösa dem.

Vad orsakar Fire Stick-buffring?

När du streamar video eller ljud över internet med en Fire Stick laddas ljud- och videodata ner till en buffert. En app på Fire Stick hämtar data från bufferten och spelar upp den på din TV. Uppspelningen pausas när appen måste vänta medan mer data laddas ner i bufferten och du ser ett buffringsmeddelande. De vanligaste orsakerna till buffring på en Fire Stick inkluderar:

 • Långsam internetuppkoppling.
 • Det finns för många enheter på ditt Wi-Fi.
 • Dålig Wi-Fi-signal till din Fire Stick.
 • Inaktuell Fire Stick-firmware.
 • Kör för många appar på Fire Stick.
 • Fire Stick överhettas.
 • Fire Stick infekterad med skadlig programvara.
 • Problem med streamingtjänsten.

Hur stoppar jag min Fire Stick från att buffra?

För att stoppa din Fire Stick från att buffra kan du prova många korrigeringar som syftar till vart och ett av de vanligaste problemen som är kända för att orsaka detta problem. Prova var och en av dessa korrigeringar i ordning:

 1. Kontrollera din internethastighet. Om möjligt, använd en enhet som är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk på samma allmänna plats som din Fire Stick. Du måste ha hastigheter på cirka 5 Mbps för video med standardupplösning, 10 Mbps för video med hög upplösning och 25 Mbps för 4K-video, men vissa streamingtjänster har andra krav.

 2. Koppla bort andra enheter från ditt Wi-Fi. Om du har många enheter anslutna till samma Wi-Fi-nätverk, koppla från dem tillfälligt eller stäng av dem. Om det löser ditt buffringsproblem är ditt nätverk förmodligen överbelastat. Du kan behöva en router som är designad för fler enheter.

 3. Förbättra din Wi-Fi-signal. Använd HDMI-förlängningskabeln som medföljer din Fire Stick för att flytta den bort från din TV. Om din TV är inuti ett skåp kan du behöva en längre förlängningskabel. Du kan också prova att flytta din trådlösa router närmare Fire Stick och ta bort alla hinder som blockerar signalen.

 4. Starta om din Fire Stick. Att köra många appar på din Fire Stick kan orsaka buffringsproblem. Koppla bort din Fire Stick från strömmen i minst fem minuter, koppla sedan in den igen och se om problemet löser sig.

 5. Rensa cachen på din Fire Stick. Varje gång du upplever buffringsproblem, låga hastigheter och appkraschar kan rensning av cacheminnet ta bort potentiellt skadad data från att orsaka problem.

 6. Uppdatera din Fire Stick. Om din Fire Stick är inaktuell kan det orsaka buffringsproblem. Sök efter och installera alla tillgängliga firmwareuppdateringar och kontrollera sedan om ditt buffringsproblem fortfarande existerar.

 7. Förhindra att din Fire Stick överhettas. Ett hett Fire Stick kan orsaka buffringsproblem. Försök att flytta Fire Stick till en annan HDMI-port där den får mer luftflöde, eller flytta den med en HDMI-förlängningskabel.

 8. Fabriksåterställ din Fire Stick. Om din Fire Stick har korrupt firmware eller ett problem med skadlig programvara är det enklaste sättet att åtgärda det genom att återställa Fire Stick. Det kommer att återställa det till dess ursprungliga fabrikstillstånd, så du måste konfigurera det och installera om dina appar. Om du har laddat in några appar tidigare, var försiktig med vilka källor du litar på, eftersom en app som är infekterad med skadlig programvara kan ha orsakat ditt problem.

Ska jag rensa cachen på min Fire Stick?

Du bör rensa cachen på din Fire Stick varje gång du upplever buffringsproblem, låga hastigheter och appkrascher. Att rensa cachen tvingar appar att ladda ner data som tidigare lagrats på enheten, men det finns ingen annan nackdel. Att rensa cacheminnet loggar dig inte ut från appar eller tar bort appar, bara tillfällig data som är utformad för att påskynda saker och ting.

Varför fryser min Amazon Fire Stick?

Det finns några olika anledningar till att en Fire Stick fortsätter att frysa. Om det verkar frysa när du strömmar videor kan det vara ett buffringsproblem. Om appar fryser, eller det tar lång tid att navigera i menyer eller öppna appar, kan du ha en överhettad brandpinne, skadade cachefiler som du behöver rensa eller föråldrad firmware. Om ditt Fire Stick är fruset på Amazon-logotypen kan problemet lösas om du startar om Fire Stick.

Varför släpar min Fire Stick så mycket?

Om din Fire Stick inte svarar eller är långsam, löser vanligtvis problemet om du startar om eller återställer Fire Stick. Ingångsfördröjning kan också orsakas av batterierna i fjärrkontrollen om de behöver bytas ut. Om du upplever eftersläpande ljud, där Fire Stick-ljudet är försenat, kan du ofta åtgärda det problemet genom att byta uppspelningsspråk, spola bakåt och framåt, eller stänga en video och sedan öppna den igen. Att starta om Fire Stick kan också ta hand om eftersläpande ljud.

FAQ

 • Hur fixar jag min Fire Stick-fjärrkontroll?

  Om din Fire Stick-fjärrkontroll inte fungerar, byt ut batterierna och koppla ihop fjärrkontrollen igen. Se till att du är tillräckligt nära och att det inte finns några hinder eller störningar. Om fjärrkontrollen fortfarande inte fungerar, använd Fire TV-mobilappen.

 • Varför kan min Fire Stick inte ansluta till Wi-Fi?

  Om din Fire Stick inte kan ansluta till Wi-Fi, gå till inställningarna och glöm nätverket, försök sedan ansluta igen. Använd om möjligt en Ethernet-anslutning. Om du har ett VPN installerat, försök att inaktivera det.

 • Hur förbättrar jag streamingkvaliteten på min Fire Stick?

  För att förbättra din Fire Sticks streamingkvalitet, gå till inställningar > Inställningar > Dataövervakning och vänd den Aveller lämna Dataövervakning påslagen och ändra Ange videokvalitet till Bäst. Alla åtgärder du vidtar för att öka din Wi-Fi-hastighet kommer också att förbättra streamingkvaliteten.