Skip to content

Hur man betalar med Google

22 de juni de 2021
google pay symbols 5ace1e50642dca0036d97ffe

Det finns två sätt att betala med Google och båda använder den kostnadsfria betalningsplattformen som heter Google Pay. En användning är att köpa saker och den andra är att byta pengar med andra användare. Tidigare kallad Google Wallet, Google Pay körs på Android och iOS och har en mängd funktioner: betala i fysiska och onlinebutiker, tjäna belöningar, hantera dina pengar och skicka och ta emot pengar med vänner.

Vad är Google Pay?

Google Pay Android-app.

Google Pay är en kombination av digital plånbok och onlinebank, plus några. Förvara dina fysiska kort på ett ställe genom att lagra betalkort, kreditkort, lojalitetskort, kuponger, presentkort och biljetter. Skicka pengar direkt till någons konto, få tillbaka pengar när du löser in erbjudanden, beställ mat, betala för bensin, kolla lättare online och till och med betala för gatuparkering i vissa områden. Appen använder din kortinformation för att göra inköp, så att du inte behöver överföra pengar till ett speciellt konto eller öppna ett nytt bankkonto för att spendera dina pengar. När det är dags att köpa något används det kort du väljer för att betala trådlöst. Android-användare kan betala trådlöst med sin telefon i butiker som stöds, liknande Apple Pay på iOS-enheter. Båda plattformarna kan dra nytta av Google Pays onlinefunktioner för att göra saker som att dela upp kostnader med andra användare, tjäna belöningar för kvalificerade inköp, visa din finansiella information på ett ställe och betala för varor i vissa butiker och bensinstationer. Inte alla kort stöds. Kontrollera vilka som finns i Googles lista över banker som stöds. Google-betalningar är tillåtna var du än ser Google Pay-symbolen. Några av de platser du kan använda den inkluderar Whole Foods, Walgreens, Best Buy, McDonald’s, Macy’s, Petco, Wish, Subway, Airbnb, Fandango, Postmates, DoorDash och många andra. Så här använder du Google Pay i butiker:

Att betala trådlöst direkt från din telefon fungerar bara på Android. För att göra detta med en iPhone, anslut din telefon till ett Wear-smartklocka och betala med klockan.

Google Pay för P2P-betalningar

Att skicka och ta emot pengar via Google Pay är bekvämt och super enkelt. Pengar kan komma direkt från ditt betalkort eller bankkonto, liksom från ditt Google Pay-saldo, vilket är en plats för pengar som du inte vill ha i din bank. När du får pengar deponeras de till vilken betalningsmetod som helst som standard, vilket kan vara en bank, ett betalkort eller ditt Google Pay-saldo. Om du väljer en bank eller ett kort går medlen direkt in på det bankkontot. Att ställa in Google Pay-saldot som standardbetalning håller inkommande pengar på ditt Google-konto tills du flyttar det manuellt.

Google Pay-lista över kontakter och betalningstransaktion

Google Pay Android-app.

Mer information om Google Pay

Vissa webbplatser stöder möjligheten att checka ut med Google Pay. När du ser det här alternativet kan du snabbt betala utan att behöva ange din kortinformation eftersom den redan är lagrad i ditt Google-konto. För att skicka mer än $ 2500 måste mottagaren lägga till ett bankkonto för att göra anspråk på pengarna. Här är några andra begränsningar för hur mycket du kan skicka med Google Pay:

  • Enstaka transaktion: Upp till $ 10.000 USD
  • Om sju dagar: Upp till $ 10.000 USD
  • Invånare i Florida: Upp till $ 3000 USD var 24: e timme.

Tjänsten var tidigare tillgänglig från webben på pay.google.com, där du kan skicka och ta emot pengar utan appen. Google avvecklade det alternativet i början av 2021. Google Wallet brukade erbjuda ett betalkort som låter dig spendera ditt saldo i butiker och online, men det har upphört och det finns inget Google Pay-kort du kan få.