Skip to content

Hur man blandar låtar på iPhone

16 de september de 2021
shuffle songs iphone 5911b5675f9b58647053ca58

Om du inte är säker på vilken låt eller album du är på humör för kan iPhones inbyggda musikapp överraska dig genom att blanda dina låtar. Shuffle spelar slumpmässigt låtar från ditt musikbibliotek i ingen ordning och låter dig hoppa över eller spela upp låtar igen. Det är ett bra sätt att hålla din musik fräsch och återupptäcka låtar som du inte har hört nyligen. Instruktionerna i den här artikeln gäller enheter med iOS 10 eller senare.

Hur man blandar all musik på iPhone

För att få den största variationen, blanda alla låtarna i ditt musikbibliotek. Så här gör du.

 1. Öppna musik app och tryck sedan på Bibliotek.

 2. Välj Sångeroch tryck sedan på Blanda.

  Låtar och blandningsalternativ på en iPhone

 3. Din slumpmässiga spellista startar automatiskt. Använd fram- pil för att hoppa till nästa låt eller tillbaka pilen för att återgå till den sista.

 4. För att stänga av blandning av låtar, tryck på uppspelningsfältet för att se hela albumet. Svep uppåt och tryck påBlanda knappen så att den inte markeras.

  Blandningsalternativet i Musik på en iPhone

 5. När du stänger av Shuffle återgår låtlistan för att spela alfabetiskt efter artist.

Visa och redigera din kommande blandningskö

Musikappen visar kommande låtar. Från den här listan kan du ändra ordningen och ta bort låtar som du inte vill höra. Här är hur:

 1. När du lyssnar på låtar i blandning trycker du på uppspelningsfältet längst ned i appen för att se albumkonst och uppspelningskontroller i full storlek.

 2. Svep uppåt för att visa Strax menyn, som innehåller listan över kommande låtar. Om du vill ändra ordningen trycker du länge på menyn med tre rader till höger om låten. Dra och släpp låten till en ny plats i listan.

  Flytta en låt i listan Upp Nästa i appen Musik på en iPhone

 3. Om du vill ta bort en låt från listan sveper du från höger till vänster över låten och trycker sedan på Avlägsna. Det här alternativet tar bara bort låten från listan. Det tar inte bort låten från ditt bibliotek.

  Ta bort en låt från en blandad spellista på en iPhone

 4. Spellistan genereras när du trycker på Blanda knappen, så att du kan börja ändra det hela så fort det börjar spela.

Hur man blandar musik i ett album på iPhone

Du kan också blanda bara låtarna i ett visst album. För att göra det, gå till Bibliotek sida, tryck på Album, tryck på det album du vill lyssna på och tryck sedan på Blanda.

Blandar ett album i appen Musik på iPhone

Hur man blandar musik i en iPhone -spellista

Även om poängen med att skapa en spellista är att sätta låtar i en viss ordning, kanske du vill blanda ihop den ordningen ibland. Blandning av en spellista är nästan identisk med att blanda ett album. Gå till Bibliotek sida, tryck på Spellistor, välj den du vill lyssna på och tryck sedan på Blanda.

Blandar en spellista på iPhone

Andra alternativ på biblioteksskärmen

Biblioteksskärmen har fler sätt att filtrera musiken på din iPhone. Med samma steg som ovan kan du också skapa slumpmässiga spellistor baserade på artister, genrer och låtar som du laddade ner. Om du inte ser något av dessa alternativ trycker du på Redigera, tryck sedan på en cirkel bredvid ett av alternativen för att göra den röd. Knacka Gjort för att spara dina ändringar.

Lägga till fler alternativ till biblioteket i appen Musik