Skip to content

Hur man bryter din iPhone 12-skärm

22 de juni de 2021
phone 5724011 1920 1adba96e22234630afa7e1cc9fa8537a

Viktiga takeaways

  • Apple hävdar att den keramiska beläggningen på skärmarna på sina nya iPhone 12-modeller är den tuffaste den någonsin använt.
  • De nya iPhone-modellerna kan gå sönder, tester hittar, men det tar mycket höjd och några hårda ytor för att göra det.
  • YouTube-kanalen PhoneBuff tappade en iPhone 12 Pro Max på ett betongblock från 5 fot och det uppstod ingen synlig skada utöver några skav på ramen.

Arg på tillståndet i världen och känner för att förstöra något? Det är möjligt att göra just det med den nya iPhone 12-skärmen, trots den keramiska beläggningen som Apple hävdar är det tuffaste materialet som används på en iPhone-skärm. Ceramic Shield är fyra gånger starkare än skärmen som används på några av Apples tidigare modeller, säger företaget. Den nya skärmen infunderas med keramiska kristaller i nanoskala, vilket ökar glasets uthållighet mot att bryta. Men om du är upprörd över koronaviruspandemin och känner för att bryta något, finner försäkringsgivaren Allstate att du borde göra det med din 12 Pro från en höjd av 6 fot till en grov trottoar. ”12 Pro krossades när den släpptes på ryggen, vilket resulterade i löst glas och sprickor i dess breda kamera”, säger företaget i ett pressmeddelande. Tyvärr, för dem som är benägna att förstöra, ”var skadan inte katastrofal,” och iPhone 12 Pro-funktionaliteten verkade inte påverkas.

Kanske, använd bara ett fall

”Ceramic Shield-fronten är en enorm förbättring”, säger Jason Siciliano, vice president och global creative director vid Allstate Protection Plans, i ett pressmeddelande. ”Som sagt, båda telefonerna skadades när de släpptes på en trottoar. Med tanke på deras rejäla reparationskostnader uppmuntrar vi alla att använda ett skyddande fodral och behandla sin nya iPhone 12 med den omsorg du skulle ge en dyr kamera.” Kanske har de förödande bränderna i Australien fått dig ner. Goda nyheter! Zack Nelson, på YouTube-kanalen JerryRigEverything, testade iPhone 12 Pro baserat på Mohs hårdhetsskala och upptäckte att enhetens skärm ”fortfarande repar på en nivå sex, med djupare spår på en nivå sju.” Om blandningen av oskydda politiker och företags likgiltighet som bidrar till klimatförändringen väcker din vrede, använde YouTube-kanalen MobileReviewsEh en kraftmätare på telefonen 12‌ för att bryta skärmen.

Granskarna fann att ‌iPhone 11‌ kunde klara 352 ton kraft, medan ‌iPhone 12 kunde klara 442 ton kraft. Men kanterna på de 12 gick inte så bra och det bakre glaset på ‌iPhone 12‌ repade lätt. ”Denna keramiska sköld är definitivt tuffare på ‌iPhone‌ 12-talet”, uppgav recensionen. ”Ganska lite, över 100 ton. Det krävdes mycket ansträngningar för att bryta den här skärmen. Resten av ‌iPhone‌ när det gäller repskydd liknar ‌iPhone 11‌. Skärmen är lite mer reptålig.”

Få en stege att bryta

Såg något om det faktum att nästan 4% av Kalifornien brann till en skarp i år? Du kanske vill få lite höjd för att ta bort din ångest på din iPhone 12. Granskare på EverythingApplePro gjorde just det, skalade en 10-fots stege och släppte den till marken.

När den floppade på sidan slutade kameran att fungera på Pro och en droppe på baksidan bröt glaset. Det är inte allt positivt men för dem som vill ta bort sina frustrationer på sina telefoner eftersom skärmen stannade i ett stycke. Politik var en doozy i år. Om du är en Trump-supporter som gnuggar tänderna över Joe Bidens seger, kan det inte finnas något mer passande sätt än att slå din iPhone 12. Tyvärr släppte YouTube-kanalen PhoneBuff en iPhone 12 Pro Max på ett betongblock från 5 fot och det upprätthöll ingen synlig skador bortom vissa rivningar på ramen. Allt går dock inte förlorat. ”Skärmen kommer säkert att gå sönder om du försöker”, sa Greg Suskin, webb- och upphandlingschef på filmproduktionsföretaget Syntax and Motion, i en e-postintervju. ”Oavsett de vinster som Corning har gjort med splittringsskydd genom åren, skulle jag ändå rekommendera ett skärmskydd i härdat glas. De är väldigt enkla att installera och mycket billiga (mindre än $ 15 för en trepack nuförtiden) . Även med Apples utlovade och levererade seghet är en 6-fots droppe fortfarande mycket för alla telefoner att ta. ” Apples nya iPhone-skärm kan verkligen vara hårdare än någonsin. Det finns dock sätt att bryta om du har en stege och lite konkret till hands.