Skip to content

Hur man fixar det när Alexa har problem med att förstå just nu

9 de augusti de 2021
GettyImages 926379114 5c537ee846e0fb0001c07a92

Alexa är Amazons digitala röstassistent, som kan användas med Amazon -enheter, inklusive Amazon -serien med Echo -produkter. Alexa kan svara på frågor, berätta trafik- eller väderinformation, spela nyhetsrapporter, initiera telefonsamtal, spela musik, hantera din matlista, köpa varor från Amazon och mer. Även om det är tillförlitligt, uppstår ibland problem med Alexa och användarna hör meddelandet ”Tyvärr, jag har svårt att förstå dig just nu. Försök lite senare.” Här är vad som ligger bakom det här problemet och hur du åtgärdar det och får Alexa tillbaka till jobbet. Dessa felsökningssteg gäller Alexa som används med Amazon -produkter, till exempel Echo, Echo Dot, Echo Show, Echo Flex, Echo Auto, Echo Studio och mer.

Orsaker till att Alexa inte förstår fel

Felmeddelandet ”Jag har problem med att förstå dig” uppstår när en Amazon Echo -enhet har problem med att kontakta Amazons servrar för att hjälpa dig att dechiffrera och förstå vad du säger. Det kan bero på att du förlorade den trådlösa anslutningen eller att din internettjänst är nere. Det kan till och med finnas ett problem på Amazons slut. Oavsett anledning finns det några enkla felsökningssteg för att försöka åtgärda problemet.

Hur man fixar ’Alexa som inte förstår dig just nu’

Prova dessa felsökningssteg i den ordning som presenteras för att begränsa problemet och få Alexa att lyssna igen.

  1. Starta om den Alexa-aktiverade enheten. En enkel omstart är en beprövad metod för teknisk felsökning. Att starta om Echo -enheten kan vara allt du behöver göra.

  2. Kontrollera internetanslutningen. Är ditt internet nere? I så fall kommer Alexa inte att kunna fungera. Se om ditt internet är igång. Om det inte är det, vidta åtgärder för att återställa din internetanslutning.

  3. Kontrollera Wi-Fi-anslutningen. Echo-enheter ansluter till dual-band Wi-Fi (2,4 GHz/5 GHz) nätverk som använder 802.11a/b/g/n-standarden. Om Wi-Fi är nere, återställ det och se om Alexa fungerar igen.

  4. Se till att den Alexa-aktiverade enheten är inom Wi-Fi-området. Ditt Wi-Fi kan vara tillgängligt och internet kan streama, men det är ingen hjälp om din Alexa-aktiverade enhet är för långt borta. Flytta den närmare routern.

  5. Återställ den Alexa-aktiverade enheten till fabriksinställningarna. Ditt Echo kan ha ett mjukvaruproblem som det inte kan lösa på egen hand. Återställa den Alexa-aktiverade enheten till fabriksinställningarna kan lösa problemet.

  6. Se om problemet ligger på Amazons slut. Problemet kan vara på Amazonas ände. Kontakta Amazons support för att se om företaget upplever några problem. Eller besök DownDetctor för att se om det finns några Amazon -avbrott.

  7. Besök Amazon Alexa -hjälpsidan. Amazon erbjuder en mängd Alexa felsökningsinformation tillsammans med chatthjälp och forum. Du kanske hittar ditt svar där.