Skip to content

Hur man fixar en Apple Watch som inte speglar iPhone-meddelanden

16 de maj de 2022
001 apple watch not mirroring iphone messages how to fix the problem 5190293 70a593c7f67a452eb33b608544f4755f

När en Apple Watch inte speglar meddelanden och aviseringar från din iPhone, kan den besegra mycket av funktionen hos den bärbara enheten; trots allt är en av dess största fördelar att inte behöva ta upp telefonen ur fickan så ofta. Problemet har flera möjliga orsaker och några enkla korrigeringar. Här är vad du ska göra.

Orsaker till att en Apple Watch inte speglar iPhone-meddelanden

Flera faktorer kan hindra dig från att se aviseringar från din iPhone på din Apple Watch. De flesta av dem involverar funktioner som inte är på (till exempel Bluetooth eller själva speglingsalternativet) eller är aktiva. Du kan också ha ett allmänt synkroniseringsproblem mellan dina enheter.

Hur gör jag att min Apple Watch speglar min iPhone?

Om din Apple Watch inte visar aviseringar från din iPhone, här är några korrigeringar att prova.

 1. Se till att din Apple Watch är upplåst. Det första du bör kontrollera är att din Apple Watchs lösenord inte är aktivt.

 2. Kontrollera om Stör ej är på. Om du har aktiverat Stör ej-funktionen för antingen din Apple Watch eller iPhone, kommer den inte att spegla till den andra. För att inaktivera den, svep uppåt från botten av din Apple Watchs startskärm och se till att den månformade ikonen inte är blå. På din iPhone finns Stör ej-knappen i kontrollcentret, som du kan komma åt genom att svepa nedåt från skärmens övre högra hörn.

 3. Är flygplansläge på? Flygplansläge stoppar din iPhone och Apple Watch från att överföra data, så om det är på kommer de inte att kunna kommunicera. Kontrollera kontrollcenterna på båda enheterna för att se om knappen med en flygplansikon inte är aktiv.

 4. Se till att Bluetooth är på. Din Apple Watch och iPhone använder Bluetooth för att kommunicera med varandra, så du bör också se till att Bluetooth är aktivt. Kontrollerna finns på samma ställen som du hittade Stör ej på båda enheterna.

 5. Slå på Wi-Fi. Din telefon och klocka kommunicerar också när de är på samma lokala nätverk, så du bör dubbelkolla att Wi-Fi är på för båda. Gå tillbaka till kontrollcenter för att komma åt den här knappen.

 6. Slå på spegling. Du bör också kontrollera om speglingsfunktionen är på alls. För att göra det, öppna Kolla på app på din iPhone och scrolla sedan ned och tryck på Meddelanden. Tryck på högst upp på nästa skärm Spegla min iPhone. Om speglingsalternativet redan är aktivt, försök att stänga av det och sedan återaktivera det.

 7. Återställ anslutningen. Det här steget skiljer sig från att synkronisera om din Apple Watch, vilket är ett mer intensivt och destruktivt steg. Stäng istället av din Apple Watch och iPhone. Slå sedan på din iPhone igen, följt av Apple Watch.

 8. Återställ synkroniseringsdata. Precis som med en webbläsare kan du ha viss framgång med att rensa datacachen på Apple Watch. I Kolla på appen på din iPhone, scrolla ned och tryck på Allmänoch välj sedan Återställa längst ner på nästa skärm. Välj Återställ synkroniseringsdataoch appen kommer att rensa synkroniseringsdata från din Apple Watch och sedan återställa den.

 9. Koppla bort och koppla sedan om din Apple Watch. Det mest drastiska steget du kan ta kommer att radera all data på din bärbara enhet och sedan börja om från ingenting. För att göra det, öppna Kolla på app på din iPhone. Välj Alla klockor i det övre vänstra hörnet och välj sedan i ikonen till höger om din Apple Watch. Välj på nästa skärm Koppla bort Apple Watch och bekräfta sedan. Denna process tar några minuter, varefter din klocka startar om, och du kan följa stegen på skärmen för att återkoppla de två enheterna.

 10. Kontakta Apples support. Om ingen av dessa lösningar fungerar kan din Apple Watch ha ett maskinvaruproblem som du inte kommer att kunna lösa på egen hand. Kontakta Apple för servicealternativ.

Hur synkroniserar jag mina Apple Watch och iPhone-meddelanden?

När din iPhone och Apple Watch har synkroniserats ordentligt behöver du inte vidta några fler åtgärder för att se samma meddelanden på båda enheterna. Så länge klockan är inom räckvidd kommer de flesta aviseringar att gå till den enhet som är aktiv. Det vill säga, om din telefon är upplåst kommer aviseringar dit istället för klockan. Om din telefon är låst och din Apple Watch är på och inte säkrad med ett lösenord, kommer aviseringar att visas där. För appar endast på din Apple Watch, som Breathe eller Noise, får du bara varningar på handleden.

Varför rensar inte min Apple Watch mina meddelanden?

Om du inte tittar på ett meddelande på din iPhone, kommer din Apple Watch inte nödvändigtvis att ta bort det på egen hand. Du kan göra det manuellt genom att öppna meddelandecentret och antingen dra ner på skärmen eller vrida på Digital Crown för att visa Rensa alla knappen ovanför din lista med varningar. Tryck på det för att rensa allt på en gång. Alternativt kan du trycka på ett enskilt meddelande och sedan bläddra ned och välja Klar för att bara ta bort aviseringarna från den appen.

FAQ

 • Hur rensar jag alla aviseringar på min Apple Watch?

  För att rensa alla aviseringar från din Apple Watch sveper du nedåt för att komma till meddelandecentret och trycker sedan på Rensa alla. För äldre watchOS-versioner som stöder Force Touch, tryck och håll ned medan du är på meddelandecentret och tryck sedan Rensa alla.

 • Hur ställer jag in aviseringar på min Apple Watch?

  Apple Watch-inställningarna speglar iPhone-inställningar som standard, men du kan styra hur du får aviseringar för enskilda appar. Öppna Watch-appen på din iPhone och tryck på Min klocka > Aviseringar. Tryck på en app, till exempel din Messages-app, och välj sedan någon av dem Spegla min iPhone eller Beställnings. Knacka Beställnings för att tillåta eller stoppa aviseringar och välja andra inställningar. Du kan till och med välja Skicka till meddelandecenter för att få alla dina aviseringar skickade direkt till meddelandecentret utan att din klocka varnar dig.

 • Hur tar jag bort meddelanden på min Apple Watch?

  Tryck på den digitala kronan för att komma åt appskärmen och välj sedan Meddelanden. Svep åt vänster på en konversation och tryck sedan på soptunna för att radera tråden.

 • Hur stänger jag av meddelanden på min Apple Watch?

  Om du inte vill ta emot meddelanden på din Watch, öppna Watch-appen på din iPhone och tryck på Min klocka > Aviseringar. Knacka Meddelanden > Beställningstryck sedan på Aviseringar av.

 • Hur tar jag bort alla meddelanden på min Apple Watch på en gång?

  Det finns inget riktigt alternativ att radera flera meddelanden på din Apple Watch samtidigt. Du måste ta bort meddelandetrådar individuellt.