Skip to content

Hur man fixar ett iPhone -larm som inte fungerar

15 de september de 2021
iphone alarm not working 4177484 51bf0026914c4a3098121fbdb47c3c4c

När iPhone -larmet är tyst eller inte ställs in ordentligt kan du sova, missa tidsfrister osv. Även om det kan verka som ett svartvitt problem kan det faktiskt finnas flera anledningar till varför ditt iPhone -larm inte fungerar . Även om du redan har provat några saker för att öka din iPhone -larmvolym, gå igenom metoderna nedan, som är ordnade efter användarvänlighet. Börja högst upp och prova varje larmfixering, testa ditt larm efter varje för att se om larmet låter igen.

Höj volymen

Det kan låta självklart, men hoppa inte över det här steget. Det är faktiskt möjligt att höja volymen med knapparna på sidan av telefonen utan att faktiskt öka larmvolymen. Detta beror på att iPhone låter dig styra två helt olika uppsättningar ljud med samma knappar. Om du till exempel har en musikstreaming -app öppen kan du använda knapparna den där volym istället för larmvolymen. Det betyder att om din larmvolym är nere eller av (även om din musikvolym är högre) har du ett tyst larm. Gå till inställningar > Ljud, eller inställningar > Ljud & Haptics, och se till RINGARE OCH VARNINGAR är inställd på en rimlig volym. Här är också Ändra med knappar alternativ, som du bör inaktivera om du vill se till att ringsignalen och larmvolymen aldrig ändras när du ändrar systemvolymen med knapparna. För att testa ljudet utan att vänta på att larmet ska gå, öppna Klocka > Larm, tryck på Redigeraoch välj ett larm. Gå till Ljud och välj en ringsignal från listan; om du kan höra det borde det fungera bra när larmet faktiskt går. Något du bör leta efter när du använder volymknapparna är vad popup-fönstret säger när du höjer eller sänker volymen (se bilden ovan). Om du ser Ringsignal, då vet du att du justerar ringsignalen och alarmljudet, medan Volym är för saker som spel, videor, musik och andra ljud.

Starta om din iPhone

Skärmdumpar som visar hur man startar om en iPhone 6

Startar om en iPhone 6.
Omstart är en vanlig metod med teknik för att åtgärda små problem, och du kan göra samma sak med din iPhone för att se om det fixar ett larm som inte fungerar. För att starta om din iPhone, håll antingen strömbrytaren intryckt tills du ser reglaget för avstängning, eller håll ned strömbrytaren samtidigt som du håller ned volymknappen. Metoden du behöver använda beror på din iPhone -modell.

Välj ett högre alarmljud

Skärmbilder av inställningarna för ett iPhone -larm

Några av iPhone -larmljuden är tystare än andra, så om du har ett av de valda – och särskilt om larmvolymen inte heller är hög – kanske du inte hör det gå av. Något annat att se upp för är att se till Ingen väljs inte som larmljud av uppenbara skäl. Ändra iPhone -alarmljudet från Klocka app. Öppna Larm fliken, tryck på Redigeraoch välj sedan alarmet du vill ändra ljudet för. Gå till Ljud och förhandsgranska ringsignalerna eller låtarna för att hitta något du tror kommer att fungera för dig.

Kontrollera alarmets tidsinställningar

Skärmbilder av olika inställningar för iPhone -alarmtid

Om ditt larm går, men det är tyst, hjälper den här metoden dig inte. För iPhone -larm som är inställda i appen men som inte går av vid den angivna tiden kanske du inte har rätt tid eller dag inställd. Till exempel, om ditt larm ska gå varje dag klockan 12:15, och det fungerade igår men inte idag, är larmet troligtvis inte upprepat. Klick Redigera i Larm avsnitt av Klocka app och tryck sedan på alarmet du behöver redigera. Gå in i Upprepa inställningar och se till att det finns en bock bredvid veckodagarna för när du vill att larmet ska gå. Tryck bara på en dag för att aktivera eller inaktivera larmet för den dagen. Om ditt larm går av vid fel tidpunkt under dagen, förvirrar du troligtvis AM och PM, vilket är förvånansvärt lätt att göra. Redigera larmet och ändra det till lämplig tid på dagen, och se till att trycka på Spara när du är klar.

Inaktivera eller ändra funktionen för läggdags

Skärmdumpar av iPhone -larminställningarna för läggdagsläge

Om du har funktionen Bedtime aktiverad på din iPhone och Vakna tiden är inställd på samma tid som ett annat larm, det är möjligt att inget av dem går. För att undvika denna tysta larmkonflikt, ändra tiden för sänggåendet eller ditt vanliga larm. För att hitta sängtidsinställningarna på din telefon, öppna Klocka och tryck på Sängtid på botten. Du kan inaktivera sänggåendet här eller skjuta klockikonen till en annan tid.

Radera och gör om larmet igen

Skärmbilder som visar hur du tar bort och gör om iPhone -larm

Av vilken anledning som helst kan det hända att iPhone inte har skapat larmet korrekt. Eller kanske det fungerade ett tag men slutade sedan på grund av ett fel eller inkompatibilitetsproblem efter en iOS -uppdatering. Öppna Klocka app till Larm och antingen svep åt vänster för att radera larm eller gå till Redigera först och tryck sedan på de röda minusknapparna för att hitta Radera alternativ. Du kan skapa nya iPhone-larm med plusknappen i det övre högra hörnet av Klocka app.

Använd endast en väckarklocka -app

Skärmdumpar som visar hur du tar bort en iPhone -alarmapp

Om du har mer än en app som kan aktivera larm kan du stöta på problem. Antingen hålla fast vid standard iPhone -väckarklocka -appen eller inaktivera den helt och använd något annat. Var dock medveten om att tredjeparts väckarklocka-appar inte är lika integrerade i din iPhone som den som är inbyggd. Det betyder att du med största sannolikhet måste hålla appen öppen för att alarmljudet ska ringa och använda systemvolym (inte ringsignalen) för att justera larmljudet. Till exempel, om väckarklockan inte låter i din tredjepartsapp, öppna appen (så att den syns och visas på skärmen) och använd sedan volymknapparna för att skruva upp den. Detta kommer att säkerställa att appens volym är tillräckligt hög för att höras oavsett iPhone -ringsignalvolymen. Om inaktivering av tredjeparts väckarklockor inte löste iPhone-alarmljudproblemet, ta bort dem helt, starta om telefonen och försök sedan använda lagerväckarklockan igen.

Inaktivera Bluetooth och koppla ur hörlurar

Skärmdumpar som visar hur du inaktiverar Bluetooth på en iPhone

Larm för iPhone skall ringa genom telefonens högtalare och inte några Bluetooth -enheter eller hörlurar. Men det kanske inte alltid är så. Om din telefon har ett mjukvarufel eller uppträder oregelbundet kan den försöka spela larmet via dessa enheter om de är aktivt anslutna till din iPhone medan larmet ljuder. Beroende på hur du har konfigurerat volymen och ringsignalen och var dessa tillbehör sitter när larmet går kan det hända att du inte hör något. Stäng av Bluetooth från inställningar > Blåtandoch koppla bort allt som är anslutet till hörlursuttaget. Om larmet fungerar efter att du gjort dessa saker, var helt medveten om när dina larm går, och se till att dina ljudtillbehör inte är anslutna till din telefon under dessa tider.

Uppdatera din iPhone -programvara

Skärmdumpar som visar hur man uppdaterar iOS till en ny version på en iPhone

Många användare med iPhone -larmljudproblem använder en föråldrad version av iOS. Det kan finnas ett mjukvarufel i din telefon som bara löses genom en uppdatering från Apple. Uppdatera din telefon trådlöst via inställningar > Allmän > Programuppdatering, eller anslut den till din dator och uppdatera med iTunes. Hur som helst, se till att du använder den mest uppdaterade firmwareversionen.

Återställ din iPhone till fabriksinställningarna

Skärmdumpar som visar hur du raderar allt innehåll och inställningar på en iPhone

Detta borde vara det allra sista du gör för att fixa ett iPhone -larm som inte har något ljud, för när du återställer din iPhone raderar du allt som har installerats eller ändrats på det sedan det köptes. I processen bör det också åtgärda eventuella larmproblem. Fabriksåterställning av din iPhone återställs allt, så det är ofta en fix för alla programrelaterade problem. Det är dock särskilt användbart om din telefon är jailbroken eftersom med de tusentals tweaks du kan använda på en jailbroken iPhone är det vanligt att de stör vanliga funktioner som väckarklockan.