Skip to content

Hur man fixar Pet Eye i dina foton

15 de september de 2021
GettyImages 127031121 5bfac70946e0fb0026cff0b8

De flesta fotoredigeringsprogram erbjuder verktyg för att ta bort röda ögon från bilder. Dessa verktyg fungerar dock inte alltid på husdjur eftersom de kan ha gula, vita, röda eller gröna ögon på foton som tagits i svagt ljus med en blixt. Lär dig hur du fixar glödande djurögon i Gimp, Photoshop och liknande program. Instruktionerna i den här artikeln gäller i stort sett alla fotoredigeringsprogram för skrivbord.

Hur man fixar husdjur i foton

Följande skärmdumpar kommer från Gimp, en bildredigerare med öppen källkod för Windows, Mac och Linux, men den allmänna processen är densamma för andra program. Öppna bilden i ditt redigeringsprogram och följ dessa steg:

 1. Skapa ett nytt transparent lager i ditt dokument, se till att Läge är satt till Vanligt.

  Fönstret Nytt lager i GIMP med fältet läge markerat

 2. Välj penselverktyg och välj en medelmjuk kantborste. Ställ in förgrundsfärgen på svart och ange storleken något större än ögonpupillen. Du kan behöva använda en elliptisk penselform när du hanterar kattögon.

  GIMP med penselverktyget markerat

 3. Zooma in och klicka på varje öga för att måla över husdjurets ögonreflektioner. Du kan behöva klicka några gånger med penseln för att täcka hela problemområdet. Vid denna tidpunkt kommer ögat att se konstigt ut eftersom det inte finns någon glimt av ljusreflektion i ögat.

  Zooma in och klicka på varje öga för att måla över husdjurets ögonreflektioner.

 4. Dölj tillfälligt lagret där du målade svart över ögat i det sista steget. I Gimp väljer du öga ikonen bredvid lagret i Skikten palett.

  GIMP med Layer Visibility -knappen markerad

 5. För att få ögonen att se naturliga ut, byt ut de reflekterade ljuspunkterna du målade över i föregående steg. Välj en hård kantborste, ställ in storleken på mycket liten (cirka 3 till 5 pixlar) och ställ in förgrundsfärgen till vit.

  Välj en borste med hård kant, ställ in storleken mycket liten (cirka 5-10 pixlar) och ställ in förgrundsfärgen till vit.

 6. Skapa ett annat transparent lager i dokumentet framför alla andra lager i dokumentet. Med det målade lagret dolt bör du kunna se originalfotot. Anteckna var glitterna visas i originalfotot och klicka en gång med penseln direkt över varje ögonglans i originalet.

  Skapa ett annat transparent lager i ditt dokument framför alla andra lager i ditt dokument.

 7. Ta bort det svarta färgskiktet för att se det slutliga resultatet. Om det inte ser naturligt ut, rensa lagret och fortsätt försöka. Om bilden är acceptabel, spara och exportera den till ditt önskade bildformat.

  Ta bort det svarta färgskiktet för att se det slutliga resultatet.

  Du kan lägga till lite Gauss -oskärpa på det svarta färgskiktet för att blanda pupillen med iris. Använd suddgummiverktyget för att städa upp den svarta färgen som gick utanför ögonområdet på ditt husdjurs päls.

I vissa fall är sällskapsdjurets öga så dåligt att du inte kan hitta de ursprungliga ögat. Du måste gissa var de ska baseras på ljusets riktning och hur andra reflektioner ser ut på fotot. Håll båda ögonen glänsande i förhållande till varandra för båda ögonen. Om du inte kan göra en säker gissning om glittrarnas placering, börja med elevernas centrum.