Skip to content

Hur man flyttar mappen IE Temporary Internet Files till standardplatsen

11 de september de 2021
inetcache windows 10 4597eacf47de4d1c94cd34d61850dfb5

Som standard är Tillfälliga Internetfiler mappen i Internet Explorer är begravd djupt i flera mappar. Som namnet antyder använder IE -webbläsaren denna mapp för att lagra tillfälliga internetfiler. Om platsen för den mappen av någon anledning har flyttats – till exempel på grund av ett skadligt program eller en ändring du gjort själv – kan det uppstå mycket specifika problem och felmeddelanden, dvs DLL -fel ieframe.dll är ett vanligt exempel. Det är enkelt att flytta den här mappen till sin standardplats genom Internet Explorer egna inställningar, så du behöver inte ta bort och installera om Internet Explorer eller återställa alla dess alternativ. Om du inte kommer ihåg att du själv har ändrat den här mappplatsen, och särskilt om din dator beter sig onormalt, ska du köra en skadlig programvara för att ta bort eventuellt oönskade program som kan ha ändrat mappplatsen utan att du vet. Dessa steg fungerar på Windows 10 till och med Windows XP, men det finns skillnader att vara medveten om, så de nämns nedan.

Återställ mappen Internet -filer till dess standardplats

 1. Konfigurera Windows så att dolda filer och mappar visas. Vissa steg nedan kräver att dolda mappar är synliga, så denna förutsättning är ett måste.

 2. Öppna dialogrutan Kör med VINN+R genväg.

 3. Typ inetcpl.cpl i textrutan och tryck sedan på OK.

 4. Välj inställningar från Sökhistorik sektion.

 5. Välja Flytta mapp längst ner i fönstret.

 6. Välj nedåtpilen eller plustecknet (det du ser) bredvid C: enhet för att öppna den mappen.

  Sök efter mappfönster i Internet -egenskaper för Windows 10

 7. Välj pilen eller plustecknet bredvid Användare, eller Dokument och Inställningar om du ser det, följt av mappen som motsvarar ditt användarnamn. Till exempel skulle jag utöka mappen Tim eftersom det är mitt användarnamn.

 8. Navigera till standardmappen som Internet Explorer använder för att lagra tillfälliga internetfiler: Windows 10 och 8: C: Users [username] AppData Local Microsoft Windows iNetCache

  Internet Explorer -mappen för tillfälliga internetfiler i Windows 10

  Windows 7 och Vista: C: Users [username] AppData Local Microsoft Windows Temporary Internet Files

  Windows XP: C: Documents and Settings [username]Lokala inställningar

  När du väl har landat på den sista mappen i sökvägen du ser ovan markerar du bara den, du behöver inte markera pilen eller plustecknet bredvid den. Ser du inte rätt mapp? Windows kanske inte är konfigurerat för att visa dolda filer och mappar, eller du kan också behöva visa skyddade operativsystemfiler. Se steg 1 ovan för mer information. Om du slutför steg 1 nu måste du hoppa tillbaka till steg 5 för att uppdatera mapparna.

 9. Välj OK i Sök efter mapp fönstret och sedan igen i det andra fönstret.

 10. Välj Ja om du uppmanas att logga ut för att flytta tillfälliga internetfiler. Din dator kommer att logga ut omedelbart, så se till att spara och stänga alla filer du kanske arbetar i innan du väljer Ja.

 11. Logga in på Windows igen och testa om du returnerar Tillfälliga Internetfiler mapp till dess standardplats har löst ditt problem.

 12. Konfigurera Windows för att dölja dolda filer och mappar. Dessa steg visar hur du döljer dolda filer från normal vy och ångrar stegen du tog i steg 1.

Återställ mappen IE Temporary Files Using Windows Registry

Ett annat sätt att göra denna ändring är att använda Windows -registret. Det är mycket lättare att använda Internet Explorer enligt beskrivningen ovan, men om du inte kan av någon anledning, prova den här metoden.

 1. Öppna registerredigeraren.

 2. Navigera till HKEY_CURRENT_USER -bikupan och följ den här sökvägen: Software Microsoft Windows CurrentVersion Explorer User Shell Folders

 3. Dubbelklicka Cache på höger sida av registerredigeraren.

 4. Skriv rätt värde för din version av Windows: Windows 10 och 8: %USERPROFILE % AppData Local Microsoft Windows iNetCache

  User Shell Folders Cache -registerpost i Windows 10

  Windows 7 och Vista: %USERPROFILE % AppData Local Microsoft Windows Temporary Internet Files

  Windows XP: %USERPROFILE % Local Settings Temporary Internet Files

 5. Välj OK.

 6. Upprepa steg 3–5 men under denna sökväg, även i HKEY_CURRENT_USER -kupan: Programvara Microsoft Windows CurrentVersion Explorer Shell -mappar

 7. Stäng registerredigeraren.

 8. Starta om din dator.

Kan du fortfarande inte ändra mappen?

Om efter att ha gjort ändringarna ovan, placeringen av Tillfälliga Internetfiler mappen ändras fortfarande inte, även efter en omstart finns det ett par saker att titta på som kan vara orsaken. Till att börja med, kontrollera att ditt antivirusprogram körs och aktivt skannar för att fånga skadlig programvara. Det är möjligt att ett virus på din dator är skyldig för att dessa inställningar inte ändras när du säger åt dem. Med det sagt är vissa antivirusprogram överskyddande av registret och förhindrar ändringar, så även om du gör ändringen själv kan antivirusprogrammet blockera dina försök. Om du är säker på att du inte lider av skadlig programvara, inaktivera tillfälligt ditt antivirusprogram och försök igen. Om mappen kan ändras medan ditt antivirusprogram är avstängt, starta om och kontrollera igen för att vara säker. Om den nya mappplatsen finns kvar slår du på din säkerhetsprogramvara igen. Ändringen du gjorde bör hålla fast eftersom antivirusprogrammet inte var aktivt under ändringen.