Skip to content

Hur man förlänger Wi-Fi utomhus

10 de augusti de 2021
GettyImages 907872064 b7c4efd155234595bf572db5694cad99

Wi-Fi håller dig ansluten, men det är bara så långt signalen kan nå, särskilt utomhus. När du vill strömma musik och ladda ner e-böcker medan du är på ditt däck eller på din gård, lär dig hur du förlänger din Wi-Fi utanför.

Hur förlänger jag mitt Wi-Fi?

Förutom vanliga hackar som utökar det totala Wi-Fi-utbudet finns det två vanliga alternativ för att utöka Wi-Fi: Repeaters och mesh-nätverk.

Repeaters är en liten antenn som klonar routerns konfiguration, som dess lösenord och andra referenser. Sedan ser det ut och fungerar som den vanliga routern du måste logga in på när du rör dig och piggar tillbaka signalen från den ursprungliga routern. Repeaters kallas också boosters eller extenders. Alternativt kan du skapa ett nätverk. Mesh -nätverk är en uppsättning routrar som ansluter till och förstärker varandra. Dessa behöver bara en internetanslutning och överlämnar signalen beroende på närhet.

Kan jag förlänga mitt Wi-Fi utomhus?

Innan du tittar på någon lösning, se till att utöka ditt Wi-Fi är meningsfullt i första hand.

 1. Anteckna utomhusuttag, andra strömkällor och närheten till inre utrymmen som garage och bodar till det område där du vill ha Wi-Fi. Utrustning bredvid ytterväggar kommer att ha ett bra utbud. Om det finns en plugg bredvid dörren på ditt däck kanske du bara behöver en enhet i det uttaget för bra täckning.

 2. Luftfuktighet, temperatur och nederbörd kan störa Wi-Fi-signaler. Dessa väderhändelser minskar kraften och räckvidden för alla enheter du använder. Välj utrustning med tillräckligt med effekt och väderbeständiga funktioner för att kompensera för dessa faktorer.

 3. Använd en Wi-Fi-signaltestapp för att se hur stor räckvidd du har för närvarande och hur stark den är.

 4. Leta efter naturliga och tillverkade funktioner som kan störa Wi-Fi, till exempel tjocka väggar eller metallstaket.

Vad ska jag använda för att öka mitt Wi-Fi utomhus?

Det finns några alternativ för att öka din Wi-Fi-signal utomhus. Wi-Fi-räckviddsförlängare och mesh-nätverk är båda lönsamma lösningar. Se till att du förstår vad som ingår i utformningen och installationen av varje. Nedan följer en detaljerad jämförelse av varje typ av signalförstärkare.

Wi-Fi Range Extenders

Vad vi gillar

 • Budgetvänligt.
 • Vissa modeller förhindrar störningar och cross-talk.
 • Anständigt signalområde.
 • Lätt att sätta upp.

Vad vi inte gillar

 • Många kräver upprepad inloggning för flytt.
 • Störningar med routrar är vanliga i billigare modeller.
 • Kompatibilitetsproblem med vissa routrar.
 • Räckvidden och signalen beror på avståndet till routern.

Om pengar är trånga kan en räckviddsförlängare vara rätt val för dig. Se till att du gör dina läxor dock. Du måste se till att den modell du väljer inte stör och är kompatibel med din inre router. Om teknik inte är din grej är räckviddsförlängare enklare att installera.

Wi-Fi-nätverk

Vad vi gillar

 • Snabbare och mer konsekventa anslutningar.
 • En enda inloggning för en nätverksanslutning.
 • Inbyggd redundans minskar signalavbrott.

Vad vi inte gillar

 • Mer kostsamt jämfört med förlängare.
 • Kan kräva en routeruppgradering.
 • Kan vara överkill beroende på husets storlek.

Wi-Fi-nätverk är inte för de oinvigde. Även om dessa vanligtvis är snabbare och har en mer robust anslutning, kan nätverk vara utmanande att konfigurera. Den inbyggda redundansen minskar dock vissa installationsproblem utan att behöva logga in varje gång du flyttar den.

Förläng din Wi-Fi utomhus

När du har bestämt dig för en lösning för att förlänga ditt Wi-Fi kommer nästa viktiga del, installationen. Du måste ta reda på var du vill öka signalen. Tänk på strukturer, väderbeständighet och kraft. Med lite eftertanke borde det vara smärtfritt att förlänga ditt Wi-Fi utomhus.

 1. Bestäm vilka områden utomhus som behöver en Wi-Fi-signal. Begränsa hur långt Wi-Fi sträcker sig för att stoppa människor du inte vill ha i ditt nätverk från att försöka logga in.

 2. Använd väderbeständig Wi-Fi-utrustning.

 3. Testa flera platser efter att du köpt utrustningen. Anslut den och kör en Wi-Fi-testapp i flera olika intervall. Balanstäckning, tillgänglighet till utrustningen (om du behöver koppla bort den och ta den in) och total hastighet.

 4. Börja med en enhet och lägg till mer när dina täckningsbehov blir tydligare.