Skip to content

Hur man försvarar sig mot, känner igen och tämjer Minecraft -vargar

13 de augusti de 2021
1 qrJNfOI 5655a6675f9b5835e4365bbc

De är lojala. De är krigare. De kommer att göra allt för att skydda dig. Med den lilla variationen av tambara mobs i Minecraft, det verkar lämpligt att prata om det närmaste vi har människans bästa vän i vårt spel med block och tegel, vargarna. De kanske inte är din pålitliga steed, men de älskar ett äventyr! Här är vad du behöver veta om dem. Informationen i den här guiden gäller alla versioner av Minecraft.

Var hittar man vargar i Minecraft

Vargar leker naturligt på många ställen runt Minecraft. De är vanligare i kallare områden i spelvärlden. De exakta biomerna där en varg kan hittas är främst taiga -biomerna (taiga, kalla taiga, kalla taiga M och mega -taiga). Vargar finns också i skogen. De kan vara svåra att upptäcka ibland, så om du har problem, ha tålamod och fortsätt leta. Vargar gyter inte längre i skogar och jätteträda taigor i berggrunden och utbildning Minecraft.

Vargarnas olika tillstånd i Minecraft

Minecraft Wolves - 3

Ett vargs tillstånd bestäms av hur spelaren interagerar med det. De olika staterna är tämjda, vilda och fientliga. En tämd varg har en krage runt halsen som betyder att hunden ägs av en spelare. Kragens färg kan ändras genom att applicera ett färgämne på vargen. Att välja en tämd varg utan att hålla i ett färgämne eller bly får den att sitta och stanna där den är placerad. Om en tämnad varg följer spelaren och är mer än tio kvarter bort teleporterar den till närmaste lediga plats bredvid spelaren. En vild varg är inte aggressiv när spelaren närmar sig den, men den är aggressiv mot skelett, får och kaniner. En vild varg har ingen krage och den har två ”kisande” ögon, medan en tämd varg har ett mer vänligt utseende. Vargar leker i allmänhet i förpackningar om fyra men kan hittas borta från deras förpackning. En fientlig varg är aggressiv mot spelaren eller en mobb och kommer att attackera när den provoceras. När de är fientliga har vargar röda ögon och mörkare pälsfläckar. De attackerar mycket snabbt och kan ta stora skador om spelaren inte är försiktig. Fientliga vargar slutar i allmänhet inte attackera spelaren eller mobben förrän de dödas.

Hur man tämjer och föder upp vargar i Minecraft

Minecraft Wolves - 4

Om du vill tämja en varg, ge den ett ben. Det har 33% chans att arbeta. När vargen tämjas agerar han som listat tidigare. Om du har flera tama vargar kan du odla dem. Genom att ge vargarna alla typer av kött kan en valp födas. När en valp föds har de exakt samma egenskaper som en tämd varg. Kött läker också en varg. Ju lägre vargens svans desto mindre hälsa har den. När du matar kött till en varg kan du märka att svansen rör sig uppåt. Det ögonblick svansen slutar röra sig i uppåtgående riktning är det ögonblick vargen är helt läkt.

Människans bästa vän och följeslagare i strid

Minecraft Wolves - 5

Tamed Wolves kommer att attackera olika mobs och spelare som attackerar deras ägare. De angriper också vilken mobb som spelaren attackerar. De är en stor följeslagare när de slåss, eftersom de hanterar en rejäl skada i strid. Att ha en sidekick medan du bekämpar varelser och andra spelare kan enkelt rädda ditt liv i en överlevnadssituation.