Skip to content

Hur man gör en omvänd sökning för att hitta något online

17 de augusti de 2021
mindmap 41f92abd1168470592b16a6bd56de205

En omvänd sökning är användbar om du någonsin har försökt leta upp information om en person eller ett företag. En omvänd sökning kan innebära ett telefonnummer, e -postadress, fysisk adress, namn, etc. Du har förmodligen sett ett omvänd sökverktyg som annonserats när du använder en sökmotor för personer för att göra en omvänd namn sökning eller när du använder en webbsökmotor som Google eller Bing för omvänd bildsökning. Utöver omvänd namn och omvända bildsökmotorer finns flera andra som vi kommer att överblicka nedan.

Omvänd sökning Betydelse

Att köra en omvänd sökning betyder egentligen bara att söka efter något baserat på en viss information. Tanken är att använda dessa data för att hitta mer information om vad du än letar efter. Om du till exempel gör en omvänd bildsökning kör du sökningen med en bild istället för text. En omvänd telefonnummersökning gör en sökning med ett telefonnummer istället för något annat som ett namn. På samma sätt använder en omvänd e -postsökning, omvänd adressökning etc. en e -postadress eller fysisk adress som sökfråga. Omvända sökverktyg är användbara när det är all information du har. Om allt du behöver gå ur är personens mobiltelefonnummer och du vill se vem som äger det eller var de bor, till exempel kan en omvänd cell sökning hitta information om personen genom att ange deras mobiltelefonnummer i sökningen motor.

Omvänd telefonnummersökning

En av de vanligaste anledningarna till att köra en omvänd sökning på ett telefonnummer är när du inte vet vem som äger det. Till exempel kanske du fick ett konstigt samtal från någon, en långdistansavgift på din faktura eller ett gammalt nummer i din telefon som inte har något namn med sig. Oavsett vad din anledning är för att göra en omvänd sökning på ett telefonnummer, finns det flera sätt att göra det. En metod är att använda Google för att köra det omvända numret. Detta kan vara din föredragna metod om du redan använder Google; plus, resultaten är lätta att förstå. Letar du upp ett telefonnummer med en webbsökmotor söker miljontals webbsidor för att öka dina odds för att hitta vem som äger det numret. En annan anledning till att göra en omvänd sökning efter nummer är att hitta annan information om någon, till exempel deras e -postadress, jobbinformation etc. Ett exempel är om du har ett telefonnummer nedskrivet för ett företag men ingen webbplats eller fysisk adress; ett verktyg för omvänd taluppslagning skulle vara till hjälp.

Omvänd adressökning

Karta illustration

I likhet med ett telefonnummer omvänd sökning är det användbart att köra en omvänd sökning med endast en adress om du har fragment av information om någon. Du kan få någons namn och telefonnummer med en omvänd adressökning, och vanligtvis också annan information. Kanske du kör runt i ett grannskap du vill bo i och du ser ett hem du gillar. Det finns en till salu skylt men inte mycket annan information. Du kan ange adressen i ett omvänd sökverktyg för att se vem som äger fastigheten och vem du kan kontakta för mer information. På samma sätt kan du ta reda på vem som nyligen flyttade till ett nytt hem i ditt område med en omvänd adressökning. Skriv bara in adressen i den speciella sökmotorn för att samla ett namn och eventuellt andra detaljer som släktingar, sociala medier och tidigare adresser. En annan intressant tillämpning av en omvänd adressökning är att undersöka ett grannskap eller platsen för ett företag du undersöker. Om du anger ett gatunamn i en viss stad, utan ett specifikt nummer, kommer vissa sökwebbplatser att ge dig en lista med flera fastigheter och ägare på gatan, samt vilka företag som finns i närheten.

Omvänd e -postadresssökning

E -postillustration på en smartphone

En tredje populär användning för en omvänd sökmotor när det gäller personlig information är att undersöka någon när allt du har om dem är deras e -postadress. ”Framåt” -läget för en e -postsökning är att leta upp en person med namn i hopp om att hitta deras e -postadress. Detta är tyvärr sällan lyckat. Den omvända blanketten börjar dock med e -postadressen och returnerar mer information om vem som använder den. Att köra ett verktyg för omvänd e -post är särskilt användbart i situationer där du får ett meddelande från någon du inte känner. Kanske är det spam eller någon som försöker vara anonym. Om du letar upp e -postadressen kan du ofta återge personuppgifter som ägarens namn, webbplatser som de använder adressen på och till och med deras fysiska adress och telefonnummer. Din bästa insats för en omvänd e -postsökning är att använda en sökmotor som BeenVerified eller ThatsThem. En omvänd e -postadresssökning är en hit eller miss -teknik när du undersöker information om någon. Till skillnad från fysiska adresser och cellnummer kan vem som helst ha dussintals e -postadresser och vissa kan vara så anonyma att ingen användbar information är knuten till dem.

Omvänd användarnamnsökning

Avatar och användarnamn illustration

En annan omvänd sökmetod är med ett användarnamn. De flesta använder samma användarnamn på flera webbplatser, vilket gör en omvänd sökning oerhört användbar för att identifiera deras närvaro online. PeekYou är ett exempel på en webbplats som låter dig hitta någon med bara sitt användarnamn. Det gör ett bra jobb med att använda det användarnamn du angav för att hitta webbplatser där det används, inklusive Twitter, Tumblr, Instagram, Flickr, Facebook och flera andra.

Omvänd IP -sökning

Webbplatser illustration

Om du någonsin har stött på en IP -adress är det osannolikt att du direkt visste vem den tillhörde. Kanske är det en router eller webbplats, eller VPN, etc. En omvänd IP -sökning är vad du behöver för att få veta mer om adressen. ARIN WHOIS IP Address Database Search är en metod för att hitta tjänsteleverantören som äger adressen. Andra gillar ThatsThem’s Reverse IP Lookup kan till och med försöka få information om individen som använder adressen, men det är vanligtvis inte supernoggrant.

Omvänd ljudsökning

Komponera musik illustration

Hur galet det än låter kan du till och med slå upp en ljudfil för att hitta en matchning för det online. Denna typ av omvänd sökning används ofta för att identifiera namn och sångare för en låt, och kan så småningom leda till texter och annan information om ett band eller album. Shazam är ett exempel på en ljudsökmotor som kan göra en omvänd ljudsökning.