Skip to content

Hur man gör Genius -spellistor på din iPhone

16 de september de 2021
GettyImages 1011462838 2a649cbcee6b4795b2387ddabfd93a80

Funktionen iTunes Genius skapar spellistor med låtar som låter bra tillsammans. Ge Genius en låt så får du en samling med 25 låtar som iTunes tycker komplimangerar varandra. Den väljer låtar baserat på stjärnbetyg, köphistorik och annan information från miljontals iTunes- och Apple Music -användare. Din förmåga att njuta av Genius -spellistor beror på versionen av iOS på din iPhone. Instruktionerna i denna artikel gäller iOS 9, iOS 8.4, iOS 8 och iOS 7.

Genius -spellistor är inte längre tillgängliga på iOS 10 och senare

Genius -spellistor är inte längre ett alternativ på iOS 10 eller senare. Apple tog bort funktionen från iOS 10 och har inte återställt den i efterföljande versioner. Företaget har inte förklarat varför det gjorde detta val, även om många fans är upprörda över det. Det finns inget ord om det kommer tillbaka i en senare version.

Hur man gör Genius -spellistor i iOS 8.4 till och med iOS 9

Så här skapar du en Genius -spellista på en iPhone med iOS 8.4 till och med iOS 9 installerat:

 1. Knacka på musik app.

 2. Bläddra i ditt musikbibliotek och tryck på låten du vill använda som grund för Genius -spellistan.

 3. På uppspelningsskärmen trycker du på Mer ikon (representerad av tre prickar).

 4. Knacka Skapa Genius -spellista.

 5. Tryck på nedåtpilen eller svep nedåt för att stänga uppspelningsskärmen.

 6. Knacka Spellistor.

 7. Det första objektet i listan med spellistor är Genius -spellistan du skapade. Den har namnet på låten du valde i steg 2.

 8. Tryck på spellistan för att se innehållet.

 9. Välj ett alternativ på skärmen för spellistan:

  • För att lyssna på spellistan, tryck på valfri låt eller tryck på albumkonst.
  • Om du vill lägga till eller ta bort låtar, byta namn på spellistan eller lägga till en beskrivning, tryck på Redigera.
  • För att få nya låtar och blanda ordningen på låtar i spellistan, tryck på den böjda pilikonen bredvid Redigera.
 10. Om du vill radera spellistan trycker du på Mer ikon, tryck på Ta bort från Min musikoch tryck sedan på Ta bort från Min musik.

Skapa Genius -spellistor i iOS 8 och tidigare

Tidigare versioner av iOS erbjöd olika sätt att skapa Genius -spellistor. Om din iPhone har iOS 8 och inte har Apple Music liknar stegen instruktionerna i föregående avsnitt. Om din iPhone har iOS 7 eller någon tidigare version, följ dessa steg (och överväg en uppgradering):

 1. Knacka på musik app för att starta den. Alternativt, för att bygga en Genius -spellista kring låten som spelas för närvarande, tryck på Skapa.

 2. Knacka på Spellistor ikon.

 3. Knacka Genial spellista.

 4. Bläddra bland musiken på din enhet och tryck på Lägg till ikon (plustecknet) bredvid en låt för att skapa en 25-låtars Genius-spellista. Till skillnad från iTunes på skrivbordet finns det inget sätt att skapa en Genius -spellista med mer än 25 låtar på iPhone.

 5. Den nya spellistan visas i Spellistor fliken Musik -appen. Tryck på spellistan för att visa alla låtar i spellistan.

 6. Tryck på i spellistan Uppdatera att få en ny uppsättning låtar baserade på den första.

 7. Om du gillar spellistan trycker du på Spara för att spara Genius -spellistan på skärmen för spellistor med namnet på låten du byggde spellistan runt och Genius -ikonen bredvid.

 8. När spellistan har sparats trycker du på Redigera -knappen uppe till höger för att uppdatera spellistan eller tryck på Radera att radera den.