Skip to content

Hur man hittar människor på Twitter via e-post

28 de juni de 2021
GettyImages 171302268 59401c003df78c537b06d5fe

Du startade äntligen ett Twitter-konto och du undrar hur du snabbt kan få fler följare. Vem är bättre att rekrytera än personer du redan känner till? Du har antagligen en stor lista med e-postkontakter som gärna får veta om din närvaro på deras sociala favoritnätverk. Så här söker du efter och följer personer på Twitter med hjälp av deras e-postadresser.

Hur du importerar dina e-postkontakter till Twitter

Twitter har sammanställt en ganska enkel uppsättning instruktioner för att lägga till personer via e-post i din adressbok. Så här gör du det via en Android- eller iOS-enhet:

 1. Öppna Twitter-appen.

 2. Svep åt höger för att öppna menyn.

 3. Välj Mer > Inställningar och sekretess > Sekretess och säkerhet > Upptäckbarhet och kontakter.

 4. Sätta på Synkronisera adressbokens kontakter. Detta gör att Twitter fortlöpande laddar upp kontakter och använder dessa kontakter som förslag för vem man ska följa på det sociala nätverket.

  Att stänga av synkronisering senare tar inte bort kontakter som du redan har laddat upp.

 5. Bevilja Twitter-behörighet att komma åt dina kontakter om det behövs.

 6. När du har importerat dina kontakter markerar Twitter de som redan använder plattformen. Följ dessa individer genom att välja Följ bredvid deras användarnamn, eller lägg till dem alla samtidigt genom att välja Följ alla.

Söker efter kontakter på Twitter

Du kan söka efter personer med namn i huvudsökrutan på webbplatsen. Du hittar dem via e-postadress eller telefonnummer, men bara om de aktiverar dessa funktioner i deras sekretess- och säkerhetsinställningar. Många användare slår antingen inte på funktionerna medvetet eller inser inte att de är där, så du kanske inte har lycka till att hitta någon genom att söka efter en e-postadress på Twitter. Det gör dock inte ont att försöka.

Mer på Twitter och e-post

Här är några fler saker att tänka på om importerade kontakter och Twitter:

 • Twitter låter dig inte skapa ett nytt konto med en e-postadress som redan används. Om du till exempel vill skapa fem Twitter-konton behöver du fem unika e-postadresser.
 • Om du vill ändra din e-postadress, gå till din profil > inställningar och integritet > konto och ersätt din nuvarande e-postadress med din nya. Twitter ber om ditt lösenord för att bekräfta begäran. Sedan skickar den ett bekräftelsemeddelande till den nya adressen och ber dig att klicka på en länk.
 • Om du får för mycket e-post från Twitter kan du uppdatera dina inställningar. För att hantera dina e-postaviseringar, gå till Profil > Inställningar och integritet > E-postaviseringar. Granska listan och markera eller avmarkera de olika typerna av e-postaviseringar som Twitter skickar ut.
 • Om du får ett e-postmeddelande från Twitter som ser misstänkt ut, vidarebefordra det till [email protected]. E-post som ser fiskig ut och ber dig om din inloggningsinformation kallas phishing-e-post.