Skip to content

Hur man installerar borstar i Adobe Photoshop

20 de september de 2021
GettyImages 493113164 ea2a2daa605945e3bc8519b9a3f5dcab

Ett dynamiskt ekosystem av konstnärslevererat innehåll, inklusive penslar, utökar kärnfunktionsuppsättningen för Adobe Photoshop. Anpassade penslar erbjuder olika nivåer av mjukhet, olika kanter och mönster och en rad nya former för att finjustera dina mönster. Dessa anpassade penslar importeras via alternativmenyn Penslar. Instruktionerna i den här artikeln gäller Adobe Photoshop CC 2020, även om beteendet är liknande för de senaste versionerna av Creative Cloud. Dessa procedurer fungerar inte med Creative Suite -versionen av Adobe -programvarupaketet.

Så här installerar du Photoshop -borstar

Gratis Photoshop -borstar är lätta att hitta online. Populära platser att hitta borstar inkluderar DeviantArt, Brusheezy och Tumblr. Adobe Stock -tjänsten erbjuder tusentals borstar. Adobe Stock följer dock en prenumerationsmodell separat från Creative Cloud, så de borstar du hittar där är inte gratis. Dessa borstar ansluter dock rent till Photoshop. För att installera en pensel från en online -webbplats för användning i Photoshop, utför följande steg:

 1. Ladda ner Photoshop -borsten eller penselpaketet du har valt. Om borsten kommer i ett .zip -arkiv måste du extrahera filen innan du kan installera borsten. Photoshop Brush -filer använder tillägget .abr.

 2. Starta Photoshop och skapa en ny fil eller öppna en befintlig. Från Borstar i fönstret klickar du på hamburgerikonen med tre rader för att visa en meny. Om fönstret Penslar inte syns, gå till Fönster menyn och välj Borstar.

  Hamburgermenyn i menyn Penslar

 3. Välj Importera borstar.

  Kommandot Importera borstar

 4. Öppna ABR -filen för penseln eller penselpaketet och välj sedan Ladda.

 5. Den nya penseln (eller borstpaketet) visas i fönstret Penslar. Välj och använd ett verktyg från denna nya gruppering. Anpassade borstar beter sig på samma sätt som lagerborstar.

  Photoshop med nya borstar

Testa penslarna med ett tomt dokument, eller lägg till ett transparent lager i ett befintligt dokument för att testa det utan att ändra originalinnehållet.