Skip to content

Hur man installerar USB 3.0-drivrutiner på Windows 11

5 de maj de 2022
GettyImages 1293462523 c71436f1059e4d81ac1f37f66d2e49ef

Vad du ska veta

 • Öppen Enhetshanteraren och expandera universell seriebuss kontroller.
 • Högerklicka USB Root Hub (USB 3.0)välj sedan Avinstallera enheten.
 • Välj Handling i Enhetshanteraren och tryck på Sök efter hårdvaruändringar.

Windows 11 installerar vanligtvis USB 3.0-drivrutiner som standard. Om USB 3.0-enheter inte fungerar kan USB 3.0-drivrutinerna dock saknas eller är korrupta. En ny installation kan lösa problemet. Så här installerar du USB 3.0-drivrutiner på Windows 11.

Hur man installerar USB 3.0-drivrutiner på Windows 11

Följ dessa steg för att installera USB 3.0-drivrutiner på Windows 11.

 1. Öppna Windows Start-menyn och gör en Windows-sökning efter Enhetshanteraren. Enhetshanteraren bör visas som det första resultatet. Välj det.

 2. Expandera Universal Serial Bus-kontroller kategori i Enhetshanteraren.

  Enhetshanteraren med kategorin Universal Serial Bus-kontroller utökad och markerad.

 3. Om det är synligt, högerklicka USB Root Hub (USB 3.0) och klicka sedan Avinstallera enheten. Om det inte är synligt, fortsätt till nästa steg. Vissa datorer kommer att visa flera USB 3.0-hubbar. Avinstallera alla poster som visas innan du fortsätter.

  Enhetshanteraren med högerklicksmenyn för en USB Root Hub öppen och Avinstallera enhet markerad

  Om du avinstallerar USB Root Hub (USB 3.0) kommer alla för närvarande anslutna USB 3.0-enheter att sluta fungera.

 4. Öppna Handling menyn i Enhetshanteraren och välj Sök efter hårdvaruändringar. Windows 11 kommer automatiskt att söka efter enheter, inklusive USB Root Hub (USB 3.0) och installera drivrutiner. Om det lyckas kommer USB Root Hub (USB 3.0) att dyka upp igen i Enhetshanteraren. Starta om din dator om den inte visas.

  Enhetshanteraren med åtgärdsmenyn öppen och Sök efter maskinvaruändringar markerad.

Hur man installerar USB 3.0-drivrutiner med Windows Update

Stegen ovan kommer att installera USB 3.0-drivrutiner på Windows 11 men kommer inte att uppdatera dem. Det kan vara ett problem om din USB 3.0-drivrutin är felaktig. Även om du kan uppdatera drivrutiner via Enhetshanteraren, är Windows Update det bättre valet.

 1. Öppna Windows Start-menyn och välj inställningar app.

  Windows 11 startmeny med Inställningar markerat

 2. Välj Windows uppdatering från menyn till vänster.

  Inställningsapp för Windows 11 med Windows Update i menyn till vänster markerad

 3. Knacka Avancerade alternativ.

  Windows Update i Windows 11 med avancerade alternativ markerade

 4. Välj Valfria uppdateringar.

  Windows Update med valfria uppdateringar markerade

 5. Bygga ut Uppdateringar av drivrutiner och välj drivrutinerna som visas. Tryck sedan på Ladda ner och installera. Nedladdning och installation kan ta lite tid, men du kan fortsätta att använda din dator medan detta händer i bakgrunden.

  En skärmdump av Windows Update med valfria uppdateringar synliga och Ladda ner och installera markerad

Hur man manuellt installerar USB 3.0-drivrutiner på Windows 11

Stegen i den här guiden kommer att installera USB 3.0-drivrutiner på de flesta datorer, men du kan stöta på problem om Windows 11 inte känner igen din dators märke och modell. Du måste spåra drivrutinerna och installera dem manuellt. Din datortillverkares supportwebbplats tillhandahåller ofta dessa drivrutiner. Supportsajter skiljer sig åt mellan tillverkare, så vi kan inte tillhandahålla steg-för-steg-instruktioner. Men du behöver vanligtvis din dators modellnummer eller serienummer för att söka efter din dator. Detta kan hittas på en etikett som är tryckt på din stationära eller bärbara dator. Om drivrutiner inte är tillgängliga via din PC-tillverkare, eller om datorn är en specialbyggd, kan du försöka ladda ner drivrutiner direkt från tillverkaren av din PC:s moderkort. Ladda ner ett Windows-systeminformationsverktyg och starta det. Notera märket och modellnumret för moderkortstillverkaren, gå till tillverkarens supportwebbplats och sök efter moderkortets modellnummer. Detta kan leda dig till USB-drivrutiner som du kan ladda ner och installera.

FAQ

 • Hur uppdaterar jag USB-drivrutiner i Windows 10?

  För att uppdatera dina USB-drivrutiner i Windows 10, gå till inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows uppdateringKlicka sedan Sök efter uppdateringar. Windows kommer att söka efter tillgängliga uppdateringar, inklusive drivrutinsuppdateringar. Alternativt, navigera till Enhetshanteraren och klicka Universal Serial Bus Controllers. Högerklicka på enheten du har problem med och välj Uppdatera drivrutinen.

 • Hur installerar jag om en USB-drivrutin?

  För att installera om en USB-drivrutin, navigera till Enhetshanterarenhögerklicka på namnet på enheten du har problem med och välj Avinstallera. Starta om din dator så installerar Windows om drivrutinen automatiskt.

 • Hur installerar jag moderkortsdrivrutiner med USB?

  Ett enkelt sätt att installera moderkortsdrivrutiner via USB är att navigera till moderkortstillverkarens webbplats och sedan ladda ner drivrutinerna direkt till en USB-enhet. Anslut USB-enheten till din Windows-dator och installera drivrutinerna genom att öppna drivrutinsfilerna och följa instruktionerna på skärmen.

 • Hur avinstallerar jag USB-drivrutiner?

  För att avinstallera USB-drivrutiner, navigera till EnhetshanterarenKlicka på Se menyn och aktivera Visa dolda enheter. Hitta den typ av enhet du har att göra med, expandera sedan menyn, högerklicka på din enhet och välj Avinstallera. Klicka på i bekräftelsedialogrutan Ta bort drivrutinen för den här enheten > OK.