Skip to content

Hur man kommer igång med mobilspelprogrammering

13 de september de 2021
MobileGameApps 56d92ba75f9b5854a9c6cf56

Många utvecklare vårdar ambitioner om att bli en mobil speldesigner. Även om det är ganska svårt att utveckla kod för mobilspel – än mindre odla de färdigheter som krävs för att skapa ett framgångsrikt spel – är belöningarna verkligen oberäkneliga. I den här guiden täcker vi grundläggande vad du behöver för att komma igång med ditt första mobilspel.

Vilken typ av spel kommer du att göra?

Först måste du bestämma vilken typ av mobilspel du vill utveckla. Det finns massor av genrer och kategorier av spel – till exempel action, RPG och strategi – och varje kategori har många förväntningar och användarbaser. Vissa ames kommer alltid att tilltala vissa typer av människor. När du väl har bestämt dig för en genre eller kategori kan du börja titta på de resurser som är tillgängliga för programutvecklare inom det området.

Programmeringsspråk

Du måste bestämma programmeringsspråket för ditt mobilspel. J2ME eller Brew är två mycket populära språk som passar en rad ambitioner och erfarenhetsnivåer. J2ME erbjuder många fler resurser för mobil programmering, där speldesign är en av dess starka drag. Du måste lära känna ditt valda programmeringsspråk och förstå alla dess invecklingar, funktioner och enheter som stöds. Försök att arbeta med de API: er som språket erbjuder. Om du är intresserad av att utveckla ett 3D -spel kan du testa JSR184. Experiment är nyckeln till framgång.

Enhetsspecifikationer

Lär känna enheten du vill utveckla ditt spel för. Det är viktigt att du förstår alla specifikationer för den mobila enheten, till exempel processortyp och hastighet, skärmstorlek, visningstyp och upplösning, bildformat, ljud och videoformat och så vidare. Detta avgör parametrar för ditt spel och hur mycket processorkraft det kommer att kräva.

Spel design

Speldesignen är en mycket viktig faktor för att utveckla ett mobilspel. Du måste först planera den allmänna arkitekturen, estetiken, reglerna och andra aspekter som definierar essensen av spelet. Du kan konsultera mobilspelforum, ställa frågor och gå in på några av de hinder som andra utvecklare stött på när de utvecklar sina spel.

Spelkunskap

Läs om mobilspelsprogrammering från grundläggande kodning till avancerad design. Läs böcker och delta aktivt i spelforum. Prata med experter på området för att få en bättre förståelse för marknaden. Och var beredd att misslyckas. Vet att det är väldigt få spelutvecklare som lyckas i sitt första försök. Du kommer sannolikt att behöva skriva om koden flera gånger innan du är nöjd med ditt arbete,

Tips för nya spelutvecklare

  • Utveckla en detaljerad storyline och spelläge för ditt spel så tidigt i processen som möjligt. Detta hjälper dig att förutse några av de komplicerade detaljerna som kommer fram senare.
  • Bygg ett programskelett med spelprogrammeringsverktyg som GameCanvas. Den här har en effektiv basklass, vilket är särskilt användbart för 2D -spelutvecklare som använder J2ME.
  • Försök att använda en emulator för att testa ditt spel innan du släpper det. Naturligtvis kan du inte vara beroende av emulatorn ensam. I sådana fall behöver du exakt samma mobilmodell för att testa spelet. Du kan också lägga ut spelet till en specialist för testning.
  • Trots dina bästa ansträngningar kommer det att finnas tillfällen då du vill kasta upp händerna och sluta. Analysera var kodningen gick fel och dela upp problemet i mindre delar. På så sätt blir det lättare att hantera. Fortsätt bara i tuffa tider och du kommer säkert att lyckas så småningom.

Vad du behöver

  • J2ME Eclipse
  • BREW C och C ++ Visual Studio
  • Python Eclipse plus plugins
  • Flash Lite ActionScript
  • Macromedia Flash
  • Emulator eller enhet för att testa spelet