Skip to content

Hur man konverterar en bild till GIF-format

30 de juli de 2021
PSE SfW GIF 56a458903df78cf77281ee52

Vad du ska veta

 • Använd en bildredigerare: Öppna bilden och välj Fil > Spara som. Namnge filen och välj GIF från Spara som typ rullgardinsmenyn.
 • Använd en gratis bildkonverterare online: Klicka på i Zamzar Lägga till filer för att välja en bild. Klicka sedan Konvertera till och välj GIF.
 • FileZigZag är en annan omvandlare som körs i en webbläsare för att konvertera bilder till GIF. På samma sätt som Zamzar skickas din GIF-fil via e-post.

Den här artikeln förklarar hur man konverterar PNG, JPG och andra bildformat till GIF-format, vilket är perfekt för knappar, rubriker, logotyper, banners och andra webbplatsobjekt. Om programmet du använder inte stöder konverteringen finns det bild-till-GIF-omvandlare online och dedikerade bildomvandlare som stöder GIF.

Konvertera till GIF med ett program

Huvudmenyraderna för de flesta grafikredigerare delar en liknande struktur. Huvudmenyn finns vanligtvis högst upp i programmet och innehåller ett kommando för att importera bilder. När du hittar det här kommandot kan du konvertera bilden till GIF.

 1. Öppna bilden i din fotoredigerare.

 2. Välj Fil.

 3. Välja Spara som. Vissa program heter detta Spara, Exportera, Konvertera, eller Ladda ner. Välj om det är tillgängligt Spara för webben för att komprimera bilden för att spara diskutrymme och bandbredd om den ska användas online.

 4. Skriv ett namn för den nya filen.

 5. Välj Spara som typ nedrullningspilen och välj GIF. Vissa program kan använda olika ord här, som GIF (animerad), Grafiskt utbytesformat, eller CompuServe (* .GIF). Om du inte ser ett alternativ för att ändra filtyp, eller om GIF inte är ett alternativ, gå längst ner på den här sidan för att hitta alternativa sätt att konvertera en bild till GIF.

 6. Leta efter en alternativ för att anpassa inställningar som är specifika för GIF-format. Dessa alternativ varierar beroende på programvara och kan till och med saknas, men inkluderar några eller alla av följande alternativ:

  • GIF87a eller GIF89a: GIF87a stöder inte transparens eller animering. Välj GIF89a om inte annat anges.
  • Interlaced eller non-interlaced: Interlaced bilder laddas ned i pass och visas gradvis på skärmen när de laddas ner. Detta ger en illusion om snabbare laddningstid, men det kan öka filstorleken.
  • Färgdjup: GIF-bilder kan ha upp till 256 unika färger. Ju färre färger i bilden, desto mindre blir filstorleken.
  • Genomskinlighet: Välj en enda färg i bilden som ska återges som osynlig. Detta gör att bakgrunden kan visas när bilden visas på en webbsida.
  • Dithering: Dithering ger ett jämnare utseende för områden med färggraderingar, men ökar också filstorlek och nedladdningstid.
  • Förlorad: Justering av komprimeringsvärdet med förlust påverkar bildkvaliteten och filstorleken. Ju lägre värde desto tydligare och större bild.
 7. Välj Spara. Beroende på program kan den här knappen kallas OK, Konvertera, eller Exportera.

Några andra sätt att konvertera en bild till GIF är med ett program som är utformat för bildkonverteringar. Ett exempel som fungerar på Windows, macOS och Linux är XnConvert.

Använd en onlinebild till GIF-omvandlare

Om din bildredigerare inte stöder konvertering till GIF, eller om du hellre vill använda en onlinetjänst för att konvertera din PNG-, JPG- eller TIF-bild till GIF, finns det flera alternativ. Zamzar är en gratis bildomvandlare online som kan spara en mängd olika bildformat till GIF.

 1. Öppna en webbläsare och gå till Zamzar.com.

 2. Klick Lägga till filer för att välja din bild.

 3. Klick Konvertera till och välj gif.

 4. Ange din e-postadress i textrutan.

 5. Klick Konvertera för att få ett e-postmeddelande med en nedladdningslänk till GIF-filen.

FileZigZag är en annan omvandlare som körs i en webbläsare för att konvertera bilder till GIF. På samma sätt som Zamzar skickas din GIF-fil via e-post.