Skip to content

Hur man laddar ner foton till din iPad

9 de augusti de 2021
download photos ipad 57711eb93df78cb62c4c3168

Förutom att vara en utmärkt enhet för att använda webben, läsa e-böcker, strömma video och spela spel, är iPad också ett utmärkt verktyg för att njuta av foton. IPadens stora, vackra skärm är perfekt för visning av foton eller för att fungera som din mobila fotostudio. Informationen i denna artikel gäller iPads som kör iOS 12, iOS 11 eller iOS 10 och datorer med iTunes 12.

Hur man laddar ner foton till iPad med iTunes

Ett sätt att få foton på en iPad är att synkronisera dem med iTunes på en dator. Bilderna du vill lägga till i iPad måste lagras på din dator.

 1. Anslut iPad till din dator.

 2. I iTunes klickar du på iPad -ikonen i det övre vänstra hörnet, under uppspelningskontrollerna.

 3. När du är på iPad -sammanfattningsskärmen klickar du på Foton i den vänstra kolumnen.

  En skärmdump av iTunes med rubriken Foton markerad

 4. Kolla Synkronisera foton rutan överst för att aktivera fotosynkronisering.

  En skärmdump av iTunes med alternativet Synkronisera foton markerat

 5. Välj sedan programmet som innehåller de foton du vill synkronisera. Klicka på Kopiera foton från rullgardinsmenyn för att se de tillgängliga alternativen på din dator. Dessa varierar beroende på om du har en Mac eller PC och programvaran du har installerat. Typiska program inkluderar iPhoto, Aperture, Windows Photo Gallery och Photos. Välj det program som innehåller de foton du vill ladda ner.

  En skärmdump av iTunes med rullgardinsmenyn "Kopiera foton från" markerad

 6. Välj om du vill synkronisera några foton och fotoalbum eller alla genom att klicka på motsvarande knappar. Om du väljer att bara synkronisera Valda album, en ny uppsättning rutor visas där du väljer fotoalbum. Markera rutan bredvid varje du vill synkronisera. Andra synkroniseringsalternativ inkluderar att bara synkronisera de foton du har favorit, inklusive eller exkludera videor, och automatiskt inkludera videor från specifika tidsperioder. Välj de du vill ha.

  En skärmdump av iTunes med synkroniseringsalternativen markerade

 7. Klick Tillämpa i det nedre högra hörnet av iTunes för att spara dina inställningar och ladda ner foton till din iPad.

  En skärmdump av iTunes med knappen Apply markerad

 8. När synkroniseringen är klar trycker du på Foton app på din iPad för att se de foton du överförde.

Hur man laddar ner foton till iPad med iCloud

ICloud -fotobiblioteket är utformat för att lagra foton från alla dina enheter i molnet och göra dem tillgängliga för alla enheter du har. På så sätt är alla foton du tar på din iPhone eller lägger till i datorns fotobibliotek automatiskt tillgängliga för din iPad. Aktivera iCloud Photo Library genom att följa dessa steg:

 1. Se till att iCloud Photo Library är aktiverat på din dator om du använder en.

  • Ladda ner iCloud för Windows på en dator, installera och öppna det och kontrollera sedan iCloud fotobibliotek låda.
  • På en Mac klickar du på Äpple välj Systeminställningaroch välj sedan iCloud. Markera rutan bredvid på kontrollpanelen iCloud Foton.

  En skärmdump av iCloud -inställningarna i macOS med alternativet Foton markerat

 2. Tryck på på din iPad inställningar. Om din iPad körs på iOS 12, 11 eller 10, tryck på ditt namn högst upp på skärmen och tryck sedan på iCloud på Apple ID -skärmen. I tidigare versioner av iOS, tryck inte på ditt namn; välj bara iCloud i den vänstra panelen.

  En skärmdump av iPad -inställningarna med Apple -ID och iCloud -rubrik markerad

 3. Knacka Foton.

  En skärmdump av iPadens iCloud -inställningar med foton markerade

 4. Flytta iCloud -foton skjutreglaget till På/grönt läge.

  En skärmdump av iPad Photos synkroniseringsinställningar med iCloud Photos -knappen markerad

 5. När ett nytt foto läggs till på din dator, iPhone eller iPad laddas det upp till ditt iCloud -konto och är tillgängligt för alla dina anslutna enheter som är inloggade på samma iCloud -konto.

När du inte har mycket ledigt utrymme på din iPad ersätts foton i full upplösning med mindre versioner som är lämpliga för visning. Du kan dock ladda ner versionerna i full upplösning från iCloud när du behöver dem, om utrymme tillåter.

Andra sätt att ladda ner foton till iPad

Även om iTunes och iCloud är de främsta sätten att överföra foton till din iPad, är de inte dina enda alternativ. Andra sätt att ladda ner foton till iPad inkluderar:

 • AirDrop: Denna funktion i iOS överför filer trådlöst mellan iOS -enheter och Mac -datorer. Det är ett bra alternativ för att överföra en handfull foton, men det är inte det bästa valet när ett stort antal bilder är inblandade. Läs mer om hur du använder AirDrop.
 • Apples kameradapter: Apple säljer flera kablar som importerar foton direkt till din iPad, inklusive Lightning-to-SD Card Camera Reader och Lightning-to-USB Camera Adapter. Dessa ansluts till Lightning -porten på iPad eller Dock Connector på äldre iPod -modeller och ansluts sedan till din digitalkamera eller SD -kort. Särskilt fotografer uppskattar dessa alternativ.
 • Tredjepartsappar: Vissa appar hjälper dig att ladda ner foton till din iPad.