Skip to content

Hur man lägger till ytterligare ett ansikts-ID på iPhone

21 de juni de 2021
freestocks org 570357 6dd0dee1b3154cf9a0929a207b61c31f

Vad du ska veta

 • Gå till inställningar.> Face ID och lösenord > ange ditt lösenord> Ställ in ett alternativt utseende > Komma igång.
 • Följ instruktionerna på skärmen och börja skanna. IPhone kommer att skanna ditt ansikte två gånger. Knacka Fortsätta > Gjort när du blir ombedd.
 • Du kan använda detta sekundära ansikts-ID om du ändrar utseende eller låter ett betrodd ansikte använda det.

Den här artikeln förklarar hur du skapar ett alternativt utseende på iPhone för enheter som kör iOS 12 eller senare, inklusive att skapa ett eget alternativ eller lägga till en betrodd vän som ett alternativt utseende.

Hur man lägger till ett alternativt utseende till iPhone

Alla har dagar där de inte ser ut som ”sig själva.” Detta kan hända av olika skäl. För vissa beror det på att du arbetar i ett jobb som kräver att du bär hatt eller annan säkerhetsutrustning. Eller kanske du bär glasögon ibland och använder kontakter andra gånger. Oavsett orsaken är sättet att försöka få din iPhone upplåst under dessa förhållanden att skapa ett alternativt utseende. Här är hur.

 1. Gå till inställningar.
 2. Bläddra ner och välj Face ID och lösenord.
 3. Ange ditt lösenord som ska tas till ditt Face ID och lösenord inställningar.
 4. Knacka Ställ in ett alternativt utseende
 5. Läs skärmen som förklarar hur du ställer in Face ID och tryck sedan på Komma igång.
 6. Följ instruktionerna på skärmen för att flytta huvudet i en cirkel tills ditt ansikte har fångats från alla vinklar.

  Skärmdumpar för att ställa in ett alternativt utseende på iPhone.

  Alternativt utseende fungerar inte när du bär något som helt hindrar ditt ansikte, inklusive andnings- eller skyddsmasker. För att skapa ett alternativt ID för dessa fall måste du vika din mask i hälften och hålla den mot hälften av ditt ansikte medan du gör en alternativ utseende, även om detta inte är super tillförlitligt.

 7. När den första skanningen är klar ser du ett meddelande som säger First Face ID-skanning slutförd. Knacka Fortsätta för att börja ta en andra genomsökning.
 8. Upprepa processen att rotera ansiktet runt cirkeln så att kameran kan fånga dig från alla vinklar.
 9. När den andra genomsökningen är klar får du ett meddelande som säger Face ID är nu konfigurerat. Knacka Gjort att återvända till Face ID och lösenord inställningssidan. Du kan avsluta det, vilket automatiskt aktiverar ditt nya alternativa utseende.

  Skärmdumpar för att slutföra ansiktsskanningen för en alternativ utseende på iPhone.

Lägga till ett alternativt utseende för en betrodd vän

Du kanske vill ge en make, partner eller vän åtkomst till din iPhone i vissa fall. Om du har en nödsituation eller om personen ofta kommer åt din telefon istället för att behöva använda ditt Face ID för att låsa upp det varje gång kan du lägga till någon annan som alternativt utseende. Du använder samma steg som beskrivs ovan och låter den andra personen skanna ansiktet istället för att skanna ditt. När du ställer in alternativt utseende kommer din vän, make eller partner att få åtkomst till din telefon med deras ansikte snarare än ditt. Se till att du litar på personen du lägger till som ett alternativt utseende. Genom att ge dem möjlighet att låsa upp din telefon med ansiktet kommer de också att få tillgång till all data, bilder och annan information som du har lagrat på din telefon.