Skip to content

Hur man lär sig skrivbordspublicering

15 de september de 2021
Lynda 3c9b704d17284f4bb69aa3cee663edde

Desktop publishing är skapandet av digitala filer med hjälp av sidlayout och bildredigeringsprogram, främst för tryckpublikationer. Desktoppublicering innebär dock mer än att bara använda rätt programvara. Om du är intresserad av detta område, förvänta dig att se en viss överlappning mellan tryckta och onlinepublikationer. Det finns flera sätt att förvärva nödvändiga färdigheter för att arbeta i DTP.

Utbildning och utbildning i publicering

Ett stort antal online- och tegelhögskolor erbjuder examina inom desktoppublicering. Grafisk design är en närbesläktad färdighetsuppsättning som också undervisas på online-, community- och fyraåriga högskolor. Leta efter dessa huvudämnen, liksom klasser i elektronisk publicering, typografi, logotypdesign och – om du planerar att göra mycket onlinearbete – webbdesign och produktion. Det är troligt att någon av dessa examensvägar kommer att utsätta dig för de program på professionell nivå som du behöver för att arbeta inom detta område. Att bli skicklig i nödvändig programvara är ett grundläggande och nödvändigt steg. Om möjligheten erbjuder sig, acceptera en praktik hos ett förlag för praktisk erfarenhet.

DTP -programvara

För att arbeta med tryckpublicering behöver du expertkunskaper i Adobe InDesign -sidlayoutprogram, Adobe Photoshop bildredigeringsprogram och Adobe Illustrator vektorillustrationsprogram. Dessa tre program används av de flesta tryckfaciliteter. Andra liknande program – som QuarkXPress, Corel Draw och Microsoft Publisher – används också, och det kan vara till hjälp att bli bekant med dem om möjligheten uppstår. Skrivbordsutgivare i tryckvärlden brukar inte koda webbplatser. De kan dock bli ombedda att designa en logotyp som kan användas på webben eller tillhandahålla filer som är webbkompatibla. Även om du gör väldigt lite webbarbete är en grundläggande kunskap om HTML och elektronisk publicering användbar.

Online utbildningsmöjligheter

Om dina högskoledagar ligger bakom dig finns det gott om onlineträningsmöjligheter för att lära dig om DTP. Några av dem är från professionella utbildningsföretag och några är från tillverkarna av de program som används i desktop publishing. De inkluderar:

  • Lynda.com är ett etablerat kommersiellt utbildningsföretag som erbjuder ett enormt urval av självstudier om alla typer av design, programvara och webbämnen. De är inte gratis, men företaget erbjuder en 30-dagars gratis provperiod till nykomlingar.
  • Media Bistro erbjuder utbildning för mediaproffs i en rad ämnen. Priserna varierar, men några av klasserna är rimligt prissatta.
  • InDesign -självstudier: Adobe erbjuder gratis självstudier online för nya användare och för erfarna användare av dess sidlayoutprogram. Lär dig grunderna eller polera dina färdigheter med dessa korta instruktionsvideor.
  • Photoshop -självstudier: Photoshop stora instruktionsvideobibliotek är betygsatt för både nybörjare och erfarna operatörer.
  • Illustrator -självstudier: Lär dig hur du designar en logotyp eller en webbikon med Illustrators gratis onlinehandledning.
  • Microsoft Virtual Academy är värd för ”HTML5 och CSS3 Fundamentals: Development for Absolute Beginners” och andra videor.

Publicera färdigheter

En framgångsrik skrivbordsutgivare kombinerar typ, foton och grafik i en attraktiv sidlayout för att uppnå ett syfte. De nödvändiga färdigheterna fokuserar på:

  • Grafisk design: Du behöver inte en examen i grafisk design för att göra desktoppublicering, men en förståelse för grafisk design, inklusive elementen och principerna för grafisk design, hjälper dig att göra ett bättre arbete som en visuell kommunikatör.
  • Sidlayout: En bra sidlayout kommunicerar till läsaren. Den använder grafik och typ för att locka ögat och leverera ett meddelande. Att förstå grunderna i sidlayout – vad som fungerar och vad som inte fungerar – kan bättre förstås genom att titta på tryckta publikationer och hur de använder rubriker, grafik, bilder och färg för att locka uppmärksamhet och behålla läsarens uppmärksamhet.
  • Typografi: En grundläggande förståelse för typografi är avgörande för en bra DTP -design. Lär dig vilka typsnitt som är lämpliga för utskrift, både text och rubriker, och vilka som inte är det.
  • Bildmanipulering: Skrivbordsutgivare uppmanas ofta att redigera eller på annat sätt manipulera fotobilder. Det är här dina Photoshop- och Illustrator -klasser eller självstudier kommer till nytta. Du måste förstå och veta när du ska använda vektorkonst och bitmappsbilder.

Detta område är delvis kreativt och delvis tekniskt. Du spenderar bara en del av din tid i varje värld men du behöver gedigna färdigheter i varje.