Skip to content

Hur man listar all musik i Windows Media Player -biblioteket

13 de augusti de 2021
music tags 5804f2c73df78cbc2891634c

Vad man ska veta

 • Det enklaste sättet är att använda MediaInfo Exporter.
 • Om du vill exportera en spellista i MediaInfo Exporter går du till Fil > Öppen > Mapp, välj mapp, välj OK > Se > Ark > Fil > Exportera.
 • Du kan exportera spellistor i olika format, inklusive Word, Excel, HTML och mer.

Om du använder Windows Media Player för att organisera ditt digitala musikbibliotek kanske du vill katalogisera innehållet. Att registrera de låtar du har kan vara till nytta. Till exempel kanske du vill kontrollera om du har en låt innan du köper den (igen). Eller så måste du hitta låtarna du har av ett band eller en artist. Det är vanligtvis lättare att använda en textbaserad katalog än sökfunktionen i WMP. Windows Media Player har dock inte ett inbyggt sätt att exportera ditt bibliotek som en lista. Och det finns inget utskriftsalternativ, så du kan inte använda den generiska Windows-skrivardrivrutinen för att skapa en textfil. Den här artikeln förklarar hur du skapar en lista med musik för Windows Media Player med MediaInfo Exporter. Instruktioner gäller för Windows 10, 8, 7, Vista och XP.

MediaInfo -exportör

Den kanske bästa lösningen är att använda ett verktyg som heter MediaInfo Exporter. Detta kom med Microsofts gratis Winter Fun Pack 2003. Det var ursprungligen gjord för Windows Media Player 9, men det finns nyare versioner för mer aktuella versioner av Windows (bland andra operativsystem). Med MediaInfo Exporter -verktyget kan du spara en lista med låtar i olika format. Dessa är:

 • Microsoft Word
 • Microsoft excel
 • Microsoft Access
 • Internet Explorer (HTML)
 • Enkel text som kan öppnas med Anteckningar

Ladda ner appen

Gå till MediaArea-webbsidan och välj rullgardinsmenyn under MediaInfo. Välj Ladda ner från menyn. Välj din version av Windows att ladda ner. När installationsprocessen är klar väljer du den från Start meny att ställa in någon Preferenser. Välj OK för nära.

Med MediaInfo Exporter Tool

Nu när du har installerat appen är det dags att skapa en katalog över dina låtar. För att göra detta, kör MediaInfo och följ dessa steg:

 1. Välj Fil > Öppen > Mapp.

  Välj mapp för att hitta musik.

 2. Välj mappen som innehåller musiken du vill katalogisera och välj OK.

  Välj mapp på hårddisken och välj OK.

 3. Om du vill visa en lista med låtar går du till Se > Ark.

  Välj typ av layout för exporten.

 4. Om du vill exportera listan går du till Fil > Exportera (eller tryck på Alt+E).

  Välj Export på Arkiv -menyn.

 5. Välj det format du vill exportera filen.

  Filalternativ att spara export till.

 6. Välj var du vill spara filen och filnamnet under Välj önskat filnamn och välj OK.

  Välj en sökväg för att spara fil och filnamn.