Skip to content

Hur man lyssnar på SHOUTcast radiostationer

31 de juli de 2021
woman relaxing and listening to radio at home 537450381 57d1aa9b3df78c71b633e293 c3c0b0552aeb48b290e86ab38507b890

Förutom att vara en bra mediaspelare för mjukvara för uppspelning av ljud- och videofiler, utmärker sig Winamp vid åtkomst till tusentals internetradiostationer. SHOUTcast -radio, som är inbyggd i Winamp, är en stor katalog med SHOUTcast -servrar som strömmar ljud över Internet (webbradio).

Inställningsprocedur

Eftersom SHOUTcast är inbyggt i Winamp är det enkelt att komma igång med internetradio:

  1. Se till att Media bibliotek fliken väljs för att visa Winamps alternativ. Klicka på triangeln bredvid i den vänstra rutan Online tjänster för att öppna denna kategori. Klicka på SHOUTcast Radio alternativ för att växla Winamp till radioläge – du borde nu se SHOUTcast Radio Directory visas på huvudskärmen.

  2. För att välja en radiostationsgenre, klicka på rullgardinsmenyn till höger på skärmen och välj ett alternativ. Använd + symbol bredvid var och en för att expandera rotgenren för att se fler underkategorier. Alternativt kan du söka efter en viss station eller genre med textrutan till vänster på huvudskärmen-skriv ett nyckelord i textrutan och klicka på Sök knapp.

  3. För att lyssna på en SHOUTcast -radiostation, klicka på Ställ in! knapp. För att få mer information om den specifika sändningen, klicka på nedåtpilen under Ställ in! ikon. För att byta station, klicka på Ställ in! knappen bredvid en annan station.

  4. När du hittar en radiostation som du gillar, bokmärka den så att du inte behöver gå igenom processen att hitta den igen. Om du vill lägga till stationen i din bokmärkesmapp klickar du på den lilla ikonen som visas i slutet av stationsnamnet. Alternativt kan du klicka Arkiv> Spela bokmärke> Lägg till aktuell som bokmärke eller använd genvägen CTRL+ALT+B

  5. För att kontrollera att din station har lagts till i bokmärkesmappen, klicka på Bokmärken alternativet i den vänstra rutan. Du bör se alla stationer du har lagt till.

Överväganden

Internetradio kräver en tillförlitlig höghastighetsinternetanslutning-uppringning eller en överbelastad allmän Wi-Fi-anslutning leder till hopp, buffertpauser och relaterade irritationer. Om du använder en bärbar version av Winamp, se till att dina bokmärkesfiler reser med dig så att du inte tappar de stationer du älskar när du byter enhet.