Skip to content

Hur man minskar dataanvändningen i Chrome för iOS

18 de augusti de 2021
GettyImages 536907961 572912403df78ced1f0b8606

Om du har en begränsad dataplan kan övervakning av iPhone -dataanvändning vara en viktig del av det dagliga livet. Detta gäller särskilt när du surfar på internet, eftersom antalet kilobyte och megabyte som flyger fram och tillbaka ökar snabbt. För att göra det enklare erbjuder Google Chrome en bandbreddshanteringsfunktion som låter dig ställa in när webbläsaren förinstallerar webbsidor. Förladdning av webbsidor påskyndar din webbläsarupplevelse och använder data. Så här ändrar du din förladdningsinställning för att spara dataanvändning. Google Chrome -appen kräver en enhet med iOS 12 eller senare.

Så här hanterar du bandbredd i Google Chrome för iOS

Du måste gå in i Chrome -inställningarna för att hantera förinstallerade webbsidans inställningar.

  1. Öppna Chrome -appen på din iOS -enhet och välj meny ikonen (de tre prickarna) i det nedre högra hörnet.

  2. Välj inställningar.

  3. Bläddra ner och tryck på Bandbredd.

  4. Välj Förinställ webbsidor.

  5. Välj Endast på Wi-Fi för att förinstallera innehåll endast när enheten har en Wi-Fi-anslutning. Detta är den rekommenderade inställningen för användare med begränsade dataplaner.

  6. Välj Alltid för att Chrome alltid ska ladda webbsidor i förväg. Förladdning av webbinnehåll är bekvämt, påskyndar din webbläsarupplevelse och använder en betydande mängd data. Den här inställningen rekommenderas inte om du har en begränsad mobildataplan.

  7. Välj Aldrig att Chrome aldrig ska förinstallera webbinnehåll, oavsett vilken anslutningstyp.

  8. När du har valt ett alternativ trycker du på Gjort för att spara dina ändringar.

Chrome för iOS hade tidigare en funktion som heter Data Saver som, när den är aktiverad, automatiskt förbättrar sidladdningstider. Google tog bort den här funktionen 2019 och ersatte den med Lite -läge på Android -enheter. Lite Mode är inte tillgängligt på skrivbordet eller för iOS.