Skip to content

Hur man minskar GIF -filstorleken för bättre webbplatsprestanda

14 de augusti de 2021
saveasgifopotionsinphotoshopelements 74a13d51a7e24c6997bf972ce74537b5

Vad man ska veta

 • Beskär extra utrymme runt bilden för att minska dess pixeldimensioner. När du förbereder GIF, minska dess utdatamått.
 • Minska antalet färger i bilden. För animerade GIF -filer, minska antalet bilder.
 • Undvik dithering och sammanflätning. Om din programvara har ett förlorat alternativ för att spara GIF -filer, kommer detta att minska filstorleken avsevärt.

Den här artikeln förklarar allmänna regler att överväga att minska filstorleken på GIF -filer på din webbplats så att bilder laddas snabbare och din webbplats fungerar mer effektivt.

Hur man minskar GIF -filstorleken för bättre webbplatsprestanda

För att göra din GIF så effektiv som möjligt:

 1. Beskär extra utrymme runt bilden. Att minska pixeldimensionerna för en bild är det mest effektiva sättet att minska filstorleken. Om du använder Photoshop, Trim kommandot fungerar bra för detta.

 2. Minska utdatamåtten när du förbereder en GIF -bild. Varje grafikredigeringsprogram erbjuder olika kommandon för att ändra storlek.

 3. Minska antalet färger i bilden. GIF -filer visar bara 256 färger, men om din bild bara har några få, minska färgtalet ändå. När du reducerar färger i GIF får du den bästa komprimeringen när sifferfärgerna är inställda på minsta möjliga av dessa alternativ: 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128 eller 256.

 4. Minska antalet ramar i bilden för animerade GIF -filer. Undvik värdelös animation i allmänhet. Överdriven animering bidrar till nedladdningstiden för webbsidor, och många tycker att det är distraherande.

 5. Om du använder Photoshop skapar du en GIF -fil med Exportera som menyalternativ. Välj Fil > Exportera som. När menyn öppnas väljer du GIF som filformat och minska bildens fysiska dimensioner (bredd och höjd).

 6. Om du använder Adobe Photoshop Elements, välj Fil > Spara för webben. Denna process öppnar Spara för webben dialogruta som också finns i Adobe Photoshop på Fil > Exportera > Spara för webben (äldre). När den öppnas, tillämpa dithering, minska färgen och ändra bildens fysiska dimensioner.

 7. Undvik dithering. Dithering kan få vissa bilder att se bättre ut, men det ökar filstorleken. Om din programvara tillåter det, använd en lägre nivå av dithering för att spara extra byte.

 8. Vissa program har ett förlorande alternativ för att spara GIF -filer. Detta alternativ kan avsevärt minska filstorleken, men det minskar också bildkvaliteten.

 9. Använd inte interlacing. Interlacing ökar vanligtvis filstorleken.

 10. Både Photoshop och Photoshop Elements visar nedladdningstiden. Var inte uppmärksam på det. Det är baserat på användning av ett 56k -modem. Ett mer giltigt nummer visas om du väljer ett kabelmodem från rullgardinsmenyn.

GIF -bilder och webben

GIF -bilder är inte en lösning som passar alla. GIF -bilder har maximalt 256 färger, vilket innebär att du kan förvänta dig allvarlig bild- och färgnedbrytning om du inte är försiktig. GIF -filformatet är i många avseenden ett äldre format som går tillbaka till de tidigaste dagarna på webben. Före introduktionen av GIF-formatet var webbbilder svartvita och komprimerade med RLE-formatet. GIF-filer dök upp första gången 1987 när Compuserve släppte formatet som en webb-bildlösning. På den tiden växte färgen fram på skrivbordet, och webben nådes av modem som var anslutna till telefonlinjen. Denna nya infrastruktur skapade ett behov av ett bildformat som höll bilderna tillräckligt små för att levereras, via en telefonlinje, till en webbläsare på kort tid. GIF-bilder är idealiska för skarpa kanter med en begränsad färgpalett, till exempel en logotyp eller en ritning. Även om GIF -formatet kan användas för fotografier, introducerar den reducerade färgpaletten artefakter i bilden. Ändå har Glitch Art -rörelsen och filmens uppgång väckt ett förnyat intresse för GIF -formatet.