Skip to content

Hur man monterar eller bränner en ISO -bild i Windows 8 och Windows 10

17 de augusti de 2021
GettyImages 154763066 5936377d3df78c08ab4c75ae

Windows erbjuder inbyggt stöd för att montera och bränna bildfiler med File Explorer-appen. Så här monterar och bränner du en ISO -fil till en DVD i Windows 8 och senare. Instruktionerna i denna artikel gäller för Windows 10, Windows 8.1 och Windows 8.

ISO -bränning mot montering

ISO -filer, även kallade skivavbildningsfiler, innehåller en exakt kopia av en skiva, vad den än kan innehålla. När du bränner en ISO -fil till en DVD skapar du en exakt kopia av originalskivan, inte bara filerna på den. Om originalet går att starta blir kopian också; Om originalet innehåller upphovsrättsskydd kommer kopian också. När du monterar en skivavbildningsfil skapar Windows en virtuell enhet för din ISO -fil som om det vore en fysisk skiva. Detta låter dig titta på filmen, lyssna på musik eller installera programmet från filen utan att behöva bränna data till en skiva. Det är också möjligt att bränna en ISO -fil till en startbar USB -enhet.

Hur man monterar en ISO -fil i Windows 8 eller Windows 10

Så här monterar du en skivavbildningsfil i Windows:

 1. Välj ISO -filen du vill montera i Utforskarenoch välj sedan Skivbildverktyg fliken högst upp i fönstret. De Skivbildverktyg fliken visas bara när en ISO -fil har valts.

 2. Välj Montera i det övre vänstra hörnet.

  Montera -knappen i File Explorer

 3. Windows skapar en virtuell enhet och öppnar omedelbart bildens innehåll så att du kan se den.

Om du klickar Den här datorn/min dator i den vänstra rutan i File Explorer -fönstret ser du din virtuella skivenhet tillsammans med alla andra enheter du har installerat på systemet. Vid det här laget kan du kopiera filer från bilden till din hårddisk, installera ett program eller göra vad du vill.

Så här avmonterar du en ISO -bild i Windows

När du är klar vill du avmontera bildfilen för att ta tillbaka de systemresurser som används. För att göra det, högerklicka på den virtuella enheten i File Explorer-fönstret och välj Mata ut.

Högerklicka på den virtuella enheten i File Explorer-fönstret och välj Mata ut.

Hur man bränner en ISO -fil i Windows 8 eller Windows 10

Så här bränner du din ISO -fil till en skiva i Windows:

 1. Sätt i en skiva i skivenheten. Se till att du väljer en skiva som matchar originalformatet. Försök till exempel inte att bränna en DVD-bild till en CD-R.

 2. Välj ISO -filen du vill montera i Utforskarenoch välj sedan Skivbildverktyg fliken högst upp i fönstret.

  Fliken "Skivbildverktyg" i Utforskaren

 3. Välj Bränna i det övre vänstra hörnet.

  Burn -knappen i File Explorer's Disk Image Tools

 4. Välj din skivbrännare och välj sedan Bränna. Du har möjlighet att välja Verifiera skivan efter bränning för att se till att inga filer var skadade. Detta kommer att lägga mycket tid på processen.

  Välj din skivbrännare och välj sedan Burn.