Skip to content

Hur man odlar blommor vid djurkorsning

15 de juni de 2021
howtobreedflowersinanimalcrossing2 2c27369f59054823a955bbc520352bba

Blommor är ett utmärkt sätt att dekorera din ö i Animal Crossing: New Horizons. De är attraktiva, prisvärda och lätta att odla. Om du vill anpassa utseendet på din ö måste du dock odla blommor i unika färger. Så här gör du.

 

Grunderna för blommor vid djurkorsning: nya horisonter

Det är viktigt att förstå grunderna i blommor innan du dyker avel. Nyansen av hur blommor växer kan först slå dig upp. Varje ö börjar med en inhemsk blomma som växer från första dagen. Blomman är en av spelets åtta ”vanliga” blommor: Cosmos, Hyacinter, Lilies, Mums, Pansies, Roses, Tulips och Windflowers.

Du kan skaffa andra vanliga blommor genom att köpa dem från butiken. Dina alternativ kommer att utvidgas när du uppgraderar butiken från Resident Services Tent till den slutliga, utökade Nook’s Cranny. Här är vad du kan förvänta dig av varje uppgradering.

  • Resident Services Tent: Tre typer av utsäde, tre typer av blommor, en färg vardera
  • Nook’s Cranny: Sex typer av utsäde, tre typer av blommor, två färger vardera
  • Nook’s Cranny (Expanded): Nio typer av frön, tre typer av blommor, tre färger vardera

Animal Crossing-karaktär som köper utsäde från Nook's Cranny

Blommor kan också gåva till dig som gåvor, säljas hos vissa leverantörer (som Leif) eller visas i naturen på Mystery Islands. Det mest pålitliga alternativet för att utvidga ditt blomsterval är att besöka öar som ägs av andra spelare. Varje ös butik kommer att erbjuda något annat varje dag. Om dina vänner inte spelar Animal Crossing: New Horizons, Du kan vända dig till community-källor, som Turnip Exchange eller Reddit, för att hitta spelare som ger tillgång till sin ö.

 

Hur man odlar och flyttar blommor

Du kan skaffa blommor i fyra tillstånd: utsäde, stam, blomma och plockade. Plockade blommor erhålls genom att gå upp till en växt och trycka på Y-knappen på din handkontroll. Genom att göra detta tas blomman bort från växten för att användas vid hantverk men lämnar växten. Du kan inte använda plockade blommor för att odla nya blommor. Du kan köpa frön från butiker och plantera dem på vilken öppen mark som helst. Frön behöver inte vård och kommer att växa till en blommande fullblommig blomma efter fyra dagar. Blommor är fullt utvecklade växter som har blommat. Blommor kommer att föda först när de har vuxit. En odlad blomma kan flyttas och planteras på en ny plats genom att gräva upp den med en spade. Du kan köpa odlade blommor eller gräva upp blommor på Mystery Islands och flytta dem till din ö.

Animal Crossing karaktär med blomma i inventering

Stammar är fullt utvecklade blommor som du har plockat och ännu inte har återväxt sina blommor. Du kan gräva upp dem och transplantera dem precis som du kan en blommande blomväxt. Stammar kommer att utveckla nya blommor efter några dagar. Dessa tillstånds skillnader kan vara förvirrande, men de är viktiga att komma ihåg eftersom endast fullvuxna blommor kommer att föda upp.

 

Hur man korsar blommor (för unika färger!)

Korsning skapar nya färger av en viss typ av blomma. Du vill bara plantera blommor av en enda sort om ditt mål är att korsa dem för nya färger.

  1. Skaffa flera färger av den blomtyp du vill korsa, antingen genom att köpa dem eller plantera dem från andra platser.
  2. Plantera blommorna i ett utrymme som är helt fritt från hinder på alla sidor. Enkla rader är praktiska, attraktiva och enkla att organisera.

    Animal Crossing rabatt i rader för avel

  3. Återvänd till din blomsterbädd och vatten varje dag. Även om vattning inte är en nödvändighet kommer det att öka hastigheten med vilken nya blommor växer avsevärt. Nya blommor växer bara i tomma utrymmen intill en fullvuxen blomma. Se till att du har plats i närheten.
  4. Gräva upp och plantera om nya blommor när de växer så att dina ursprungliga blommor har utrymme för ytterligare tillväxt.

Blomma färger visas vanligtvis i mönster du kan förvänta dig. Om du till exempel placerar en röd och gul blomma sida vid sida resulterar det ofta i en orange blomma medan du planterar röda och vita blommor nära varandra resulterar ofta i en rosa blomma. Färgvariationer är dock begränsade beroende på typ, vilket visas i tabellen nedan. Vissa blommor, som rosor, har många möjliga färger. Andra, som Cosmos och Mums, är begränsade till bara några få.

Blommatypens färgmöjligheter i Animal Crossing: New Horizons
Blommatyp Rosa Orange Blå Lila Svart Grön
Kosmos X X X
Hyacinter X X X X
Liljor X X X
Mammor X X X
Pansies X X X
Rosor X X X X X
Tulpaner X X X X
Vindblommor X X X X

 

Avancerade korsningstips

Planteringar i rader med gott om ledigt utrymme i närheten fungerar tillräckligt bra för de flesta ändamål. Du odlar ett brett utbud av färger som du kan flytta till andra delar av din ö. Det kommer i sin tur att ge ännu mer variation. I alla fall, Animal Crossing: New Horizons har ett mycket komplext släktforskningssystem för blommor. Vi rekommenderar tre fanguider om du vill förstå dem till fullo. Från minst till det mest komplexa: ACNH Hybrid Guide infographic av Peach-n-Key, ACNH Flower Genetics Guide av Paleh och de optimerade ACNH Hybridrecepten av Backwardsn. Dessa guider är mer än de flesta spelare behöver, men du måste läsa om du vill rikta in dig på en specifik färg eller vill korsa blommor så snabbt som möjligt.

 

Avla blommor snabbare genom att bjuda in vänner

Oavsett vilken metod för korsning du väljer kommer du att se resultat snabbare med hjälp från besökare till din ö. Blommor häckar i högre takt när de vattnas av besökare. Datamining visar att bara en besökare vattnar dina blommor om dagen mer än fördubblar chansen att de kommer att reproducera nästa dag. Bonusen ökar upp till fem besökare, vilket ökar chansen att blommor kommer att multipliceras med mer än fem gånger.

 

Hur man får guldrosor

Guldrosor är en sällsynt färg av ros som visas under specifika omständigheter. Först odlar de bara från svarta rosor. För det andra måste spelaren vattna de svarta rosorna med en gyllene vattenkanna. DIY-receptet för Golden Watering Can är upplåst och tillhandahålls efter att din ö har fått ett 5-stjärnigt betyg.

Animal Crossing karaktär står i fält av gyllene rosor

 

Hur man får Lily of the Valley

Lily of the Valley är en sällsynt blomma som bara kommer att visas när din ö får 5-stjärnigt betyg. Det har en chans att inträffa varje dag din ö håller ett 5-stjärnigt betyg. Lily of the Valley reproducerar inte och visas bara i vitt, så korsning är omöjligt. Du kan bara få mer genom att behålla ett 5-stjärnigt betyg och vänta på att blomman ska visas slumpmässigt.

Animal Crossing karaktär med Lily of the Valley blomma