Skip to content

Hur man ökar din mobila internethastighet i bilen

15 de augusti de 2021
GettyImages 487738531 56a104c65f9b58eba4b6b311 5c8bc159c9e77c00010e966e

Oavsett om du använder din telefon eller en dedikerad mobil hotspot för att ge Internet -åtkomst i din bil, har du förmodligen stött på mottagnings- eller hastighetsproblem vid något tillfälle. Mobilnät med stora namn har verkligen byggt ut sin infrastruktur under de senaste decennierna, och mobilanslutning och hastigheter är mycket bättre än de någonsin varit, men situationen är fortfarande långt ifrån perfekt. Och i en värld där du fortfarande kan stöta på döda zoner eller dålig mobilanslutning i ditt hem eller kontor, borde det inte precis komma som en överraskning när du stöter på ännu värre problem när du kör runt i din bil. I vissa situationer, beroende på faktorer som placering av celltorn och täckning, är det kanske inte möjligt att göra något åt ​​det. Men om du har tur kan ett eller flera av dessa sätt att öka din mobila internethastighet löna sig.

Ditch Your Fancy Phone Case

Det är ett kallt, hårt faktum att inte alla telefoner är skapade lika, och en stor del av det är att nästan alla moderna mobiltelefoner använder interna antenner. Detta är bra när det gäller estetik, men det kan orsaka enorma problem när det gäller mottagning, och du behöver inte leta längre än den första lanseringen av iPhone 4 för bevis på det. I det fallet var den motintuitiva åtgärden att placera ett ärende mellan extern antennring och din hand. I praktiskt taget alla andra situationer är det motsatta sant: ta bort ditt ärende, och det är en ganska stor chans att din mobilmottagning (och din internetanslutning) förbättras.

Flytta om din telefon eller hotspot

Telefon på mittkonsolen

När du kör runt i din bil kommer din telefons eller hotspots naturligtvis att förändras när du rör dig från plats till plats, vilket kan resultera i avbrutna samtal och dålig internetanslutning beroende på den lokala mobiltäckningen. Det finns inte mycket du kan göra åt det, men att ändra positionen för din telefon eller hotspot i din bil kan faktiskt hjälpa mycket. Om du har anslutningsproblem och din telefon eller hotspot har förvarats i ett handskfack eller mittkonsol, dra ut den och försök placera den på instrumentpanelen eller vindrutan – om det är lagligt där du är – med en lämplig hållare som inte går vidare blockera antennen.

Prova en mobiltelefon signalförstärkare

Signalökning

Mobila signalförstärkare är enheter som består av en antenn som du monterar utanför ditt fordon, en basstation inuti ditt fordon och en annan antenn inuti ditt fordon. Dessa enheter fungerar inte alltid, men de är definitivt ett alternativ som är värt att utforska om du bor och kör i ett område med prickig mobiltäckning, eller om du kör ett fordon som hindrar en annars anständig signal och omplacering av din telefon inte fungerar . På grund av hur cellulära signalförstärkare fungerar kan du bara använda en som är speciellt utformad för att fungera med din mobilleverantörs nätverk.

Prova en Speed-Boosting App

Mobilt internet

De flesta appar som påstår sig öka din internetanslutningshastighet är mer placebo än något annat, men det finns några undantag, och det skadar inte att försöka. I synnerhet om du har en rotad Android -telefon kan du installera en app som ändrar telefonens TCP/IP -inställningar och förbättrar din anslutningshastighet. Detta kommer inte att göra något om ditt problem har mer att göra med dålig täckning än en långsam anslutningshastighet, men det är värt ett försök om din anslutning redan är solid.

Handelskvantitet för kvalitet

Man petar i telefonen

Om din leverantör erbjuder 4G -data och din telefon stöder det kan det tyckas kontraintuitivt att stänga av den. Men det kan faktiskt leda till en långsammare men ändå fast dataförbindelse. Detta gäller särskilt om du bor i ett område där den lokala 4G -nätverksinfrastrukturen inte kan hantera den arbetsbelastning som uppstår av antalet personer som försöker använda den. Eftersom 3G ofta är perfekt att använda för aktiviteter som strömning av musik kan detta vara ditt bästa alternativ om du bor i ett område med prickig 4G -infrastruktur.

Uppgradera din hårdvara

Gammal telefon ny telefon

I stark kontrast till det tidigare alternativet, som involverade övermättade nuvarande gen-nätverk, kan ditt problem faktiskt vara din hårdvara. Om du använder en telefon eller hotspot som börjar bli lite lång i tanden – vilket kan hända oroväckande snabbt i mobiltelefonvärlden – kan en uppgradering ligga i korten. Du kan till och med vara berättigad till en freebie.

Byt till en annan bärare

Gaffel i vägen

Ibland är den enkla sanningen att din operatör är källan till alla dina problem. Om deras lokala mobilnätinfrastruktur inte kan snusa, eller om de bara inte har byggt ut sin höghastighetsinfrastruktur tillräckligt, kan en omkopplare vara i ordning. I vissa fall, om du bor i ett stort storstadsområde, kan du upptäcka att byte från en stor operatör till en liten operatör – på ett annat nätverk – kommer att resultera i mindre trängsel och lösa ditt problem. Du kanske till och med upptäcker att om du bor på landsbygden kan en liten, lokal transportör bäst tillgodose dina behov. I andra situationer, om du bor i ett område som inte servas av små eller lokala transportörer, eller om du reser mycket, är de stora killarna med sina expansiva nätverk den enda vägen att gå.