Skip to content

Hur man överför data från PS4 till PS5

1 de juni de 2022
001 how to transfer data from ps4 to ps5 3392eb400af3482fabad65cabb2a1a91

Vad du ska veta

 • Gå till inställningar > Systemet > Systemmjukvara > Dataöverföring på PS5. På PS4 väljer du objekt > Starta överföring.
 • Eller gå till Sparade data och spel/appinställningar > Spara data (PS4) > Molnlagring > Ladda ner.
 • Eller kopiera filer från PS4 till en USB-enhet och sätt in den i PS5. Hantera överföringen via inställningar.

Om du precis har uppgraderat från en PlayStation 4 till PlayStation 5 kan du överföra dina PS4-lagringsfiler och nästan alla PS4-spel till din nya PS5. Den här artikeln kommer att lära dig några olika sätt att överföra data från PS4 till PS5 och göra processen snabbare. Den här artikeln täcker dataöverföringar som görs efter din första PS5-installation. Din PS5 kan erbjuda alternativet för en fullständig dataöverföring under installationen, i vilket fall du måste följa instruktionerna på skärmen.

Hur överför jag PS4-data till PS5 efter installationen?

Oavsett om du vill överföra all PS4-data eller specifika spel och appar, är processen nästan identisk. PS5 har ett dataöverföringsalternativ i menyn Inställningar så att du kan importera filer från vilken PS4 som helst på ditt nätverk. Innan du börjar behöver du:

 • Driv PS4 med internetanslutning.
 • Driv PS5 med internetanslutning.
 • En TV eller bildskärm ansluten till varje konsol (du kan fortfarande utföra en dataöverföring med bara en skärm, men vi rekommenderar två för att undvika att behöva byta ut HDMI-kablar under överföringsprocessen).

För snabbare överföringshastigheter, se till att du har båda konsolerna anslutna till internet med en trådbunden anslutning. Om en Wi-Fi-anslutning är ditt enda alternativ kan du fortfarande ansluta konsolerna med en LAN-kabel för att öka överföringshastigheterna. För att undvika potentiella problem, se till att både PS4 och PS5 har den senaste systemprogramvaran innan du påbörjar några dataöverföringar.

 1. Slå på din PS5, logga in på din profil och navigera till Inställningar > System > Systemprogramvara > Dataöverföring.
 2. Läs varningarna och klicka Fortsätta.Varningsskärm för överföring av data på PS5 med Fortsätt markerad
 3. Slå på din PS4 och logga in på samma profil.
 4. Din PS5 kommer att börja söka efter din PS4. Om den inte kan hittas, kontrollera att båda konsolerna är anslutna till samma nätverk och starta om din PS4.
 5. När PS4 är lokaliserad, Tryck på PS4:ans strömknapp i 1 sekund tills det piper. Du har 5 minuter på dig att göra detta innan processen återställs.PS4-konsolen hittades med PS5 Data Transfer med meddelandet markerat
 6. Efter att PS4 har startat om bör du se en lista över konsolens sparade filer som visas på din PS5. Välj de data du vill överföra genom att bocka av enskilda filer (du kan också välja Välj alla om du föredrar). Klicka på när du är klar Nästa.Väljer PS4 sparad data att överföra till PS5 med bock och Nästa markerat
 7. Välj alla spel eller appar du vill överföra och klicka Nästa.Väljer PS4-spel och appar att överföra till PS5 med bock och Nästa markerat
 8. PS5 kommer att visa en beräknad överföringstid. Klick Starta överföring att börja.PS5 Data Transfer uppskattade tider och Start Transfer markeradeOm den beräknade överföringstiden är för lång, tryck Avbryt för att gå tillbaka till föregående meny och justera dina valda filer.
 9. Vänta tills överföringen är klar. Din PS4 kan fortsätta att visa ett överföringsmeddelande även efter att din PS5 har startat om, eftersom PS5 kan kräva ytterligare tid för att installera spelfiler. Stäng inte av din PS5 eller PS4 medan överföringen bearbetas.

 

Vad är det snabbaste sättet att överföra PS4-data till PS5?

Som en allmän regel kommer en trådbunden anslutning alltid att ge dig en snabbare överföringshastighet än en trådlös anslutning. Men om du funderar på att överföra sparad data på PS4 är det mycket snabbare att ladda ner dina sparade filer från Cloud Storage än att använda PS5:s dataöverföring. Cloud Storage är endast tillgängligt med en PlayStation Plus-prenumeration, så du måste vara medlem för att få tillgång till den här funktionen. Men även om du har använt Cloud Storage på din PS4, finns det ingen garanti för att alla dina sparade filer laddades upp. Du kan behöva ladda upp dem först.

 1. För att säkerställa att dina PS4-sparfiler laddas upp till molnlagring, välj inställningar > Program sparad datahantering > Sparad data i systemlagring.
 2. Välj Ladda upp till onlinelagring.Laddar upp sparad PS4-data till Cloud Storage med Upload to Online Storage markerad
 3. Härifrån kan du välja att välja enskilda eller flera filer genom att trycka på Alternativ-knapp på din handkontroll och klickar Välj Flera applikationer. När du är klar med dina val, tryck Ladda upp.Välj PS4 spara filer att ladda upp till Cloud Storage med Upload markeratDina sparade filer kanske inte är tillgängliga automatiskt på din PS5 även efter att du har laddat upp dem till molnlagring. För att säkerställa att du har åtkomst måste du manuellt ladda ner sparade filer till din PS5:s systemlagring.
 4. Slå på din PS5 och navigera till Inställningar > Sparad data och spel/appinställningar > Spara data (PS4) > Molnlagring.Åtkomst till PS4 Cloud Storage på PS5 med Cloud Storage markerat
 5. Under Ladda ner till konsollagringvälj de sparade filer du vill flytta till din PS5:s lagring och klicka Ladda ner.Välj PS4 spara filer att ladda ner till PS5 med Ladda ner markerat
 6. För att säkerställa att filerna har laddats ner, gå till Inställningar > Lagring > Sparad data i konsollagringen > PS4-spel. Detta kommer att visa alla PS4-sparfiler som för närvarande finns på din PS5.

Hur man överför data via USB-lagringsenhet

Om du inte har Cloud Storage och föredrar att inte använda PS5:s dataöverföringsfunktion kan du också överföra sparade filer via en USB-lagringsenhet. För att göra detta, ta en hårddisk eller ett minne med extra minne, sätt in det i din PS4 och följ dessa instruktioner: Vill du spara tid på dataöverföringar? PS5 stöder alla PS4-kompatibla externa hårddiskar (HDD). Om du använde en USB-hårddisk med din PS4 kan du snabbt komma åt alla spel och spara filer som är lagrade på den genom att helt enkelt ansluta den till din PS5.

 1. Navigera till Inställningar > Program sparad datahantering > Sparad data i systemlagring och välj Kopiera till USB-lagringsenhet.
 2. Välj de sparade filer du vill flytta och klicka Kopiera.
 3. När filerna är klara med kopieringen tar du bort USB-enheten och sätter in den i din PS5. Du måste kopiera dem manuellt till PS5:s lokala lagring.
 4. Navigera till Inställningar > Sparad data och spel/appinställningar > Sparad data (PS4) och välj USB-enhet.
 5. Välj Kopiera till konsollagring. När filerna har kopierats bör du kunna komma åt dina PS4-sparfiler på PS5.

 

FAQ

 • Hur ansluter jag en PS4-kontroller till en PS5?För att ansluta en PS4-kontroller till en PS5, anslut din PS4-kontroll till PS5-konsolen med den medföljande laddningskabeln. tryck på PS knappen i mitten av din Playstation 4-kontroll för att slå på kontrollenheten och välj sedan en användare. Styrenheten är nu klar att användas.
 • Hur ansluter jag en PS5-kontroller till en PS4?Du kan inte ansluta en PS5-kontroller till en PS4, men det finns en lösning att använda Fjärrspel, vilket är en metod för att streama spel från din PS4 till en annan enhet. Anslut din PS4 till en enhet med en DualSense-kontroll ansluten (trådlöst eller via USB). Detta kan inkludera en iPhone, Apple TV, Android-enhet, Windows-dator och mer. Sedan kan du använda den där DualSense-kontrollen för att spela spel på din PS4.
 • Hur uppgraderar jag PS4-spel till PS5?Även om du kan spela många PS4-spel på en PS5, låter vissa spel dig uppgradera ett PS4-spel till dess PS5-version. Speluppgraderingen sker inte automatiskt. Du måste navigera till den officiella spelsidan på PlayStation Network och välja alternativet för att uppgradera till PS5.