Saltar al contenido

Hur man rengör en iPad-skärm

15 de julio de 2021
GettyImages 681878667 277b080ff07747559ebacdca587c80bb

Vad du ska veta

 • Använd en mikrofiberduk eller en mjuk, luddfri trasa doppad i vatten (inga rengöringsmedel eller lösningsmedel).
 • Koppla ur din iPad, stäng av den och ta bort skyddsfodralet om du har en.
 • Använd mjuka rörelser från sida till sida för att rengöra hela skärmen, undvik fukt i eventuella öppningar.

Den här artikeln förklarar hur man rengör en iPad-skärm. Rengöring av en iPad är en del av det regelbundna underhåll som krävs för att hålla din surfplatta i toppform.

Vad du behöver

Om pekskärmen är fläckig och utsmetad från upprepade kranar eller av någon annan anledning ska du vidta lämpliga försiktighetsåtgärder när du rengör den. Fel typ av trasa kan orsaka skador. Innan du rengör din iPad, samla in några rengöringsmaterial:

 • Mikrofiberduk: Om en inte finns tillgänglig fungerar också en mjuk, luddfri trasa. Om du bär glasögon fungerar det lilla torget som du använder för att rengöra glasögonen perfekt för iPad.
 • Vatten: Du måste blöta trasan, men använd endast vatten. Använd aldrig rengöringsmedel eller lösningsmedel. Dessa bryter ner skyddsbeläggningen på iPad.

Hur man rengör din iPad

För att få en iPad-skärm att se helt ny ut:

 1. Koppla ur iPad om den laddas eller är ansluten till en dator.

 2. Stäng av iPad.

 3. Om iPad är i ett skyddande fodral, ta bort fodralet försiktigt.

 4. Fukta trasan lätt med vatten. Om trasan är för våt, pressa ut vattnet ur trasan. Använd inte rengöringsmedel eller lösningsmedel och se till att duken är fri från ludd.

 5. Torka av skärmen med trasan. Börja på toppen och använd mjuka, sida-till-sida-rörelser för att rengöra hela skärmen. Undvik att få fukt i öppningar som kamerans eller hörlursuttaget.

 6. Låt iPad lufttorka.

 7. Byt ut skyddshöljet.

Fortsatt vård av din iPad

Eftersom iPads främst är pekbaserade bör iPad-skärmen rengöras ofta. Tänk dock på att iPads har en oleofob beläggning på skärmen som stöter bort oljorna från fingrarna. Med tiden slits denna beläggning från normal användning och med en slipande trasa eller lösningsmedel påskyndas denna effekt.

En ren och reflekterande iPad-skärm

Rengör skärmskyddet i härdat glas på samma sätt, men se till att fukt inte kommer in under glasskärmen. Om fukt kommer in i din iPad kan du få support från Apple eller ta den till en certifierad verkstad.