Skip to content

Hur man säkerhetskopierar Chrome -bokmärken

17 de augusti de 2021
chrome bookmarks feat 5c6705d546e0fb0001a209f2

Chrome -bokmärken använder enkla HTML -filer som du enkelt kan lagra på en USB -enhet, nätverkslagring eller molnet. Som en extra bonus kan andra webbläsare som Mozilla Firefox importera dessa Chrome HTML -filer, så det är lättare än någonsin att dela och flytta ditt bokmärkesbibliotek. Vi visar dig hur. Om du är inloggad på ett Google -konto sparas dina bokmärken automatiskt i molnet. För att återställa dina bokmärken loggar du in på samma Google -konto på en annan enhet och öppnar sedan Chrome.

Hur man säkerhetskopierar Chrome -bokmärken

Om du inte använder ett Google -konto eller vill ha en kopia av dina bokmärken på din hårddisk, nätverk eller USB -enhet, så här säkerhetskopierar du dem.

 1. Leta upp och välj tre vertikala prickar -ikonen i det övre högra hörnet av Chrome-fönstret.

 2. Under den resulterande rullgardinsmenyn hittar du Bokmärken.

 3. Välj Bokmärkehanterare. Du kan också öppna Bokmärkehanteraren med genvägen Ctrl+Flytta+O.

 4. Välj tre prickar ikonen till höger om den blå stapeln över fliken bokmärken och välj sedan Exportera bokmärken.

  Kommandot Exportera bokmärken i Chrome Bookmarks Manager

 5. Chrome öppnar ett nytt fönster som låter dig bläddra till platsen där du vill lagra din säkerhetskopia. Välj en plats på din dator, namnge säkerhetskopian och välj sedan Spara. Om du har en USB -enhet isatt i din dator eller om du är ansluten till en nätverksenhet kan du placera dina bokmärken där. Du kan också lagra bokmärken i en mapp som synkroniseras med en molnlagringsleverantör, som Dropbox.

  Säkerhetskopiera Chrome -bokmärken till HTML

 6. Din säkerhetskopia är nu säkert på platsen där du lagrade den. Du kan importera den säkerhetskopian till en annan Chrome -installation eller en annan webbläsare när du är redo.

Så här återställer du dina Chrome -bokmärken

Om du behöver återställa bokmärken från en förlorad Chrome -installation är processen också enkel. Så här gör du:

 1. Gå till fliken bokmärken med hjälp av instruktionerna ovan, eller tryck på Ctrl+Flytta+O på tangentbordet. Chrome öppnar fliken direkt.

 2. Markera de tre punkterna i det övre högra hörnet och välj sedan Importera bokmärken.

  Kommandot Importera bokmärken i Chrome

 3. Chrome öppnar ett filbläddringsfönster. Leta reda på din säkerhetskopierade HTML -fil, välj den och välj sedan Öppen för att importera dina bokmärken.

 4. Chrome börjar införliva dina säkerhetskopierade bokmärken. Så länge din säkerhetskopia var från Chrome, bör dina bokmärken kategoriseras var de hör hemma. Bokmärken från andra webbläsare kan hamna i Andra bokmärken sektion. Du kan flytta bokmärken som du vill efter att du har importerat dem.