Skip to content

Hur man skapar en animerad GIF i fyrverkerier

12 de augusti de 2021
Lifewire Share Image 46adcf5791084a5c80ac92ab3a24d05a

Vad man ska veta

 • Skapa en illustration och kopiera den. Gör ändringar i en, konvertera båda till symboler, skapa ett andra tillstånd. Förhandsgranska animeringen.
 • Ändra varaktigheten för båda delstaterna, spara filen som en animerad GIF och visa den i en webbläsare.

I denna handledning lär du dig att använda Fireworks CS6 för att skapa en animerad GIF av en kalkon med svansfjädrar som ändrar färg. Även om Fireworks CS6 används i den här självstudien, bör du kunna följa med någon ny version av Fireworks eller till och med Photoshop.

Hur man gör en Turkiet animerad GIF i fyrverkerier

Det är viktigt att notera att Adobe inte längre erbjuder Fireworks CC som en del av Creative Cloud. Om du letar efter Fireworks kan du hitta det i avsnittet Hitta ytterligare appar i Creative Cloud. När Adobe meddelar att det inte längre kommer att stödja eller uppdatera applikationer kan du anta att det bara är en tidsfråga innan programmet försvinner.

 1. Skapa ett nytt dokument

  Först skapar du ett nytt dokument genom att välja Arkiv> Ny. Gör bredden och höjden 400 x 400 pixlar och upplösningen på 72 pixlar per tum. Välj vitt för duken, och klicka på OK.

  Välj sedan Arkiv> Spara, namnge filen Kalkon med ett png -tillägg, välj var du vill spara det och klicka på Spara.

  Skapa ett nytt dokument

 2. Rita en cirkel

  Klicka på rutan Färg på panelen Verktyg och välj svart, sedan på rutan Fyll färg och välj en brun färgruta eller skriv in fältet Hexnummer, #8C4600. På panelen Egenskaper gör du strokebredden 2 pixlar. Välj sedan Ellipsverktyget i verktygspanelen, som du hittar genom att klicka på den lilla pilen bredvid rektangelverktyget eller andra synliga formverktyg. Håll ned shift -tangenten, klicka och dra för att skapa en stor cirkel. (Genom att använda skiftet säkerställs att cirkeln blir perfekt rund.)

  Rita en cirkel

 3. Rita en cirkel till

  Håll igen shift -tangenten medan du ritar en annan cirkel, med avsikt att denna cirkel ska vara mindre än den sista. Med pekarverktyget klickar du på och drar den lilla cirkeln på plats. Du vill att den ska överlappa toppen av den stora cirkeln, som visas.

  Rita en cirkel till

 4. Rita en rundad rektangel

  Med verktyget Rundad rektangel ritar du en rektangel. Flytta den på plats med pekarverktyget. Du vill att den ska vara centrerad och något överlappa botten av den lilla cirkeln.

  Rita en rundad rektangel

 5. Kombinera banor

  Håll ned shift -tangenten när du klickar på den lilla cirkeln och sedan på den rundade rektangeln. Detta kommer att välja båda formerna. Sedan Välj Ändra, kombinera sökvägar > Union.

  Kombinera banor

 6. Ändra färg

  I verktygspanelen klickar du på rutan Fyll och väljer en gräddeprov eller skriver #FFCC99 i Hex -värdefältet och trycker sedan på retur.

  Ändra färg

 7. Gör ögonen

  Du kan rita två små cirklar för att göra ögonen, men använd istället typverktyget för detta. Klicka på typverktyget i verktygspanelen och sedan på duken. I fastighetsinspektören väljer du Arial Regular för teckensnittet, gör storlek 72 och ändrar färgen till svart. Håll ned Alt eller Alternativ medan du trycker på tangenten som håller siffran 8, vilket kommer att göra en punkt. Tryck sedan på mellanslagstangenten innan du gör en ny kula.

  Gör ögonen

 8. Gör näbben

  I verktygspanelen klickar du på verktyget Polygonform. På panelen Egenskaper väljer du en orange färgruta för fyllningen eller skriver #FF9933 i fältet Hexvärde. På panelen Egenskaper gör du även linjen svart med bredden 1. Välj sedan Fönster > Auto Shape Properties. Klicka på polygonformen och ange att du vill att både punkterna och sidorna ska vara 3 och radien 180 grader. För att göra triangeln mindre, skriv 20 i värdet fältet yttre radie. Siffran för detta beror på hur stor triangeln var till att börja med. Tryck sedan på retur. Med pekarverktyget klickar du på triangeln och drar den till där du tycker att den ska sitta för näbben.

  Gör näbben

 9. Gör Snood

  Det röda som hänger från en kalkon näbb kallas en Snood. För att göra en använder du verktyget Penna. När du har valt pennverktyget i verktygspanelen klickar du på rutan Fyll och väljer en röd färgprov eller skriver #FF0000 i fältet Hexvärde och trycker sedan på retur. Med pennverktyget, klicka för att skapa punkter som bildar en sökväg, och klicka och dra ibland för att skapa en avrundad sökväg. När den sista punkten ansluter till den första kommer du att ha bildat en form som ser ut som en kalkons snood.

  Gör Snood

 10. Gör benen

  Du kan ställa in fyllningsfärgen till samma orange som näbben genom att klicka på rutan Fyll och sedan på näbben. Med pennverktyget valt, gör slagfärgen svart och ställ in slagbredden till 2 i panelen Egenskaper. Använd sedan pennverktyget för att skapa punkter som bildar en form som liknar en kalkons ben. Med den valda formen väljer du Redigera > Duplicera. Sedan Välj Ändra > Omvandla > Vänd horisontell. Med pekarverktyget, placera benen där de ser bäst ut.

  Gör benen

 11. Minska storlek

  Välja Välj > Välj alla. Klicka sedan på skalverktyget i verktygspanelen. En avgränsningsruta visas med handtag som kan flyttas inåt eller utåt. Klicka på ett hörnhandtag och flytta det inåt, vilket gör hela mindre och trycker sedan på retur. Med alla dina former fortfarande markerade, använd pekarverktyget för att flytta kalkonen på plats. Du vill ha den centrerad lågt på duken.

  Minska storlek

 12. Gör svansfjädrarna

  Med ellipsverktyget, klicka och dra för att bilda en lång oval. Sedan Välj Redigera > Duplicera. Du kommer att kopiera ovalen igen och igen tills du har totalt fem ovaler.

  Gör svansfjädrarna

 13. Byt färg

  Med en av ovalerna markerade klickar du på rutan Fyll och väljer en annan färg. Gör detta med ytterligare tre ovaler, välj en annan färg för varje.

  Byt färg

 14. Flytta ovaler

  Med pekarverktyget, klicka och dra över de fem ovalerna för att markera dem alla. Sedan Välj Ändra> Ordna> Skicka till baksida. Detta kommer att få svansfjädrarna att falla bakom kalkonen när du flyttar dem på plats. Klicka bort från ovalerna för att avmarkera dem, klicka sedan på en oval i taget och dra dem separat till där de kommer att sitta bredvid varandra och delvis bakom kalkonen. Att använda smarta guider kan hjälpa till att jämnt placera ovalerna som ligger mittemot varandra. Om du inte ser de smarta guiderna på jobbet, välj Visa> Smarta guider> Visa smarta guider.

  Flytta ovaler

 15. Rotera ovaler

  Du vill rotera ovalerna och flytta dem. För att göra det, välj en och välj Ändra> Transformera> Gratis transform. Klicka sedan och dra markören precis utanför avgränsningsrutan för att rotera ovalen något. Med pekarverktyget placerar du ovalen där du tycker att den ser bäst ut. Vrid de återstående ovalerna på samma sätt och placera dem på plats; fördela dem jämnt.

  Rotera ovaler

 16. Spara och spara som

  Om du tittar på din bild ser du att kalkonen är för låg på duken, så välj Välj> Markera alla, använd sedan pekarverktyget för att placera kalkonen i mitten av duken. När du är nöjd med hur det ser ut väljer du Arkiv> Spara.

  Klicka sedan på en svansfjäder för att markera den, sedan på fyllningsrutan och välj en annan färg. Gör detta för varje svansfjäder och välj sedan Arkiv> Spara som. Byt namn på filen, kalkon2 med ett png -tillägg och klicka på Spara.

  Spara och spara som

 17. Konvertera till symbol

  Välja Arkiv> Öppna, navigera till din turkey.png -fil och klicka på Öppna. Klicka på fliken turkey.png högst upp och välj Välj> Markera alla. Du väljer sedan Ändra> Konvertera> Konvertera till symbol. Ge den symbol 1, välj Grafik för typen och klicka sedan på OK. Klicka på fliken turkey2.png och gör samma sak, bara du kommer att namnge denna symbol 2.

  Konvertera till symbol

 18. Skapa en ny stat

  Klicka tillbaka på fliken turkey.png. Om din States -panel inte syns kan du välja Fönster> Stater. Längst ner på panelen States klickar du på knappen New Duplicate States. När du klickar på det första tillståndet för att välja det, ser du att det har en symbol. När du klickar på det andra läget ser du att det är tomt. Om du vill lägga till en symbol i detta tomma tillstånd väljer du Arkiv> Importera> navigera till din turkey2.png -fil, klicka på Öppna och sedan på Öppna igen. Klicka sedan på det övre högra hörnet av duken för att placera filen på rätt plats. När du klickar mellan det första och andra tillståndet ser du att båda innehåller bilder. Du kan också trycka på Play/Stop -knappen längst ner i fönstret för att förhandsgranska animeringen. Om du inte gillar animeringens hastighet kan du dubbelklicka på siffrorna till höger om varje stat för att göra justeringar. Ju högre siffra desto längre tid.

  Skapa en ny stat

 19. Spara animerad GIF

  Slutligen, välj Arkiv> Spara som, byt namn på filen, välj Animerad GIF (*.gif), klicka sedan på Spara. För att öppna och spela upp Animation GIF i din webbläsare, starta din webbläsare och välj Arkiv> Öppna eller öppna fil. Navigera till din sparade animerade GIF -fil, välj den, klicka på Öppna och njut av frukterna av ditt arbete!

  Spara animerad GIF