Skip to content

Hur man skapar Firefox -teman

16 de september de 2021
ff theme feat 8ad8f48549a44b0dae766160d7716459

Det finns några olika sätt att skapa dina egna Firefox -teman, men det enklaste är den senaste lösningen direkt från Mozilla själva: Firefox Color. Det ger inte bara ett enkelt gränssnitt för att designa dina egna teman, det låter dig enkelt paketera, exportera och publicera dem till Firefox -marknaden.

Hur man laddar ner Firefox Color Theme Creator

Medan du kan använda Firefox Color på webben är tillägget det enklaste sättet att skapa dina teman och testa dem på Firefox i realtid.

 1. Öppna Firefox och gå till color.firefox.com.

 2. När du anländer kommer du att kunna leka lite med Firefox Color, men du borde bara få tillägget att starta. Välj Installera Firefox Color i mitten av sidan för att ladda ner tillägget.

  Installera tillägget Firefox Color

 3. Välj Lägg till i Firefox.

  Lägg till i Firefox -knappen.

Hur man använder Firefox -färg för att skapa Firefox -teman

Nu när du har tillägget kan du börja skapa och spara dina egna anpassade teman. Allt är enkelt och grafiskt, så du behöver inte bli för teknisk.

 1. Återgå till Firefox Color -webbplatsen.

  Firefox Color -webbplats.

 2. Du kommer fram till en sida som innehåller färgerna för olika element i ditt webbläsarfönster. Om du ändrar dessa ändras dem i realtid, både i förhandsgranskningen och i webbläsaren själv. Om du har något i åtanke kan du börja jobba direkt. Om du letar efter inspiration kan du ladda upp en bakgrundsbild via Firefox Color. Prova att välja färger ur bilden.

 3. När du fyller i varje färg ser du vilka delar av fönstret som påverkas i förhandsgranskningen.

  Välj färger för ditt Firefox -tema

 4. Välj Anpassade bakgrunder flik. Här kan du välja mellan ett mönster från Mozilla eller så kan du ladda upp en egen bakgrundsbild för ditt tema.

  Välja anpassade bakgrunder.

 5. Om du planerar att använda din egen bakgrundsbild måste du klippa ner den så att den passar bakgrunden på Firefox. Välj Eller lägg till din egen för att välja din egen bakgrundsbild. Mozilla har inte släppt bestämda specifikationer ännu för Firefox Color, men 3000px med 650px verkar vara en bra uppskattning.

 6. När du har lagt till din bild använder du positioneringskontrollerna för att justera placeringen av din bakgrund i ditt Firefox -fönster.

  Justera ditt Firefox -temas bakgrundsbild

 7. När du är nöjd med ditt tema kan du spara det så att det tillämpas automatiskt när du vill. Välj Hjärta längst upp till höger i fönstret för att spara ditt tema.

  Justera ditt Firefox -temas bakgrundsbild

 8. Du kan också exportera ditt tema för att dela eller ladda upp till Firefox -marknaden. Välj Exportera längst upp till höger i fönstret för att påbörja processen.

  Välj Export.

 9. Firefox Color börjar med att låta dig veta att du kommer att skapa en komprimerad export av ditt tema. Välj Nästa.

  Exportera ditt Firefox -tema

 10. Du kommer att bli ombedd att skapa ett beskrivande namn för ditt tema. Detta är vad det kommer att betecknas under om du laddar upp temat till marknaden.

  Namnge ditt Firefox -tema

 11. Firefox ger dig möjlighet att ladda ner en ZIP fil eller en XPI -fil. Välj antingen.

  Ladda ner ditt Firefox -tema

  XPI -filer kan laddas upp till marknaden eller installeras direkt i Firefox.

 12. Grattis! Du kan nu snabbt och enkelt skapa och dela dina egna Firefox -teman.