Skip to content

Hur man skapar skisser i anteckningar för iPhone och iPad

11 de augusti de 2021
ipad pro pencil 56a533763df78cf77286e0e0

Vad man ska veta

 • Knacka Komponera, då Välj Pålägg (pennspets). Välj ett ritverktyg och färg, börja sedan skissa eller skriv en handskriven anteckning.
 • För att radera en del av en ritning, tryck på Suddgummi och tryck sedan på där du vill radera. Knacka Ångra att ångra ett fel. Knacka Gjort när det är färdigt.
 • Använd Rotera för att rotera en bild. Knacka på Linjal för att anpassa en ritning. Knacka Dela med sig för att dela den via sociala medier, text eller e -post.

Den här artikeln förklarar hur du använder iOS Notes -appen för att skapa skisser, ritningar och klotter. Vi förklarar de funktioner som gör Notes till både ett kraftfullt ritverktyg och en anteckningsapp. Informationen gäller iOS 12 och senare.

Hur man skissar på iPhone eller iPad med anteckningar

Så här lägger du till en ny eller inline skiss på iPhone eller iPad:

 1. Öppna Notes -appen på din iOS -enhet.

 2. Välj Komponera knappen, markerad med en fyrkant med en penna på.

 3. För att börja skissa, välj pennspets -knappen, indikerad med en cirkel med en spetsspets i.

  Om tangentbordet på skärmen visas finns knappen på höger sida av verktygsfältet ovanför tangentbordet.

 4. Om du använder iOS 12 skapar du en fullständig skiss genom att trycka på cirkulär knapp med ett plustecken och väljer Lägg till Sketch.

  Knappen Lägg till skiss i iOS Notes

  Ritningen visas där markören finns i texten. Om du skrev en anteckning visas skissen efter texten.

Hur man ritar med den fristående skissplattan

Grunderna är desamma, oavsett om du använder skissblocket eller inlineverktyget. Välj mellan tre borsttyper: penna, markör och penna. Använd pennan för att rita former för att rama in ritningen och för skuggning. Använd pennan och markören för att skapa fasta ritningar. iOS 14 innehåller ännu fler ritfunktioner. Det finns en mängd olika färgval. När du håller iPhone i stående läge visas bara en färg. Om du trycker på färgen visas en rad färger. Bläddra igenom dessa färger genom att svepa åt vänster eller höger på de färgade cirklarna. När du väljer en färg ändras spetsen på den aktiva penselstorleken till den färgen, vilket gör det lättare att se vilken pensel som är aktiv. Skissblocket har två extra verktyg: vridknappen och linjalverktyget. Roteringsknappen finns i det övre högra hörnet av skärmen. Det ser ut som en låda med en pil böjd runt det övre högra hörnet. Denna knapp roterar bilden 90 grader moturs.

Verktyget Rotera

Linjalverktyget placerar en linjal på skärmen som du kan manipulera med fingrarna. Dra linjalen till valfri plats på skissblocket och vrid den genom att placera två fingrar på linjalen och flytta en av fingrarna i en cirkelrörelse runt det andra fingret. Linjalen visar vinkeln medan du roterar den, vilket är bra om du behöver en exakt vinkel. Med linjalen på skärmen är allt du ritar bredvid linjalen i linje med det.

Linjalverktyget

Om du vill avsluta ritningen väljer du Gjort. Du kan när som helst gå tillbaka till skissen och redigera den.

Hur man klotter med objekt med hjälp av inline skiss

Även om inline -skissen och hela skissverktygen kan verka som två versioner av samma grundläggande verktyg, är de olika. Inline -skissen låter dig rita med objekt. Detta betyder att allt du ritar från det att du sätter fingret eller pennan på skärmen tills du tar upp det igen är ett objekt. Om du ritar en S, ta upp fingret och rita ett till S, du har två olika objekt.

Detta är en viktig skillnad eftersom det ändrar hur suddgummit fungerar i inline -skissverktyget. Radergummit är bredvid de tre borststorlekarna. Istället för att radera det område du rör vid raderar suddgummit hela objektet som det rör vid. Om du rör någon del av det andra S försvinner hela S. Om du gör ett misstag trycker du på Ångra -knappen för att radera misstaget (eller använd Ångra-knappen för att radera ett raderingsfel). Ångra -knappen är en cirkel med en böjd pil som pekar till vänster och ligger högst upp på skärmen. När du ångrar något visas knappen Återställ bredvid knappen Ångra. Det ser likadant ut, men pilen pekar åt höger och det gör om det du just raderade med Ångra -knappen. Inline -skisser har också ett unikt verktyg: väljaren. När du aktiverar väljaren kan du rita på skärmen för att välja de objekt du ritade. Allt som väljaren rör vid väljs. För att flytta dessa objekt, håll fingret på markeringen och flytta det till en ny plats. Om du snabbt trycker på markeringen visas en meny med alternativ för att klippa, kopiera, radera eller kopiera markeringen. När du är klar med att trycka, tryck på X knappen i det nedre högra hörnet av skärmen. Kom ihåg att du inte kan gå tillbaka och redigera en inline -skiss, så avsluta den innan du sparar den.

Hur man delar en anteckningsskiss

Dela din teckning med vänner och familj. Se till att lämna verktyget innan du delar med dig av ditt arbete om du använder inline -skissverktyget.

Skärmdump av Sketch Pad i Notes

Om du vill dela en infogad skiss öppnar du anteckningen som innehåller skissen och dubbeltrycker sedan på skissen för att visa alternativ för att klippa, kopiera, ta bort eller dela skissen. När du trycker på Dela med sig, aktiebladet öppnas. Du kan välja att dela skissen genom ett textmeddelande, e -post, Twitter, Facebook eller spara den i din kamerarulle. Om du vill dela en hel skissbladsritning medan du arbetar med den trycker du på Dela med sig högst upp på skärmen.

Ritning i anteckningar förklarad

iOS 12 hade två ritalternativ för Notes -appen. Med iOS 13 och senare förenade Apple de två alternativen.

Skissblocket

Hela skissblocket är utformat som ett professionellt verktyg. Välj mellan tre penselstorlekar, många färger, ett suddgummi och en linjal. Skisser kan också roteras. Ritningen visas som ett block i Notes och kan redigeras när som helst. Detta verktyg är bra för iPad -ritning eftersom det stöder Apple Pencil.

Inline -skisser

Dessa är tänkta som snabba ritningar som integreras med din text. Inline -skisser har ingen gräns, så övergången mellan orden du skriver och ritningen är sömlös. Inline -skisser erbjuder inte så många färger som skissblocket (endast svart, blått, grönt, gult och rött), har inte ett linjalverktyg och använder en annan suddgummifunktion. Inline -skisser inkluderar ett urvalsverktyg som inte är tillgängligt på skissblocket. Den största skillnaden mellan de två är att en inline -skiss inte kan redigeras efter att den har sparats. Inline -skissverktyget har också funktioner som gör det enkelt för konstnärer att skapa en snabb klotter på en ritplatta, men proffs bör inte rabattera dess möjligheter.