Skip to content

Hur man skickar e -post från ett PHP -skript

12 de september de 2021
close up of curser on mail icon 700850817 5a20bca3482c52003758a240

Funktionen PHP mail () är ett enkelt och enkelt sätt att skicka e -post från ett PHP -skript som körs på en webbsida. Detta innebär att du använder ett Sendmail -program för att skicka e -post från din webbserver snarare än din e -postserver. Så här fungerar det. Du kan också skicka e -post från ditt PHP -skript med SMTP -autentisering och ange om PHP -e -postskriptet ska använda en lokal eller fjärr -SMTP -server för att skicka meddelanden.

PHP Mail Script Exempel

Om du implementerar detta exempel, se till att ändra de element som gäller för dig, till exempel din e -postadress, ämne och meddelande.

ini_set (’display_errors’, 1);

error_reporting (E_ALL);

$ to = ”[email protected]”;

$ subject = ”Ditt ämne här”;

$ message = ”Ditt meddelande här”;

echo ”E -postmeddelandet skickades.”;

?>

De två första raderna låter dig se eventuella fel som kan uppstå med skriptet:

ini_set (’display_errors’, 1);

error_reporting (E_ALL);

Nästa är Till linje. Detta är den e -postadress som e -postmeddelandet ska skickas till. Den här e -postadressen kan vara din eller någon annans beroende på varför du använder PHP -postfunktionen.

$ to = ”[email protected]”;

I Ämne rad, skriv vad du vill ska användas som föremål för e -postmeddelanden som skickas via detta PHP -skript.

$ subject = ”Ditt ämne här”;

De Meddelande raden är där e -postens kropp går.

$ message = ”Ditt meddelande här”;

Använd n parameter för att lägga till en ny rad i meddelandet så att det inte alla visas på en enda rad för mottagaren. Lägg till mer än en, om du behöver. Ekomeddelandet skulle vara ett framgångs- eller felmeddelande som visas på sidan om de andra parametrarna inte är korrekt ifyllda.

echo ”E -postmeddelandet skickades.”;

Fler PHP -e -postalternativ

Här är några fler alternativ att tänka på:

  • Om du vill inkludera en Från -rubrikrad är det enkelt att lägga till den i ditt PHP -skript.
  • Mail () -funktionen som ingår i lager PHP stöder inte SMTP -autentisering. Om du behöver den här funktionen, skicka e -postmeddelandet med SMTP -autentisering.
  • För att säkerställa att användarna anger en faktisk e-postadress, validera textfältet för att se till att det innehåller en e-postliknande struktur.
  • Om du vill ange mottagarens namn utöver Till -adressen lägger du till namnet inom citattecken och sätter sedan e -postadressen inom parentes.

Läs mer om PHP: s funktion för att skicka e -post på PHP.net.

Skydda ditt manus från skräppost

Om du använder funktionen mail (), speciellt i kombination med ett webbformulär, se till att du kontrollerar att den är uppringd från önskad sida och skyddar formuläret med något som en CAPTCHA. Det är också viktigt att kontrollera om det finns misstänkta strängar, till exempel en Bcc: följt av ett antal e -postadresser.