Skip to content

Hur man skickar ett meddelande i vanlig text från Gmail

12 de augusti de 2021
Gmail Logo 57e3e0b75f9b586c35507780

Vad man ska veta

  • I fönstret för meddelandesammansättning väljer du trepunktsmeny, sedan Välj Vanligt textläge.
  • Om du vill ta bort formatering från en textsträng markerar du texten och väljer Ta bort formatering knappen från verktygsfältet Formatering.

I Gmail kan du enkelt skicka meddelanden med antingen rik HTML -formatering eller vanlig text. Vanliga textformat remsor formatering, samt färger och bilder. Så här skickar du textmeddelanden via webbversionen av Gmail.

Hur man skickar ett meddelande i vanlig text från Gmail

Skicka ett e -postmeddelande i vanlig text i Gmail genom att skriva ett meddelande som du normalt skulle göra. Längst ned i skrivfönstret klickar du på trepunktsmeny och klicka sedan på Vanligt textläge. Denna inställning fungerar som en växling. För att avaktivera klartextläge, välj menyalternativet igen. Om du vill ta bort formatering från en textsträng markerar du texten och väljer Ta bort formatering knappen från verktygsfältet Formatering.

Varför vanlig text -e -post spelar roll

Vanlig textmeddelanden är tekniskt standardmetoden för att e-postmeddelanden överförs. Men om du använder speciella format som HTML eller RTF kommer e -postmeddelandet att se ut som skräp bakom kulisserna; rå formateringskoden är det som sänder över internet. Mottagarens e -postprogram läser de kodade instruktionerna för att rekonstruera och sedan presentera e -postmeddelandet som du tänkt dig. I de flesta fall är denna rekonstruktionsprocess inte en stor sak. Men de flesta e -postprogram tillåter användare att inaktivera HTML -återgivning av meddelanden som en säkerhetsåtgärd. Eftersom spam -meddelanden, virus och andra typer av skadlig kod kan köras när ett e -postprogram läser och sedan kör kod, tenderar program (som Microsoft Outlook) att undertrycka HTML som standard. Om ditt meddelande beror på HTML kanske en stor del av din publik inte ser det, särskilt om de inte har lagt till din e-postadress som en pålitlig eller säkert listad korrespondent.