Skip to content

Hur man skriver ut en webbsida

15 de augusti de 2021
GettyImages 523616612 extended 21c481761ff8412f8823c1b3734b9db5

Precis som det är möjligt att skriva ut webbsidor i Google Chrome och Firefox kan du göra detsamma i de flesta andra webbläsare. Så här skriver du ut en artikel från en webbplats med så få annonser som möjligt för varje större webbläsare. Instruktionerna i denna artikel gäller skrivbordsversionerna av Microsoft Edge, Internet Explorer, Safari och Opera för olika operativsystem.

Så här skriver du ut en webbsida i Edge -webbläsaren

Edge är den nyaste webbläsaren från Microsoft och ersätter Internet Explorer i Windows 10. Så här skriver du ut en webbsida i Edge utan annonser:

 1. Gå till webbsidan du vill skriva ut och välj öppen bok ikonen i URL -fältet för att öppna sidan i Immersive Reader. Alternativt kan du använda kortkommandot Ctrl+P+R för att öppna den aktuella sidan i Immersive Reader.

  Reader -ikonen i Edge

 2. Välj tre prickar i det övre högra hörnet av Edge-webbläsaren och välj Skriva ut från rullgardinsmenyn.

  Kommandot Skriv ut i Edge

 3. Välj din skrivare och inställningar i dialogrutan och välj sedan Skriva ut.

  Utskriftsalternativ för Microsoft Edge -webbläsare

  Om du bara vill spara en PDF -kopia av webbsidan väljer du Spara som PDF under Skriva ut.

Hur man skriver ut en webbplats i Internet Explorer

Även om Internet Explorer har ersatts av Edge använder många fortfarande den äldre webbläsaren. För att skriva ut webbsidor i skrivbordsversionen av IE 11, följ dessa instruktioner:

 1. Gå till webbsidan du vill skriva ut och välj Verktygsutrustning i det övre högra hörnet av Internet Explorer. I versionen av Internet Explorer för Windows 8 kan du välja Fil > Öppna i Immersive Browser för att öppna sidor utan annonser.

  Verktygsikonen i Internet Explorer

 2. Välj Skriva ut > Skriva ut från rullgardinsmenyn. Du kan också använda kortkommandot Ctrl+P för att öppna dialogrutan Skriv ut.

  Kommandot Skriv ut i Internet Explorer

 3. Välj din skrivare och inställningar i dialogrutan och välj sedan Skriva ut.

  Dialogrutan Skriv ut i Internet Explorer 11

Hur man skriver ut en webbplatsartikel i Safari

Safari för Mac använder standard macOS -utskriftstjänster. Så här skriver du ut en webbsida med Safari:

 1. Gå till den webbsida du vill skriva ut och välj text -ikonen i det vänstra hörnet av URL-fältet för att öppna webbsidan i Safari Reader. Om du använder Windows -versionen, gå till Se > Visa läsare. Alla webbplatser stöder inte Safari Reader.

  Läsarknappen i Safari

 2. Välj Fil > Skriva ut.

  Kommandot Skriv ut i Safari

 3. Välj din skrivare och inställningar i dialogrutan och välj sedan Skriva ut. Du kan också spara en webbplats som PDF i Safari.

Hur man skriver ut en webbsida i Opera

Så här skriver du ut en webbplats eller artikel i webbläsaren Opera:

 1. Öppna webbsidan du vill skriva ut och välj O i det övre vänstra hörnet av Opera. I versionen av Opera för Mac, gå till Fil > Skriva ut.

  Opera -ikonen

 2. Välj Sida > Skriva ut från rullgardinsmenyn.

  Sidmenyn och utskriftskommandot

 3. Välj din skrivare och inställningar i dialogrutan och välj sedan Skriva ut. Opera innehåller inte en läsarvy, men du kan skriva ut sidor utan de flesta annonser genom att se till att rutan bredvid Bakgrundsgrafik är avmarkerad.

  Dialogrutan Skriv ut i webbläsaren Opera

Andra sätt att skriva ut webbplats utan annonser

Du kanske upptäcker att din favoritwebbläsare saknar en inbyggd läsarvy som tar bort annonser. De flesta webbläsare stöder dock tillägg eller plug-ins som kan användas. Om du inte hittar ett plugin-program för läsare, överväg en av de många annonsblockerarna.