Skip to content

Hur man snabbt arkiverar eller tar bort meddelanden i iOS Mail

10 de augusti de 2021
GettyImages 894706046 9b83d82ba3f74940812051a93575e88a

Vad man ska veta

 • Arkiv: Gå till inställningar > Post > Svepalternativ > Svep åt höger > Arkiv. I Mail -appen sveper du från vänster till höger över meddelandet och trycker på Arkiv.
 • Radera: Gå till inställningar > Post > Konton > [your account] > konto > Avancerad. Under Flytta Kasseras, välj Borttagen brevlåda.

Det snabbaste sättet att arkivera eller ta bort e -post från Mail -appen på en iPhone, iPod touch eller iPad är att använda sveprörelsen (även om det finns ett annat sätt att ta bort e -postmeddelanden). Så här konfigurerar du svepning för att radera och sveper till arkiv med appen Mail på iPhone, iPad och iPod touch med iOS 10 eller senare.

Så här ställer du in Svep för att arkivera

Svepåtgärder kan konfigureras på din enhet, men om du sveper ett e -postmeddelande inte gör vad du vill att det ska du följa dessa steg för att ändra vad som händer när du drar ett e -postmeddelande till vänster eller höger.

 1. Öppna inställningar app.

 2. Gå till Post och tryck sedan på Svepalternativ.

  E -post> Svepalternativ på en iPhone” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-13″ >

 3. Välj Svep åt höger och välja Arkiv. E -postkonton som har Arkiv som ett alternativ för att svepa åt vänster erbjuder papperskorgen (förutom andra alternativ) för att svepa åt höger.

  Svepalternativ på en iPhone

 4. Knacka på Hem för att återgå till startskärmen. Om din enhet inte har en hemknapp sveper du uppåt från botten av skärmen för att återgå till hemskärmen.

Nu när du har ändrat postinställningarna sveper du från vänster till höger i e -postappen för att arkivera meddelanden. Arkivering skickar ett meddelande till arkivmappen, som är borta från inkorgen men inte i papperskorgen (du kan fortfarande få den senare). Om du skickar ett e -postmeddelande skickas det dock till papperskorgen.

Så här ställer du in Svep för att ta bort

Nyare versioner av iOS innehåller en separat uppsättning instruktioner för att göra det möjligt att radera.

 1. Gå till inställningar > Post > Konton och välj det konto för vilket du vill aktivera svep-till-radering.

 2. Välj konto > Avancerad.

  iOS Mail svep bort

 3. Under Flytta bortkastade meddelanden till, Välj Borttagen brevlåda.

 4. Välj konto > Gjort.

  iOS Mail svep bort

  Nu kan du radera meddelanden genom att svepa från höger till vänster och knacka på Skräp ikon.

Svep åtgärdstips för iOS Mail

Den bästa tiden att använda svepåtgärden du ställer in är när du visar en lista med e -postmeddelanden och du snabbt vill bestämma vad som händer med meddelandena utan att öppna dem. Detta fungerar dock bara om e -postinställningarna har ställts in för att visa förhandsgranskningar. Du hittar det här alternativet i inställningar > Post > Förhandsvisning. I inställningarna för svepåtgärder kan du också använda en sveprörelse för att snabbt markera ett e -postmeddelande som läst, flagga det eller flytta e -postmeddelandet till en ny mapp. Du kan arkivera eller ta bort ett e -postmeddelande från meddelandet, men svepåtgärder fungerar inte i meddelandet. Använd menyraden längst ner i e -postmeddelandet för att ta bort det eller flytta det till en ny mapp, till exempel Arkiv.