Skip to content

Hur man stänger av 5G på Samsung S20

27 de augusti de 2022
Samsung Galaxy S20 FE 5G Smartphone 7 6066a384fb0a4b44856a04f0acbab912

Vad du ska veta

  • Du kan stänga av 5G genom att gå till inställningar > Anslutningar > Mobila nätverk > Nätverksläge.
  • Välj ett alternativ som inte har 5G i sig.

Den här artikeln förklarar hur du stänger av 5G på din Samsung Galaxy S20.

Hur stänger jag av 5G på min Samsung Galaxy S20?

Du hittar inställningen för att stänga av 5G i dina enhetsinställningar.

  1. Öppna inställningar. Du kan öppna Inställningar genom att svepa ner din aviseringsskärm och trycka på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet eller genom att trycka på appen Inställningar från din applåda.
  2. Knacka Anslutningar.
  3. Knacka Mobila nätverk.
  4. Knacka Nätverksläge.
  5. Tryck på valfritt alternativ i den här listan som inte har 5G i sig. Det ger dig flest nätverksalternativ när du rör dig. För att slå på 5G igen, upprepa bara dessa steg och tryck på alternativet som inkluderar 5G.Mobila

Kan du stänga av 5G på Galaxy S21?

Ja, du kan stänga av 5G på din Samsung Galaxy S21. Processen följer samma steg, och du kommer att tvinga den telefonen till långsammare nätverk. Alla Samsung-telefoner som kör OneUI version 3.1 eller bättre kommer att följa samma steg. Faktum är att processen kommer att vara liknande på de flesta Android-telefoner.

Varför skulle jag vilja stänga av 5G?

5G är helt ny mobilteknik, och som sådan kan det ta hårt på ditt batteri. Detta av flera skäl. För det första, om du har supersnabba hastigheter och använder den hela tiden, använder du förmodligen din telefon mer än du gör på 4G. För det andra byggs 5G-nätverk fortfarande ut. Om din telefon ständigt växlar mellan 5G- och 4G-nätverk på grund av dålig 5G-täckning, kommer det att ta hårt på ditt batteri. Eftersom 4G-nätverk är så produktiva, särskilt jämfört med 5G-nätverk, kommer att tvinga din telefon att hålla fast vid 4G att din telefon har en bättre signal mer konsekvent. Det gör att din telefon fungerar mindre och sparar därför ditt batteri. Sammantaget kommer du förmodligen inte att märka för stor skillnad i hastighet mellan 4G och 5G. Med nätverk som fortfarande är under uppbyggnad är de maximala konsekventa hastigheterna som är tillgängliga på ett 5G-nätverk inte mycket snabbare än på ett 4G-nätverk. Därför anser många batteribesparingarna du får av att hålla dig till ett 4G-nätverk värt att tappa fart. Din körsträcka kan variera.

FAQ

  • Hur sätter jag på min 5G på min Samsung S20?För att aktivera 5G, gå till inställningar > Anslutningar > Mobila nätverk > Nätverksläge och välj 5G/4G/3G/2G (automatisk anslutning). Observera att 5G-tillgängligheten kan variera beroende på din plats, nätverksleverantör och signalstyrkan.
  • Hur vet jag om min S20 är 5G?Galaxy S10 var den första 5G-kompatibla. Samsung S20, S20+ och S20 Ultra är alla tillgängliga i 5G-versioner, så om din operatör erbjuder 5G-hastigheter kan du komma åt den.