Skip to content

Hur man startar till skrivbordet i Windows 8.1

13 de september de 2021
taskbar and navigation properties windows 8 58862f763df78c2ccd9e03c6

När Windows 8 släpptes första gången var det enda sättet att starta direkt till skrivbordet att använda ett registerhack eller installera ett program som gör detsamma. Att höra feedback som startskärmen i Windows 8 kanske inte är den bästa utgångspunkten för alla, särskilt stationära användare, introducerade Microsoft möjligheten att starta till skrivbordet med Windows 8.1 -uppdateringen. Så om du är en av dem som klickar eller vidrör skrivbordet app varje gång du startar din dator, kommer du att vara glad att veta att det är en riktigt enkel ändring att konfigurera Windows 8 för att helt hoppa över startskärmen. Du kan bara starta Windows 8 direkt till skrivbordet om du har uppdaterat till Windows 8.1 eller senare. Detta är den vanligaste anledningen till att du inte ser det här alternativet.

Hur man startar till skrivbordet i Windows 8.1

 1. Öppna kontrollpanelen i Windows 8. Att göra det från Apps -skärmen är förmodligen det snabbaste sättet via touch, men det är också tillgängligt via Power User -menyn (VINN+X) om du är van att använda det. Om du använder ett tangentbord eller en mus och redan finns på skrivbordet, vilket verkar troligt med tanke på den ändring du vill göra här, högerklickar du på aktivitetsfältet och väljer Egenskaper, gå sedan till steg 4.

 2. Med kontrollpanelen nu öppen väljer du Utseende och anpassning.

  Du kommer inte se Utseende och anpassning applet om kontrollpanelen är inställd på Stora ikoner eller Små ikoner. Om du använder en av dessa vyer, välj Aktivitetsfält och navigering och hoppa sedan ner till steg 4.

 3. Välja Aktivitetsfält och navigering.

  Windows 8 Utseende och anpassningsskärm

 4. Välj Navigering fliken längst upp på Aktivitetsfält och navigering fönstret som nu är öppet.

 5. Markera rutan bredvid När jag loggar in eller stänger alla appar på en skärm, gå till skrivbordet istället för Start. Detta alternativ finns i Startskärm område i Navigering flik.

  Aktivitetsfältet och navigeringsegenskaper i Windows 8

  Här är också ett alternativ som säger Visa Apps -vyn automatiskt när jag går till Start, vilket är något annat att tänka på om du inte är ett fan av startskärmen.

 6. Välj OK för att bekräfta ändringen.

Från och med nu, efter att du loggat in på Windows 8 eller stängt dina öppna appar, öppnas skrivbordet istället för Start -skärmen. Detta gör inte betyder att Start- eller Apps -skärmarna har stängts av eller är inaktiverade eller otillgängliga på något sätt. Du kan fortfarande dra skrivbordet nedåt eller välja Start -knappen för att visa startskärmen. Letar du efter ett annat sätt att påskynda din morgonrutin? Om du är den enda användaren på en fysiskt säker dator (t.ex. att du håller den hemma hela tiden) kan du överväga att konfigurera Windows 8 för att logga in automatiskt vid start. Se Så här loggar du in automatiskt på Windows för en handledning.