Skip to content

Hur man taggar vänner i Facebook -inlägg

15 de september de 2021
social network 539260181 0234275443f24726b5800d9219dfc954

Vi skriver ofta Facebook -inlägg om roliga aktiviteter med vänner och familj, eller lägger upp foton som visar våra resor och aktiviteter. När du taggar en vän i ett inlägg eller foto är det ett sätt att visa vem som är på ett foto eller vem du var med. Märkning skapar en länk till deras Facebook -profil, och de kommer att meddelas att du taggat dem. Så här taggar du en vän i ett Facebook -inlägg. Var medveten om att om du taggar någon i ett inlägg kan det inlägget vara synligt för den publik du valde plus vänner till den taggade personen, beroende på deras sekretessinställningar.

Hur man taggar en Facebook -vän

Det är lätt att tagga en vän medan du postar med Facebook på skrivbordet samt Facebooks iOS- eller Android -mobilapp.

  1. Gå till din Facebook -hemsida Skapa inlägg. (I mobilappen, gå till Vad tänker du på? högst upp i nyhetsflödet.)

  2. Börja skriva ditt inlägg och skriv sedan @ omedelbart följt av personens namn som du vill märka. I det här exemplet skriver du @Amy föreslår automatiskt en lista med vänner med det namnet.

  3. Välj vänens namn från rullgardinsmenyn som visas. Symbolen @ försvinner.

    Skärmdump av en vän taggad i ett Facebook -inlägg

  4. Fortsätt skriva resten av ditt inlägg och välj Dela med sig när du är klar. Alternativt kan du skriva ditt inlägg och sedan välja Tagga vänner. Börja skriva deras namn och välj det sedan från dina alternativ.

Hur man tar bort en tagg från ett inlägg

Om du vill ta bort en tagg som du har placerat i ett av dina egna inlägg väljer du menyknappen i det övre högra hörnet av ditt inlägg och väljer Redigera inlägg. Ta bort namnet med taggen och välj Spara. Om du vill ta bort dig själv från ett taggat inlägg som någon annan gjort, välj menyknappen i det övre högra hörnet av inlägget och välj Ta bort taggen.