Skip to content

Hur man tar bort en enhet från Apple ID

29 de april de 2022
removemac04remove 6fcf4f4c690440348d081705a3cbc8b1

Vad du ska veta

 • Du kan ta bort eller koppla bort en Apple-enhet från ditt Apple-ID eller Apple-konto från en annan Apple-enhet eller en Mac.
 • Se till att du är inloggad på ditt Apple-ID från enheten du planerar att använda så att den kan hitta andra anslutna enheter.
 • Att ta bort/koppla bort en enhet från ett Apple-ID är reversibelt men kan kräva att du väntar upp till 90 dagar innan du loggar in på den borttagna enheten med samma (eller nya) Apple-ID.

Den här artikeln förklarar hur du tar bort/kopplar bort en enhet från ditt Apple-ID.

Vad gör det att ta bort en enhet från Apple ID?

Om du tar bort en enhet från ditt Apple-ID upphör den enhetens förmåga att utföra alla funktioner relaterade till ditt Apple-konto. När den väl har tagits bort kommer enheten inte längre att kunna ta emot aviseringar eller meddelanden som skickas till ditt Apple-konto, acceptera 2-faktors autentiseringskoder, ansluta till iCloud, göra några köp på App Store, synkronisera till andra enheter eller göra säkerhetskopior av sig själv .

Att ta bort en enhet från ditt Apple-ID kan också vara nödvändigt om du når din enhetsassocieringsgräns (10 enheter/5 datorer) och vill lägga till en till. I ett sådant scenario kan du ta bort en gammal enhet för att göra plats åt den nya.

Hur tar jag bort en enhet från mitt Apple-konto?

Du kan ta bort en iPad, iPhone eller till och med din Mac från ditt Apple-konto från dina andra Apple-enheter. Se bara till att du är inloggad på ditt Apple-konto på enheten du planerar att använda; annars vet den inte vilka enheter den ska leta efter. Från din iPhone eller iPad:

Alternativet att ta bort en enhet från ditt Apple-konto kommer inte att visas om du är inloggad på ditt Apple-konto medan du använder den enheten för att försöka ta bort (ex: använda din iPad Air för att ta bort sig själv).

 1. Öppna din enhets inställningar.

 2. Från menyn Inställningar trycker du på din Apple ID längst upp på skärmen. Den ska visa ditt namn och det foto du valde för att representera ditt konto.

 3. Scrolla ner till botten av menyn så ser du en lista över de olika enheterna som är anslutna till ditt Apple-ID.

 4. Välj den enhet du vill ta bort från ditt Apple-konto.

 5. Från enhetens informationssida trycker du på Ta bort från konto.

 6. Ett popup-fönster visas för att meddela dig att om du tar bort enheten från ditt konto kommer den att förhindra att den använder iCloud eller andra Apple-tjänster tills du loggar in igen.

  iPhone-inställningar med iPad, Ta bort från konto och varningsmeddelande markerat

 7. Knacka Ta bort för att ta bort enheten från ditt konto.

 8. Beroende på enheten som tas bort kan ett annat popup-fönster dyka upp som talar om för dig att kontakta din operatör för att inaktivera ditt SIM-kort. Knacka OK.

  Inställningar för iPhone-enhetsinformation med Ta bort och OK markerade

 9. Även om denna process tar bort enheten från ditt Apple-konto, kommer enheten fortfarande att ha dina inloggningsuppgifter lagrade och kan be dig logga in igen. För att ta bort enheten helt från ditt konto måste du logga ut manuellt från ditt Apple-konto från enheten du har tagit bort.

 10. För att logga ut från ditt Apple-konto på enheten, gå till din Apple ID-meny och rulla nedåt och tryck sedan på Logga ut.

 11. Skriv in ditt Apple ID-lösenord och tryck sedan på Stäng av att bekräfta.

  iPhone-inställningar med Logga ut och Stäng av markerade

 12. När du har loggat ut från ditt Apple-konto och tagit bort enheten kan du logga in igen om det behövs. Eller så kan någon annan ange sitt Apple-ID för att ansluta enheten till sitt konto istället.

Att ta bort en enhet från ditt Apple-konto och logga ut tar inte bort all din data eller information. Om du tänker sälja din enhet, se till att utföra en fabriksåterställning.

Hur kopplar jag bort en iPhone från ett Apple-ID?

Att koppla bort en iPhone från ditt Apple-ID följer samma steg som ovan. Du kan också koppla bort din iPhone (eller annan Apple-enhet) från ditt Apple-ID med din Mac.

 1. Öppna Apple-menyn och välj Systeminställningar.

  Mac Desktop med Systeminställningar markerade

 2. Välj i den övre högra delen av menyn Apple ID. Eller om du använder macOS Mojave eller tidigare, klicka iCloud.

  Mac-systeminställningar med Apple-ID markerat

 3. Välj den enhet du vill ta bort från menyn till vänster i fönstret.

  Enhetslista på Mac Apple ID Systeminställningar markerad

 4. Välj Ta bort från konto.

  Mac-inställningar med Ta bort från konto markerat

 5. En popup kommer att visas som ber dig att bekräfta. Knacka Ta bort att fortsätta eller Avbryt att gå tillbaka.

  Popup-fönster för Mac-ta bort enhet med Ta bort markerat

 6. Som ovan kommer denna process att ta bort enheten från ditt Apple-konto, men enheten kommer fortfarande att ha dina inloggningsuppgifter lagrade och kan be dig att logga in igen. För att ta bort enheten helt från ditt konto måste du logga ut från din Apple från den enheten manuellt.

Varför kan jag inte ta bort en enhet från mitt Apple-ID?

Om du inte kan ta bort en enhet från ditt Apple-ID (antingen för att alternativet är nedtonat eller för att valet inte visas alls), kan du behöva logga ut från ditt Apple-ID på den enheten först. Du kan logga ut från ditt Apple-ID från den enheten genom att gå till Inställningar > Apple ID och knacka Logga ut (du måste ange ditt Apple ID-lösenord för att slutföra utloggningsprocessen.

När du har loggat ut bör du kunna ta bort enheten från ditt Apple-konto genom att använda en annan enhet eller en Mac, enligt beskrivningen ovan.

FAQ

 • Hur lägger jag till en enhet i mitt Apple-ID?

  För att lägga till en enhet i din enhetslista, logga in med ditt Apple-ID på den enheten. När du har loggat in kommer enheten att visas på din lista. För en iPhone eller iPad kan du logga in via iCloud, iMessage, FaceTime, App Store eller Game Center. För en Mac eller Windows PC, logga in på iCloud med ditt Apple-ID på datorn.

 • Hur skapar jag ett nytt Apple-ID?

  För att skapa ett nytt Apple-ID tryck på din profilbildVälj Skapa nytt Apple-IDoch följ anvisningarna.

 • Hur återställer jag mitt Apple ID-lösenord?

  För att återställa ditt Apple ID-lösenord, besök Apples webbplats IForgotAppleID. Skriv in ditt användarnamn. Du har två val: välj att använda en e-postadress för återställning för att återställa ditt lösenord, eller svara på säkerhetsfrågor för att återställa ditt lösenord.